Nyhedsuddrag mandag den 9. august 1999

Konservative
ønsker lavere
grundskatter
Det konservative Folkeparti ønsker størst muligt samarbejde omkring næste års budget i Gladsaxe. "Vi møder ikke med ultimative ønsker", siger partiledert Lars Abel.
 
Partiet vil også imødegå de højere ejendomsvurderinger ved at sænke grundskyldspromillen.

Liste Ø siger nej
til nedskæringer
"Pas på med de nedskæringer" – nogenlunde sådan sagde Enhedslistens Emilce Nielsen til borgmesteren, da det blev hendes tur til en uformel budgetsnak.
 
Enhedslisten vender sig mod udliciteringen af hjemmehjælpen og ønsker tværtimod, at den kommunale hjemmepleje styrkes og effektiviseres gennem strukturændringer. Partiets forslag til ny struktur på hjemmeplejen vil bl.a. medføre, at gruppelederne skal indgå i hjemmehjælperstaben.
Enhedslistens budgetønsker koster penge – de skal tages af kassen, siger Emilce Nielsen, der ikke går ind for højere skatter.

Virksomhed
politianmeldt
En bøde på 20.000 kroner samt lovliggørelse af fem forhold på virksomheden – sådan sluttede en sag mod et reprofirma i Bagsværd.
 
Sagen blev rejst af miljøkontoret i Gladsaxe Kommune, der meldte firmaet til politiet for at have undladt at anmelde etablering af virksomheden samt udledning af farligt affald, både via skorsten og kloak.
I dag er det bragt i orden, lige som reprofirmaet har måttet lave om på flere procedurer for at følge miljøbeskyttelsesloven.

Arbejdsløse bruger
kursus som
springbrædt
Mange arbejdsløse i alle aldre føler sig på bar bund med hensyn til ganske almindelige færdigheder som for eksempel skrivning, men det er der råd for.
 
Det er nemlig nu, de mange kursustilbud kommer ind af døren, og det kan være svært at skelne mellem skidt og kanel. Men er det muligheden for at komme ud på arbejdsmarkedet igen, der har interessen, så er et af dem, der tilbyder sig, Fortsættelskursus i Gladsaxe. Ifølge afdelingsleder Inge Lise Christiansen fortsætter de fleste, der har gennemgået deres 16 ugers dagskursus, nemlig bagefter enten i job eller med yderligere undervisning.

Vi cykler til arbejde
- også i Gladsaxe
Dansk Cyklistforbunds Gladsaxe-afdeling har lige som sidste år planlagt lokale indslag i forbindelse med årets kampagne Vi Cykler til Arbejde, der løber fra den 23. august og tre uger frem, oplyser sidste års primus motor Gerhard Gliese.
 
På landsplan har over 10.000 tilmeldt sig allerede nu, selv om tilmeldingskampagnen kun er fire dage gammel. Lokal er der endnu ikke overblik over tilmeldinger, men lige som sidste år vil der også denne gang være store hold fra den kommunale forvaltning og biblioteket.
 
Cyklistforbundet i Gladsaxe gentager sidste års morgenmadudlevering fredagen før kampagnestart – det vil sige fredag den 20. august - men flytter i år arrangementet fra Søborg Hovedgade til Buddinge station på Buddingevej, hvor der er posteret folk med morgenmadposer på begge sider af vejen. Også pendlerne, der stiller deres cykler ved stationen og ta’r toget til arbejde, får en lille pose morgenmad. Og det er jo helt i kampagneånden – at få flere til at stille privatbilen og bruge cykel og offentlig transport til og fra arbejde.
Når cyklistforbundet har serveret morgenmad for de tidlige cyklister, ta’r DSB over og sørger for morgenmad til de efterfølgende.
 
Lige som lokalafdelingen markerer kampagnens start, er der også planer om en festlig afslutning med deltagelse af bl.a. borgmester Ole Andersen. Gladsaxe kommune er lokalafdelingens kampagnesponsor.
Cyklisternes landsforbund udlodder præmier til holdene, mens lokalafdelingen stiller fire cykler, 10 cykelcomputere og 20 nye cykelstikort over Storkøbenhavn på højkant til 34 individuelle deltagere.

Ny fritidsfolder
er på gaden
Leder du efter nogen at dele din brændende interesse for frimærker med? Kunne du tænke dig at stifte bekendskab med noget så eksotisk som månemeditation? Eller mangler du bare en ganske almindelig fodboldklub at slå dine folder i?
 
Så er der hjælp at hente. For om nogle dage dumper Børne- og Kulturforvaltningens folder Fritid i Gladsaxe 1999/2000 ind ad døren hos samtlige husstande i Gladsaxe Kommune. Her finder man adresser og telefonnumre på mere end 300 forskellige kredse, foreninger, organisationer og andre kulturudbydere, herunder bl.a. skoler og biblioteker. Ud for de fleste adresser kan man også finde navnet på kontaktpersoner og træffetider, så med folderen i hånden skulle alle i Gladsaxe kunne begynde jagten på en sjov og spændende fritid.

På jagt efter nye
kandidater
Mindre end et halv år efter Gladsaxe Miljøforening uddelte sin miljøpris 99, går foreningen nu på jagt blandt medlemmerne efter emner til miljøpris år 2000.
 
I maj deltes Bagsværd Handelsforening og ejerne af ejendommen Bagsværd Hovedgade 172 om dette års miljøpris. Handelsforeningen fik penge til et nyt lystræ på Bagsværd Torv og husejerne på hovedgaden fik et diplom for anerkendelsesværdig miljøindsats.