Nyhedsuddrag torsdag den 5. august 1999

Skarp kritik af
budgetanalyse
Inkonsekvent, utroværdig og en veritabel lemlæstelse af Folkeskolen, hvis konklusionerne tages på ordet.
Det er nogle af de ord, skolebestyrelserne bruger til at beskrive den budgetanalyse, som Gladsaxe Kommune kort før sommerferien sendte til høring på kommunens skoler.
 
Analysen lægger op til, at det kraftigt stigende børnetal de kommende år ikke skal komme til at koste kommunen tilsvarende flere penge.
 
Udover at stille spørgsmålstegn ved selve analysen, kritiserer flere af skolebestyrelserne også den korte høringsfrist, og beklager, at der ikke har været mere tid til at sætte sig ind i analysen.
Skolebestyrelsernes høringssvar er på dagsordnen til næste møde i Børne- og undervisningsudvalget tirsdag den 10. august.

René Henriksen
til salg?
Skal AB´s landsholdforsvarer René Henriksen til Bologna i Italien? Det er det store spørgsmål der rumstere hos både AB og René Henriksen -, der er nemlig mange millioner på spil.
 
I disse dage udspiller der sig et trekantdrama mellem AB, René Henriksen og Italienske Bologna. Ifølge forlydender i pressen har AB tilbudt René Henriksen en kontrakt frem til år 2004, der vil indbringe ABanføreren ca. syv millioner kroner, men den italienske storklub FC Bologna har haft en talentspejder i Danmark for at se på René Henriksen, og hvis hans besøg ender med et kontrakttilbud til AB´s anfører, skal de af med ca. 20 millioner kroner.
 
Men hvis René Henriksen skriver under på en ny kontrakt med AB nu, vil prisen til italienerne stige, og så er René Henriksen nervøs for, at han ikke får et udenlandseventyr.
 
Afgørelsen ventes i løbet af de næste 14 dage.

EU-loven ikke
overtrådt ved
stadionudbud
Lovgivningen om at sende anlægsarbejde med en værdi over 38 mio. kroner i EU-udbud er ikke blevet overtrådt i forbindelse med udbygningen af Gladsaxe Stadion.
 
Det vurderer både Tilsynsrådet og Konkurrencestyrelsen. Gladsaxelisten har ellers regnet sig frem til, at den samlede udgift overstiger de 38 mio., men det regnestykke holder ikke ifølge Gladsaxe Kommune, der jo er bygherre.
 
Ifølge kommunen når det samlede beløb kun op i nærheden af 36 mio. og det er inklusive ABs udgifter til indretning af det lejede råhus. Gladsaxelisten regner også udgifter til vej- og sti-projeketer i området med, men det er flere år gamle forslag, der ikke har direkte forbindelse med stadionbyggeriet. Det mener Gladsaxe Kommune og altså også Tilsynsråd og Konkurrencestyrelse.

Kulturprisen deles
Gladsaxe Eventyrs- og Rollespils Forening og Gladsaxe HG deles i år om Gladsaxe Kulturelle Initiativpris – 5.000 kr., til hver.
 
Prisen tilfalder ifølge fundatsen "en gruppe mennesker, der har gjort en særlig indsats eller en gennemført en aktivitet, der styrker fællesskabet i en større kreds". Prisen overrækkes på budgetdagen lørdag den 14. august af borgmester Ole Andersen.
 

Højtryk skaber
radioproblemer
Det høje flotte sommervejr den seneste tid har skabt modtageproblemer for en stor del af de mindre radiostationers lyttere, herunder også denne radio.
 
På Telestyrelsens støjkontor fortæller teknikere, at fænomenet, og problemet, opleves stort set hver sommer.
Der sker simpelthen det, at stationer med større sendestyrke end vores, får lettere ved at trænge ind og skubbe svage sendere ud.
 
Især et par svenske og en enkelt tysk station driller lyttere tæt på sendemasten i Gladsaxe, og udenfor nærområdet forsvinder Radio Gladsaxes signal nogen gange bogstaveligt talt ud i den blå luft.
Med weekendens forventede lavtryk, så skulle modtageforholdene igen bedre sig – det forventer støjkonorets folk i hvert fald.