Nyhedsuddrag mandag den 16. august 1999

Katastrofale tal for
Sophus Berendsen
Samme halvår som Sophus Berendsen kunne indvi det nye flotte hovedsæde i Gladsaxe, viser virksomhedens halvårsregnskab katastrofale tal.
 
I forhold til samme periode sidste år, så er det ordinære resultat faldet fra 90 mio. til godt 2,5 mio. i år.
Salg og vask af tekstiler går stadig godt, mens hydraulik- og pneumatik-produkterne koster virksomheden store summer.
 
Ifølge dagbladet Politiken gør Sophus Berendsen også klar til yderligere reduktioner i form af fyringer i den del af virksomheden. På aktiemarkedet kunne offentliggørelsen af regnskabet aflæses umiddelbart med et kursfald på 10 fra 170 til kurs 160.

Bilistvold kostede
30 dages hæfte
Ømhed over sin nye BMW fik den 11. juni en 33-årig mand til at kaste sig over en kvindelig bilist og tilføje hende et blåt øje, et par trykkede ribben og en forvredet skulder.
 
Overfaldet fandt sted ved Buddinge Rundkørsel på Søborg Hovedgade tidligt fredag morgen, efter at kvinden, ifølge mandens udsagn, havde ramt hans sidespejl med sin Mondeo Stationcar. Det fik manden til resolut at overhale kvinden indenom, slå bremserne i og tvinge kvinden – og den øvrige trafik – i stå, fordi han efter eget udsagn "ville høre, hvad fanden hun havde gang i ". Efterfølgende smækkede han gentagne gange bildøren mod hende og vred hendes ene arm om på ryggen. Dommeren takserede overfaldet til 30 dages hæfte og dømte desuden manden til at slippe knap 6000 kr. i erstatning til kvinden.

Vejarbejde dyrere
end forudset
Vejarbejde er langt dyrere at få udført end de kommunale vejteknikere forestiller sig.
 
I hvert fald var der kun afsat 600.000 kroner til renovering af ældre vejbump i Søborg og Stengård kvarterer, men billigste licitationsbud lå næsten 150.000 over og dyreste var mere end end halv mio. kroner over det afsatte beløb.
 
Entreprenørerne forklarer den store prisforskel ved de mange forskellige arbejdssteder, som betyder at mandskab og materiel skal flyttes hele tiden.
 
Forhandlinger med billigste budgiver har i øvrigt fået prisen yderligere ned. Det går til gengæld ud over asfalt-slidlaget – det kommer der én slags af og ikke som der plejer to; nemlig en type forstærkningslag og en anden type som slidlag.

Overgreb kan
forebygges
Overgreb mod børn kan forebygges. Det er budskabet i en ny håndbog, som det Kriminalpræventive Råd netop har sendt ud, og som har titlen Overgreb mod børn.
Heri kan forældre og lærere læse om, hvad de kan gøre for at forebygge overgreb mod børn, og hvilke tegn børn giver, når de har været udsat for et misbrug.
 
Overgreb mod børn udkom første gang i 1993, men er nu sendt på gaden i en ny og revideret udgave. Blandt det nye er en artikkel om internettets betydning for pædofiles udnyttelse af børn.
Bogen er gratis og kan rekvireres hos Det Kriminalpræventive Råd, der har til huse i Odensegade 5, 2. sal, 2100 København Ø, eller på telefon nummer 3543 2300.

Nej tak til Cola
Coca Cola får svært ved at trænge ind på Gladsaxes skoler.
 
En rundspørge viser, at man på de fleste af kommunens skoler har tænkt sig at sige nej tak til det tilbud, som colagiganten giver i forsøget på erobre nye markeder. Cola er begyndt at yde tilskud til de skoler, der lader en colaautomat få plads på skolens areal.
 
Firmaets tilbud til skolerne har fået selv et ellers liberalt parti som Venstre til at slå bremserne i. Venstres medlem af Sundhedsudvalget Ester Larsen opfordrer nu sundhedsminister Carsten Kock til at svare på, hvad han har tænkt sig at gøre i anledning af colakoncernens indtrængen på de danske folkeskoler.