Nyhedsuddrag tirsdag den 10. august 1999

Furesøen badeklar
I sidste uge blev der meldt rent badevand i Køge Bugt efter en periode med giftige blågrønne alger. I går kom turen til Gladsaxe-borgernes nærmeste badevand – i Furesøen. Københavns amts miljøtilsynsmyndighed var på inspektion i weekenden og konstaterede, at de giftige alger var væk. Så nu kan man igen trygt bade ved de to badeanstalter Frederiksdal og Furesøbad samt ved Store Kalv.
 
Men det er klogt fortsat at holde øje med, om der er en tyktflydende grøn hinde i vandoverfladen, eller om der er meget uklart og grønligt vand i søen. Selv om det kan være ulækkert at bade i brun-grumset vand, er der ingen fare på færde. Her er der kun tale om furealger, og de er ikke giftige, fortæller funktionsleder i amtets tekniske forvaltning, Poul Vang Nielsen.

Flere tasketyverier
i Gladsaxe
Antallet af tasketyverier i Gladsaxe stiger.
 
Alene i den forgangne weekend har politiet modtaget 4 anmeldelser og tyverierne er specielt gået ud over cyklister, der har haft tasken liggende foran- eller bagpå cyklen. Dén slags tyverier kan være farlige, siger politikommissær Jørgen Peter Aasberg fra Gladsaxe Politi, der på trods af en målrettet indsats, blandt andet i Herlev, må se i øjnene, at tendensen i øjeblikket er stigende.

Bo bedre i
Værebro
Nu får langtidsarbejdsløse kvinder i Værebro Park i Bagsværd en god mulighed for at få gang i det sociale liv igen, få ’shinet’ deres lejligheder op og måske i sidste ende komme videre med uddannelse eller arbejde.
Projektet hedder ’bo bedre’ og foreløbig 10 kvinder har sagt ja-tak til at deltage.
 
Og hvad det nærmere er, de har sagt ja til at gå med i – ja, det har vi mere om senere i programmet.

"The Wall" i Gladsaxe
En stort anlagt opsætning af Pink Floyds musical "The Wall", med premiere i Vandrehallen på Grønnegården i forsommeren år 2000!
 
Det er Gladsaxe Musikskole der står bag initiativet - og idéen med en lokal musical tjener mere end ét formål, fortæller souschef Asbjørn Keiding.
 
Den lokale udgave af "The Wall" vil koste godt 400.000 kroner – halvdelen af pengene skal blandt andet hentes fra de medvirkende institutioners egne pengekasser, og musikskolen søger nu om tilladelse til at søge forskellige fondsmidler til dækning af de resterende 200.000 kroner. Sagen er til drøftelse på Kultur- fritids- og idrætsudvalgets møde i dag.

Børn skal ha’ kunst
"Børn skal omgives af kunst"! Dét mener de i hvert fald på daginstitutionerne på Taxvej, og derfor har en næsten fire meter høj skulptur siden midten af juni prydet vejen ved institutionerne Bakkely, Taxhøj og Bagsværd Børnehave.
Oprindeligt var skulpturen et gammelt, fældefærdigt spidsløn-træ. Men i stedet for at fælde træet bad man kunstneren Helle Dyhr lade sig inspirere, og dét blev til skulpturen Den Gode Hyrde, som er et gammelt symbol kendt fra kristendommen.
 
Prisen for skulpturen blev cirka 20.000 kroner – penge som institutionerne delvist selv har skaffet blandt andet i forbindelse med afsløringen af kunstværket, hvor omkring 300 mennesker mødte op til asfaltbal. Overskuddet herfra blev på 4000 kroner. Tilbage er et samlet underskud for skulpturen på godt 9200 kroner og derfor søger daginstitutionerne nu om tilskud til dækning af det resterende. Om de får tilskud forventes afgjort på Kultur- fritids og idrætsudvalgets møde i dag.

Solformørkelse
over Gladsaxe
Onsdagens solformørkelse kan som bekendt kun opleves 80 procent under vore
himmelstrøg.
 
Det er grunden til, at den daglige leder af det lille observatorium på Gladsaxe skole, Volmer Hegvad er draget til Balatonsøen i Veszprém i Ungarn – Gladsaxes venskabsby – for sammen med andre astronomiinteresserede at få chancen for at opleve en 100 procents formørkelse. Hvis skyerne tillader det.
 
Lærer og kommentator i Radio Gladsaxe Willi Bjerregaard har tænkt sig at afløse Volmer Hegvad i observatoriet denne dag sammen med en flok børn – "med mindre det bliver overskyet, for så er der jo ikke noget at se på", som han siger til Nyhedsmagasinet. Solformørkelsen er i øvrigt også emne for Willi Bjerregaards lille tirsdagskommentar.
 
Men hvis vejret er med os, og hvis man er forsynet med de rigtige beskyttelsesbriller – den går ikke med filmnegativer eller farvede glas – så kan det blive en oplevelse for livet.
 
Her i Gladsaxe vil formørkelsen kunne opleves fra klokken ca. 12.35. Hvis skyerne tillader det…

Taxisamarbejde
fra oktober
En plan om at oprette et fælles bestillingskontor i Storkøbenhavn under navnet "Storkøbenhavn Taxi" bliver ikke til noget i denne omgang, fremgår det af Nord-Taxis seneste informationsblad. Derimod ligger det nu fast, at det fælles bestillingskontor for de store hyrevogne med plads til fem til otte kunder vil være en realitet fra 1. oktober, oplyser en af initiativtagerne, Tom Refsgaard fra Nord-Taxi. Nyskabelsen får navnet "Maxi Taxi". Fremover behøver kunderne kun ringe dertil for en bestille en stor vogn fra et af de tilsluttede taxiselskaber. Det skulle spare tid.