Nyhedsuddrag onsdag den 4. august 1999

 
Dansk Folkeparti:
Hold skatten i ro
"Vi vil gerne være med i et bredt budgetforlig, men skatten skal holdes i ro og driftsudgifterne nede."
 
Det siger lederen af Dansk Folkeparti i Gladsaxe, Klaus Kjær i anledning af de indledende runder om næste års kommunale budget. Der kan spares mere på skoleområdet, mener partiet, der dog også er villige til at bruge flere penge på ét område inden for skolevæsenet, nemlig informationsteknologien. Hjemmehjælpen og Bagsværd sø-renoveringen er andre spare-ideer, siger Klaus Kjær.

Støjskærme
i år 2001
Det kan have lange udsigter, før Københavns amt begynder at opsætte støjskærme på de mest trafikerede amtsveje i Gladsaxe-området.
To en halv million kr. om året er, hvad amtet har afsat til den slags, og nr. 1 på amtets prioriterede liste over belastede vejstrækninger – en strækning på Herlev Hovedgade – sluger alene knap 1,9 mio. kr. Strækningen fra Tinghøjvej til Buddinge Rundkørsel på Gladsaxe Ringvej er nr. 3 på listen, og ifølge Heinz Diermeyer, amtsvejvæsenet, kan det tidligst blive i år 2001, arbejdet med støjskærmene i Gladsaxe går i gang. Heinz Diermeyer understreger, at der skal forhandles med kommunen og boligselskaberne forinden – "vi tvinger ikke støjskærme ned over folks hoveder", siger han.
 
Andre strækninger på Gladsaxe Ringvej er nr. henholdsvis 7, 14 og 36 på listen.

Alkoholproblemer
i 3.-4. klasse
Alkohol- og stof-problemer helt ned til 3-4. klasse hører til blandt de mere alvorlige arbejdsområder, sundhedsplejerskerne i Gladsaxe tager sig af.
 
Og det ligger milevidt fra det, de fleste af os forbinder med en sundhedsplejerskes arbejde, nemlig vejning af de små børn, kostvejledning og pleje af navler. Men arbejdet med børnene varer faktisk helt til de er unge mennesker på 18 år. Derudover bruger sundhedplejerskerne en stor del af arbejdstiden på hele familiens både psykiske og fysiske trivsel.

Rekordbesøg
i svømmehal
Omkring 2.500 mennesker var søndag gennem tælleapparaterne ved Gladsaxe svømmehal – og det er rekord.
 
På en normal, halvgrå og kedelig efterårsdag besøger omkring 1.200 mennesker svømmehallen – på en af sommerens varmeste dage altså mere end det dobbelte, selv om mange stadig er "ferieramte". Det gav selvsagt også årets højeste billet-omsætning på 22.000 kroner. Dertil skal lægges alle rabat-billeterne og kortene. I det hele taget har året som sådan indtil videre ligget 12% over det normale antal besøgende – og det endda kun for årets første seks måneder, altså uden julis rekordbesøg.

Voldsramte vil
i Retsudvalget
Irma Henriksen og hendes medøstre i det nystartede netværk for voldsramte kvinder har opgivet at få ændret den danske straffelov til fordel for voldsramte kvinder. På et møde i næste uge vil gruppen lægge slagplaner for et kommende møde med Folketingets Retsudvalg, siger Irma Henriksen til Nyhedsmagasinet. "Vi kan få foretræde for retsudvalget - det har vi undersøgt i forvejen", tilføjer hun.
 
Justitsminister Frank Jensen har hidtil afvist at høre på Irma Henriksens forslag om en straffelovsændring. "Men det finder jeg mig ikke i, og derfor har jeg sendt ham et åbent brev, som jeg lidt humoristisk kalder en faktura til det offentlige fra et voldsoffer", siger Irma Henrisen. En kopi er sendt til Retsudvalget og til pressen.

Sommerudstilling
49 kunstneraspiranter har valgt at deltage i Gladsaxeborgernes egen kunstudstilling på Thorasminde i Bagsværd - og ud af de 49 er 33 helt nye deltagere.
 
De mange amatørkunstnere viser primært billedkunst, men udstillingen byder også på keramiske værker, tekstilkunst og en enkelt skulptur. Sommerudstillingen har jubilæum i år, da det er 10. gang. Første gang var i 1986, og den har så med nogle afbrydelser fundet sted hvert år.
 
Ved ferniseringen på fredag den 13. august kan man møde udstillerne, og deres kunst kan ses frem til den 29. august.

Guide til natur
og kultur
Sommeren er jo langt fra forbi. Der er fortsat gode muligheder for udflugter med natur- og kulturoplevelser også i Københavnsområdet. Det er netop med henblik på den slags, Naturafdelingen i Københavns amt har udsendt en overskuelig folder - med kort - over seværdigheder i Storkøbenhavn.
 
Ikke uventet er der mange udflugtsmål i den nordlige del af amtet. Natur- og kulturguiden peger således på Bagsværd som en af seværdighederne. Østerhegn, der hænger sammen med Hareskoven, Bagsværd Sø med bådfart og rostadion, Aldershvileparken og Søparken er blandt udflugtsmålene. Det er til gengæld også de eneste lokaliteter fra Gladsaxe kommune, der har fundet vej til guiden. Naboerne, Lyngby-Taarbæk og Gentofte kommuner er noget bedre repræsenteret i folderen - med f.eks. Jægersborg Dyrehave, områderne ved Klampenborg, Jægersborg og Charlottenlund stationer, Frederiksdal, Lyngby med søen og Gentofte by.