Nyhedsuddrag tirsdag den 3. august 1999

Udvalgsformand:
Privatskolerne skal
med i SSP-arbejde
"SSP-arbejdet er rettet mod kommunens borgere, osse dem på privatskoler", siger medlem af det kriminalpræventive kontaktudvalg, byrådsmedlem Peter Nielsen (A).
 
Men de 1.300 børn og unge, der går på privatskoler i Gladsaxe, er, som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i går, ikke dækket af det kriminalpræventive arbejde. Det bør de være, siger Peter Nielsen, der mener, at det ville være en hjælp på vejen, hvis de private skoler organiserer sig lige som de 13 kommunale skoler er ved at gøre i SSP-sammenhæng.
 
Partifællen, borgmester og socialdemokrat Ole Andersen, siger, at "de private skoler da godt kan spørges, om de vil være med, men at der vist ikke er tale om det helt store problem".

Budget-lytterunde
Udgiftspresset på ældreområdet og skolerne er formentlig nogle af gengangerne blandt de emner, der i denne uge diskuteres på Gladsaxe-borgmester Ole Andersens møder med hvert enkelt politisk parti.
 
Møderunden, der mest har karakter af lytning fra borgmester-side og budget-ønskefremlægning fra parti-side, startede i går med Dansk Folkeparti. Siden følger SF, Enhedslisten, Venstre, konservative og så slutter det radikale parti ringen af på mandag.
 
Økonomiudvalgets medlemmer ventes at indstille et samlet budgetforslag til 1. behandling i byrådet den 25. august. Dernæst bliver der tid til at komme med ændringsforslag og så skal det hele falde på plads til 2. og endelig behandling i byrådet den 13. oktober.

Kommuner glemmer
de langtidssyge
Flere kommuner "glemmer" opfølgningen af sine langtidssyge, viser en ny rapport.
 
Der går for lang tid, fra kommunerne modtager sygemeldingerne til de indkalder den sygemeldte til en snak om, hvad der videre skal ske. I Gladsaxe er der i øjeblikket cirka 400 langtidssyge, dvs. folk der har været sygemeldte i mere end 2 måneder, og hér mener man at overholde reglerne, der siger at der højest må gå 8 uger før den første plan for den sygemeldtes videre forløb skal være lagt.

Badning frarådet
i Furesøen
Gladsaxe-borgere, og andre badelystne i området for den sags skyld, får nu længere til nærmeste sø-bad.
I hvert fald frarådes badning nu i hele Furersøen på grund af en masseopblomstring af blå-grøn-alger.
Det er de seneste par ugers ellers fine vejr, der er skyld i opblomstringen, der har spredt sig fra Store Kalv ved Holte til nu at dække hele søen.
 
Miljøfolk følger søens tilstand dagligt, men der skal sandsynligvis væsentligt koldere vejr til, førend algevæksten stopper – så koldt at det måske slet ikke er relevant med en badetur. Men indtil da frarådes badning altså i hele søen.

Økologi i centrum
på budgetdagen
Det er økologien, der sættes i centrum på årets budgetdag i Gladsaxe – lørdag den 14. august. Det betyder på den ene side, at den grønne guide og Byøkologisk Center Gyngemosen og den kommunale miljøafdeling lige som sidste år vil være blandt de markante indslag på budgetdagen. På den anden side bliver Budgetdagen 99 premiere på Gladsaxe kommunes første grønne regnskab.

Sommerbio
en succes
Gladsaxe Bios Sommerbio for børn har været en stor succes til trods for den gode sommer.
 
3000 børn har købt billet til en af forestillingerne i denne sommer. Sidste år solgte Gladsaxe Bio 5000 billetter, men som alle kan huske, var det også den værste sommer i mands minde . Med 3000 solgte billetter har der været god økonomi i at holde åbent så meget i skoleferien, siger biografleder Per Grunnet. Sommerbio fortsætter ugen ud for de børn, der ikke er startet i skolen endnu.

Superligakamp ved
stadionåbningen
Det bliver hverken Manchester United eller Milan, der kommer for at åbne det nye Gladsaxe stadion den 12. september, der nu er den officielle indvielsesdag.
 
Den ordinære superliga-kamp på dagen er mod Silkeborg, men inden da bliver der masser af fest, publikumskonkurrencer og showkamp.
 
I øjeblikket arbejdes der på en kamp mellem ABs Danmarksmestre fra 1967, hvor et par af profilerne hed Kresten Bjerre og Johnny Hansen, mod Stjerneholdet, der kunne komme til at indbefatte navne som Preben Elkjær og Michael Laudrup. At der nok skal blive tale om et attraktivt åbningsarrangement, er der ingen tvivl om – dertil er der altfor store sportslige og ikke mindst økonomiske interesser på spil.

International
spejderlejr
I dag rejser broderparten af 170 danske og udenlandske spejdere hjem efter godt en uges international lejr på Radiomarken i Gladsaxe. I morgen følger de sidste efter – det er de skotske lejrdeltagere, der først sluttede sig til lejren en dag efter de øvrige. Hele flokken blev modtaget på Gladsaxe Rådhus i går af borgmester Ole Andersen.
 
Det er Interbus – det internationale udvalg tilknyttet Børne- og Ungdomsorganisationernes Samvirke i Gladsaxe - der har inviteret spejdere i alderen 12 til 20 år fra Skotland, Holland, Frankrig, England og Danmark og deres ledere til fælles lejr på Radiomarken. Spejderne kommer fra Gladsaxe og Gladsaxes venskabsbyer Apeldoorn i Holland, Gagny i Frankrig, Paisley i Skotland og Sutton i England.