Nyhedsuddrag torsdag den 19. august 1999

Lønbudgetter
overskredet
Lønbudgetterne i mindst to af Gladsaxe Kommunes forvaltninger skal nu gåes nærmere efter i sømmene.
 
Baggrunden er flere års konstante mérforbrug i teknik- og miljøafdelingen – der er i gennemsnit brugt én mio. mere til løn årligt i gennemsnit end der har været budgetteret med – og nu viser der sig også et overforbrug i børne- og kulturforvaltningen. Det er på omkring to mio. kroner.
 
Kulegravningen skal vise, om der er tale om fejlbudgettering, fejl i lønudbetalingerne eller måske en helt tredje mulighed.

Kridthuset bør
udbygges
"På papiret er der god fornuft i at lave adskilte afdelinger for henholdsvis børn og voksne psykisk udviklingshæmmede - det har vi nu ved selvsyn konstateret".
 
Det siger den socialdemokratiske formand for børne- og undervisningsudvalget, Karin Søjberg Holst, med henvisning til institutionen Kridthuset på Gladsaxevej. De voksne udviklingshæmmede krydser ofte uhensigtsmæssige klinger med børnene på institutionen, og derfor har Kridthusets bestyrelse længe plæderet for to særskilte afdelinger.
 
Forleden var det samlede undervisningsudvalg så ude for at se nærmere på forholdene og her konstaterede i hvert fald formanden, at en udbygning dels er en god idé og at pladsen også er til det.
Hvornår der så kommer bygning bag ordene, så at sige, det vides endnu ikke.

NOVO-konference
om génteknologi
Om génteknologien er vejen til en bæredygtig udvikling og bedre livskvalitet – eller om det snarere er den sikre vej mod afgrunden - det er der mange, der diskuterer i disse år.
 
Uenigheden er stor, og det er måske en af grundene til, at Novo Nordisk, der forsker i brugen af génteknologi, lægger hus til, når Foreningen af Bioteknologiske Industrier i Danmark, FBID, inviterer til konference om emnet torsdag den 9. september.
 
På konferencen, der blandt oplægsholderne tæller miljøminister Svend Auken, Formanden for Forbrugerstyrelsen Kirsten Nielsen og Formanden for Det Etiske Råd, Linda Nielsen, vil repræsentanter for industrien, myndighederne og forbrugerne diskuttere genteknologiens fordele og ulemper.
Radio Gladsaxe vil være til stede på konferencen og rapportere til radioens lyttere.
 
 

Nummerplader stjæles
"Der stjæles nummerplader fra biler som aldrig før, men vi aner ikke, hvad de bliver brugt til", siger vicekriminalinspektør Ole Andreasen fra Gladsaxe politi.
 
Bliver der kun stjålet én nummerplade, så er der mulighed for at købe en erstatningsplade med samme registreringsnummer. Er begge plader nuppet, så er der ingen vej udenom et helt nyt sæt.

Nye politimænd m/k
Der var tatoveringer og øreringe. Der var joggingtøj og elegante kjoler. Og der var kvinder og mænd med en anden etnisk baggrund end dansk. Ja, det var små 100 vidt forskellige unge danskere, der i aftes trængtes i kantinen på 5. sal på Politigården i Gladsaxe, hvor politikommissær Jørgen Aasberg og kolleger orienterede håbefulde politiaspiranter om politiuddannelsen og ordensmagtens mangeartede arbejdsopgaver.
 
Politikommissæren var tydeligvis forbavset over den enorme interesse, politiets hvervekampagne har vakt blandt de unge – dem mellem 21 og 29, der er nedre og øvre aldersgrænse for politiuddannelsen.
 
Der blev ikke langt fingre imellem, når de garvede politifolk fortalte om kravene til en politibetjent in spe. Men ikke en gang det kontante krav om en uplettet straffeattest ku’ ta’ modet fra den store flok. Og ingen af dem, Nyhedsmagasinets reporter talte med bagefter, havde mistet lysten.
Og det kan vi høre meget mere om i Nyhedsmagasinet i morgen.