Nyhedsuddrag torsdag den 12. august 1999

Gladsaxes første
grønne regnskab
præsenteres nu
Vandforbruget på samtlige kommunale ejendomme og institutioner i Gladsaxe skal reduceres med 15 procent inden udgangen af år 2000. Siden 1994 er forbruget faldet med 7,7 procent.
 
Det fremgår blandt mange andre informationer af det første grønne regnskab nogensinde i Gladsaxe kommunes historie. Det grønne regnskab vil blive officielt præsenteret på budgetdagen i overmorgen.
 
Regnskabet omfatter på den ene side kommunens miljømål, som de fremgår af Miljøplanen for årene 1996-2000, og fortæller på den anden side, hvordan det går med at disse mål. Det er således hensigten at reducere varmeforbruget med 5 procent – det er foreløbig faldet med 4 procent – og el-forbruget, der skal reduceres med 5 procent, er faldet med hele 8 procent. Vi har mere om det grønne regnskab senere i Nyhedsmagasinet.

Stor interesse
for politijob
Interessen for at blive politibetjent er langt større end forventet og en trediedel af de mulige ansøgere er kvinder.
 
Det siger politikommissær Jørgen Aasberg fra Gladsaxe politi til Nyhedsmagasinet. Han koordinerer introduktionsmødet for de måske kommende politifolk og ville have været tilfreds med omkring 20 deltagere – nu kommer der over 50. Indvandrere viser også pæn interesse for at blive betjent – seks ud af 52 deltagere på informationsmødet næste onsdag er 2. generationsindvandrere.
 
Det er første gang, politikredsene i Københavns omegn selv er med i hvervekampagnen og selve introduktionsforløbet, der ellers har ligget på Politigården i København.

"The Wall" i
kulturudvalg
Muren holdt! Eller rettere; Gladsaxe Musikskoles ansøgning om at få lov til at søge fondsmidler til at gennemføre Pink Floyds ’The Wall’ gik glat igennem kulturudvalget forleden.
 
’Mur-opsætningen’ sker i samarbejde med flere andre uddannelsesinstitutioner og er ganske ambitiøs anlagt.
Alene budgettet løber op imod den halve mio., og halvdelen af det beløb ventes nu at komme ind fra fonde, bla. kulturministeriet.

Det går opad for Novo
De fortsætter med at gå opad – tallene på bundlinjen i Novo Nordisk’ regnskab.
 
I går offentliggjorde Bagsværd-koncernen sit halvårsregnskab, der viser et overskud før skat på knap 1,8 milliarder kr., som også var forudset. Resultatet efter skat var knap 1,2 milliarder kr. I forhold til overskuddet i samme halvår sidste år var der tale om stigninger på henholdsvis 5 og 3 procent. Novo regner med at nå en overskudsstigning på hele 15 procent ved årets udgang.

20 dages hæfte
for bus-hærværk
20 dages hæfte kostede det i går i en domsmandsret i Gladsaxe en 33-årig mand fra København at rive sidespejlet af en HT-bus i september sidste år. Han blev dømt in absentia – selv om tilsigelsen var blevet forkyndt, udeblev han fra retten.
 
Den relativt hårde straf skyldtes, at den 33-årige tidligere var straffet for hærværk og vold mod tjenestemænd. Også i den aktuelle sag var der en undertone af vold. Han havde optrådt truende over for buschaufføren og ville ikke forlade bussen, selv om han kørte som gratist.