Nyhedsuddrag torsdag den 26. august 1999

Blev væk men
dømt alligevel
En domsmandsret i Gladsaxe idømte i går en 44-årig mand uden fast bopæl en betinget dom uden tidsfastsættelse, efter han var blevet kendt skyldig i overtrædelse af loven om euforiserende stoffer. Det blev en såkaldt udeblivelsesdom – og nu får myndighederne deres besvær med at forkyndt dommen for den udeblevne.
 
Den 44-årig blev anholdt i en lejlighed på Bagsværd Hovedgade i august sidste år, hvor han blev fundet i besiddelse af 13 et halvt gram amfetamin – eller speed, som det hedder i de kredse – fordel i tre små salgsposer.
 
Han forklarede politifolkene, det var til eget brug, og i dommen i går blev det lagt til grund, at det ikke kunne bevises, at han ville videresælge stofferne. Derfor den betingede dom. Manden var i øvrigt ikke tidligere straffet.

Kultur der dur
Københavns Amt uddelte hele to priser, da den store årlige Kulturfestival for fysisk og psykisk handicappede, Kultur Der Dur, i går løb af stablen.
 
Den ene pris, Espen - der bliver givet til personer eller grupper, der har gjort en særlig indsats for fysisk og psykisk handicappede - gik i år til Egil Borgersen. Han har blandt andet talt forældre til handicappede`s sag som amtsformand for foreningen LEV og som formand for Københavns Amts brugerråd.
 
Den anden pris, Kulturprisen til psykisk udviklingshæmmede der har bidraget med en særlig indsats for en fælles kultur og ligestilling, gik denne gang til to personer. Kenny Bülck, der blandt andet er kendt for sin mangeårige optræden som discjockey ved festerne på Bank Mikkelsens Vej, var den ene prismodtager. Den anden var Thomas Novotny, mangeårig konferencier ved Kulturfestivalen. De to delte, foruden æren, også den en check på 6000 kr.

Straffeattester
efter reglerne
Politikerne og embedsmændene i Gladsaxe behøver ikke få røde øren over den seneste tids diskussioner om brug af straffeattester ved nyansættelser. I hvert fald ikke når det gælder praksis. Den ligger tæt op ad den vejledning, Justitsministeriet har givet.
 
Gladsaxe skal først se straffeattesten, når man har fundet frem til det menneske, man gerne vil ansætte. Det er altså ikke alle ansøgere. der skal aflevere straffeattest.

Handicapforbund
fortsætter
Dansk Handicapforbunds lokalafdeling har ikke tænkt sig at lade sig stoppe af det afslag, Socialudvalget forleden gav dem på deres ansøgning om tilskud til to åbent hus arrangementer.
Arrangementerne er planlagt med henblik på at hverve nye – og helst yngre – medlemmer til organisationen.
De to åbent hus arrangementer skal holdes i løbet af efteråret, og Dansk Handicapforbund har bedt en række kendte mennesker deltage ved arrangementerne.

Narkoman i
slingrende bil
Det blev i mere end én forstand en 33-årig narkomans uheld, at en politipatrulje fra Gladsaxe tidligt onsdag morgen fangede ham i at køre over for rødt på Ring 4 i Bagsværd. Han fortsatte ned på Hillerødmotorvejen med politiet efter sig, og da han oven i købet kørte slingrende var der al mulig grund til at standse ham.
 
I bilen fandt politifolkene en brugt kanyle, og den 33-årige – der holder til i Hillerød, men ikke har fast bopæl – indrømmede, at han havde sprøjtet sig med heroin en halv time tidligere.
 
Den narkotikapåvirkede bilist kan regne med et retsligt efterspil.