Tirsdag den 14. december  1999

Butiksejere chokerede
over skilteafgørelse
"Vi er lidt rystede og chokerede over, at Byrådet sådan uden videre beslutter, at vi ikke længere må have skilte på gavlen."
 
Marianne Vorbeck, der sammen med sin mand ejer KV Gardiner på Søborg Hovedgade 54, kan ikke forstå, at et flertal i Byrådet handlede, som det gjorde i onsdags. "Vi overtog butikken med gavlskilt i 1978 og tænke selvfølgelig ikke et øjeblik på, at der aldrig var søgt tilladelse til at skilte på gavlen", siger Marianne Vorbeck og fortsætter:
 
"Mange andre steder på Søborg Hovedgade hænger større og mere iøjnefaldende gavlskilte. Oppe ved Prima er der et stort Coca Cola-skilt, Forstædernes Bank har gavlskilt, og på gavlen af Søborg Hovedgade 197 hænger nogle store skilte, der reklamerer for en Pippi Langstrømpe-film og for starthjælp. Men vi må ikke."
 
Netop den problematik fik også et par ord med på vejen på onsdagens byrådsmøde. Formanden for Teknik- og Miljøudvalget Tove Eckhardt sagde bl.a., at problemerne med gavlskilte vil blive løst efterhånden, som sagerne dukker op i forvaltningen. Det kan med andre ord betyde, at de forretninger, Marianne Vorbeck henviser til, senere kan få pålæg om at fjerne skiltene.
 
Bølger gik i øvrigt meget højt under Byrådets skiltedebat. Flere borgerlige politikere henviste til, at KV Gardiner og den anden forretning, der står med de samme problemer, AP Rens ligger lidt tilbagetrukket fra Søborg Hovedgade og derfor kan være svære at få øje på i skyndingen.
 
"Vi hørte godt i Radio Gladsaxe, at der var en, der foreslog et cykelstativ med en reklame på i stedet. Et cykelstativ har vi i forvejen, men lige så snart, der er parkerede biler på pladsen, er stativet skjult", siger Marianne Vorbeck.
 
Det var alene Socialdemokratiet, de radikale, Enhedslisten og SF, der stemte for, at skiltene fjernes og ikke bliver erstattet med andre gavlskilte. Imod stemte altså de konservative, Dansk Folkeparti og Venstre.
Nu vil kommunen forhandle med ejerne af de to forretninger om alternativer til gavlskiltene.

Politi sikrede rolig
weekend
i Høje Gladsaxe
Høje Gladsaxe-bebyggelsen oplevede den første rolige weekend i lange tider, en weekend uden smadrede ruder og slagsmål mellem unge.
 
Årsag! Politiet var konstant til stede, både i civilbiler og patruljevogne.
 
De seneste mange måneder har weekenderne ellers kostet næringsdrivende, institutioner og bebyggelse dyrt i form af rudeknusninger, smadrede gitre, og hvad der ellers følger i kølvandet på hærværksfolk primært bestående af unge. Samme unge spottede i øvrigt hurtigt civilbetjentene ud, men resultatet af politiets tilstedeværelse, nemlig at der intet skete, er vel også det vigtigste.
 
Gladsaxe politi vil ikke afsløre, hvordan beredskabet vil se ud i og omkring Høje Gladsaxe de kommende weekender. Men der er ingen tvivl om, at der vil være betjente i området.

Lejede læger
i institutioner
Få en glad teenager, fordele og ulemper ved hormonbehandling, astma- og allergiproblemer, kulturelle barrierer i sundhed. Hvis det er problemstørrelser, der optager dig, så lej en læge!
 
Sådan har opfordringen fra Forebyggelsesrådet i Københavns amt i hvert fald lydt de sidste to år .
Omkring 50 institutioner, foreninger, biblioteker og skoler har i den periode sagt ja tak til tilbuddet, hvor en række læger byder sig til som foredragsholdere om snart sagt hvilket som helst lægeligt emne.
 
Lægerne, der koster 700,- kroner at få ud, kan bestilles hos Forebyggelsesrådet i amtet.

102 patienter venter
Der er ikke store udsving i Københavns amts statistik over færdigbehandlede patienter, der bare venter på at blive udskrevet til plejehjem eller andre kommunale eller amtskommunale foranstaltninger, som det hedder i de statistiske opgørelser. Set hen over året er det gennemsnit 50-60 somatiske og 40-50 psykiatriske patienter, der venter på sygehusene.
 
Sygehusudvalget får hver måned en opgørelse over de færdigbehandlede patienter, og den nyeste viser, at der ved udgangen af oktober lå 59 færdigbehandlede patienter på de somatiske afdelinger og 43 på de psykiatriske. Måneden før var tallene 53 og 48.

Unge piger bag
tank-røveri
To unge piger eftersøges efter røveri fredag aften mod Hydro Texaco-tanken på Gladsaxevej 88.
De to trængte ved halv ti-tiden ind i butikken og truede med en sort pistol ekspedienten til at udlevere 2.500 kroner, hvor efter de forsvandt mod Maglegårds Allé.
 
Den ene er omkring 14 år, ca. 155 cm høj, spinkel, iført blå trøje, blå joggingbukser, grå hue og en nylonstrømpe trukket ned over hovedet. Den anden beskrives som omkring 16 år, 165 cm høj, almindelig af bygning, mørkt hår, iført ikke nærmere defineret joggingtøj.
 
Efter røveriet ringede formentlig de samme to piger på hos en tilfældig husejer på Maglegårds Allé for at få ham til at ringe efter en taxa, men de to unge damer forsvandt kort efter.
 
Der er lidt divergerende signalementer, så måske er der tale om to sæt piger. Husejeren beskriver således den ene pige som mulat, omkring 20 år, ca. 170 cm høj og med en sølvstift piercet i venstre næseflip.
 
Oplysninger i sagen kan gives til Gladsaxe politi på telefon 39 69 14 48.

Påkørte fodgænger
Den 20. december falder der dom i en sag om overtrædelse af færdselsloven og grov legemsbeskadigelse, der i går blev behandlet i retten i Gladsaxe.
 
En 61-årig kvinde var tiltalt for tilsidesættelse af væsentlige hensyn til færdselssikkerheden – det der i gamle dage hed groft uforsvarlig kørsel – samt for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om grov legemsbeskadigelse. Den 3. juli om morgenen var kvinden på vej hjem efter at have kørt aviser ud i sin varebil hele natten. På Vandtårnsvej var hun et øjeblik uopmærksom med det resultatet, at varevognen kørte ind over den fuldt optrukne kantlinje og op på fortovet, hvor den ramte en kvinde, der blev alvorligt kvæstet.
 
Anklagemyndigheden nedlagde påstand om betinget frakendelse af kørekortet.