Nyhedsuddrag mandag den 23. august 1999

Skandaløse
boligforhold
"Boligforholdene for de udviklingshæmmede i Gladsaxe er intet mindre end skandaløse". Den klare melding kommer fra Støtteforeningen for psykisk udviklingshæmmede i Gladsaxe, S.U.G, som nu bakker op om den kritik Landsforeningen LEV rettede her i Nyhedsmagasinet sidste fredag.
 
De fleste af de boliger som tilbydes de psykisk udviklingshæmmede er mellem 8 og 12 kvadratmeter, og kun de færreste har eget bad.
 
Støtteforeningen S.U.G har igennem en årrække forsøgt at komme i dialog med kommunen og gøre opmærksom på problemet, men intet er sket, siger formanden Aggi Kjær.
Hun uddyber sin kritik senere i Nyhedsmagasinet.

Handicapforbund
fik nej fra udvalg
Dansk Handicapforbunds lokalafdeling må selv finde ud af at finansiere to åbent hus-arrangementer i Gladsaxe og Gentofte, efter at Socialudvalget forleden sagde nej til en ansøgning om tilskud.
 
Udvalget anfører flere grunde til at afslå forbundets ansøgning – først og fremmest vil det gå ud over tilskuddene til andre organisationer, handicapforbundet har desuden i forvejen fået et tilskud på 8000 kr. til sin 25 års jubilæumsfest, og så har forbundet endnu ikke fået det ordinære årlige tilskud, fordi regnskabet lader vente på sig. Endelig finder Socialudvalget det forkert at yde tilskud til arrangementer, der tar sigte på at hverve nye medlemmer.

Genoptræningscenter
er blevet selvstændigt
Nu bliver Genoptræningscentret på Søborg Torv omsider en selvstændig kommunal institution.
Centret har hidtil hørt under Søborg enhedsplejedistrikt, men det har givet nogle administrative forviklinger, som Socialudvalget altså nu har skaffet af vejen. "Det har været mit hjertebarn", siger Grete Slivsgaard, Socialdemokratiet, der ledede udvalgsmødet forleden.
 
Den omstændigheder, at de sygeplejersker, der var tilknyttet Genoptræningscentret, refererede til distriktsledere, har været uhensigtsmæssig.
 
Genoptræningscentret er altså fremover en selvstændig døgninstitution, der tilbyder borgere med et omfattende behov for genoptræning behandling og træning i op til tre måneder. Den nye struktur ændrer ikke ved den kendsgerning, at centret betjener samtlige fem distrikter i kommunen.

Vi cykler da til
arbejde…?
Der bliver sikkert ekstra trængsel på cykelstierne, når den landsdækkende kampagne "Vi Cykler Til Arbejde" fra i dag og de næste tre uger igen løber af stablen. Cirka 15.000 er indtil videre tilmeldt på landsplan, og også i år forventer man mange deltagere fra Gladsaxe, med store hold fra blandt andet den kommunale forvaltning, biblioteket og Danmarks Radio.
 
Som lokal optakt til kampagnen blev der fredag morgen uddelt poser med morgenmad til cyklister på Buddingevej ved Buddinge Station. Og dét var et initiativ der kunne få smilende frem hos de fleste af de ellers morgentrætte cyklister.