Fredag den 17. december  1999

Nye boliger til
handicappede
klar i år 2002
Det tidligere bokollektiv Ellekilde i Stengårdskvarteret skal laves om til ni boliger til psykisk handicappede.
Boligerne forventes at være klar i januar år 2002.
 
Da området tidligere kun har været godkendt til institutioner og ikke til boliger skal der udfærdiges en ny lokalplan for området, og i onsdags godkendte socialudvalget ,at der bruges 100.000 kr. til udarbejdelse af et projektforslag, et sådan skal nemlig laves, før man kan lave et lokalplanforslag. Når lokalplanen er klar skal den til høring, før man skrider til godkendelse af planen.

Nu skal affaldet
sættes i system
Hvad er det, der smides i papirkurvene og affaldssækkende rundt om på Gladsaxe kommunes offentlige kontorer? Hvor sendes affaldet hen? Er der noget af det, der kan genbruges? Eller kan arbejdet omlægges, så det ikke er nødvendigt at smide lige så meget papir ud?
 
Det vil de gerne vide lidt mere om i teknik- og miljøforvaltningen, og helst tids nok til, at det kan komme med i det grønne regnskab.
 
Affaldsbehandlingen er en vigtig del af indsatsen i en grøn kommune. Derfor har Teknik- og Miljøforvaltningen udarbejdet en affaldshandlingsplan, indeholdende et registreringsskema. På skemaet skal de kommunale kontorvirksomheder indberette, hvad det er for en type affald, der fremkommer i det daglige, og hvordan man kommer af med det.
 
Og skemaet er skam sat i system. Der er f.eks. rubrikker til småt og stort brændbart affald, jern og metal, papir og møbler med eller uden fjedre.
 
Men kontorfolket kommer som nævnt ikke til at stå på bar bund. Affaldshandlingsplanen giver udførlige og detaljerede opskrifter på, hvordan affaldet skal håndteres. Det hedder et sted: "Affald fra kontorvirksomhederne skal som minimum sorteres i følgende fraktioner: affald til forbrænding omfatter dagrenovation, småt brædnabrt, stort brændbart. Affald til genanvendelse – det er jern, haveaffald, husdyrgødning, papir, pap, glas. Og så er der endelig affald til losseplads og til – hvad der kaldes – særlig behandling.
 
Kontorerne skal lige som alle de andre kommunale virksomheder indberette én gang årligt, og det hele indgår i Gladsaxe kommunes grønne regnskab.

Specialtandlæge skal
afhjælpe ventelister
Ventelisten til tandregulering i Gladsaxe er stadig voksende -
primo november var den på 273 personer - og den forventes at stige næste år til over 300 personer, men nu sker der noget for at afhjælpe denne situation.
 
Grunden til ventelisterne har været mangel på specialtandlæger. Siden juni 1997 har Gladsaxe kun haft en specialtandlæge på deltid, resten har måttet klares af tandplejere, og ellers har man måttet købe sig ind hos private specialtandlæger og det har været dyrt.
 
Men nu har en af de eksterne specialtandlæger henvendt sig om stillingen, og onsdag godkendte Socialudvalget ansættelsen af vedkommende.
 
Ifølge socialudvalgsformand Erling Schrøder vil det betyde en besparelse på flere hundredetusinde kroner om året, samtidig med at ventelisten vil kunne afvikles senest år 2002.

Gladsaxe Teater
opfører "Aladdin"

Gladsaxe Teater indleder til sommer et helt nyt samarbejde med Lyngby Taarbæk kommune.

Det drejer sig om en gigantisk udendørs opsætning af Adam Oenschlagers "Aladdin", og det er teaterchef Flemming Enevold der står for den nye bearbejdelse af forestillingen, som bliver med over 150 medvirkende. Gladsaxe Teater har tidligere haft succes med at spille "Aladdin" men udover Oenschlagers historie er der – for en god ordens skyld - ingen sammenhæng mellem forestillingen fra 1995 og den nye opsætning.

"Aladdin" spiller på Danmarks største udendørs teater Ulvedalene og der er gallapremiere d. 4 juni.


Julemagasin vil
afløse
Nyhedsmagasin
Nyhederne slutter, og julen starter for alvor - nej helt så slemt bliver det ikke, men det er faktisk det sidste Nyhedsmagasin, du lytter til i dette århundrede.
 
Til gengæld dukker vi op i næste uge med Julemagasinet, et to timers underholdningsprogram for de juleglade.
 
Hver morgen fra mandag til torsdag fra klokken syv til ni vil du foruden en masse dejlig julemusik, kunne høre mange forskellige folk fortælle om julevinen, juleprædiken, juledigte, jul i gamle dage, jul på politigården og mange andre ting der har med julen at gøre.
År 2000 bliver heller ikke glemt, du kan høre om Gladsaxe i 100 år, film i 100 år og bøger i 100 år og så kan vi tilbyde en eventyrquiz i bedste julestil, lyt med når 4 Gladsaxe borgere dyster om at være den bedste julefortæller.
Programmet er produceret af René Sten, i samarbejde med Michael Stytzer, Kristian Königsberg, Jan Marsner og Jørgen Blom.
 
Nyhedsmagasinet vender tilbage d. 3 januar klokken syv.