Nyhedsuddrag tirsdag den 31. august 1999

Nyt håb
Brugerne og beboerne i opgangsfællesskabet på Buddingevej er faret i flint over udsigten til, at politikerne i forbindelse med budgetforhandlingerne måske sparer værestedets to socialpædagoger væk.
 
Men da Nyhedsmagasinet i går besøgte værestedet, var der nyt håb at spore hos det faste klientel, der går under fællesbetegnelsen socialt udstødte. De havde nemlig hørt rygter om, at spareforslaget var blevet trukket tilbage.

Knap 1200 ledige
Knap 1.200 ud af den samlede arbejdsstyrke i Gladsaxe står i dag uden job, og det er det laveste tal i dette årti.
Da det så værst ud i starten af 1994, var 10,5% uden arbejde – det tilsvarende tal fra maj i år lyder på 3,7%, altså et markant fald.
 
At det går bedre og bedre dag for dag, kan også aflæses af tallene for modtagere af kontanthjælp, der det sidste års tid er faldet med 2%. Antallet af medborgere på anden form for underhold er ligeledes faldet – her er tallet i dag 1.303, svarende til et fald på 3,8%.
 
Mange tal at holde styr på, men den samlede tendens er klar – højkonjunkturen fortsætter også lokalt i Gladsaxe.

Frikendt for
underslæb
En domsmandsret i Gladsaxe frikendte forleden en mand for underslæb på grund af bevisets stilling, som det hedder, når der ikke er fældende beviser, og når det står påstand mod påstand.
 
Den tiltalte, der var ansat i hvidevarefirmaet Snehvide, har under forhørene givet lidt forskellige forklaringer, men i retten sagde han, at han vist nok havde afleveret en bankkassette med dagens omsætning i firmaets bank. Han var dog ikke helt sikker.
 
Under alle omstændigheder har banken aldrig set bankkassetten – og firmaet har aldrig kunnet indføre omsætningen i bogholderiet.

Nedtælling
Gladsaxe vil osse være med, når det gamle årtusind tælles ned. I går blev der på Rådhusets gavlvæg opsat et stort digitalt ur, og det vil – med dag, timer, minutter og sekunder, angive, hvor lang tid der er til skiftet til år 2000.

1020 cykler
til arbejde
Cyklistkampagnen Vi cykler til arbejde er i år en langt større succes end sidste år – lokalt såvel som på landsplan. Gladsaxe-afdelingen af Dansk Cyklistforbund har noteret 115 hold med i alt 1020 deltagere. Og det er en stigning på 50 procent for holdenes vedkommende og på 100 procent, når det handler om antal deltagere, siger den lokale primus motor Gerhard Gliese.
 
Det er især, fordi der i år er tilmeldt rigtig store hold fra nogle af Gladsaxes største arbejdspladser - bl.a. Novo Nordisk, TV-Byen, Ferrosan og Berendsen.
 
På landsplan er deltagertallet knap 53.000 cyklister mod 30.000 i 1998.
 
Lokalafdelingen, der stod for morgenmaduddeling ved kampagnens start, har også udlovet præmier til deltagerne. Fire cykler, 10 cykelcomputere og 20 nye cykelstikort over Storkøbenhavn udloves til 34 individuelle deltagere.