Nyhedsuddrag mandag den 6. december  1999

Orkanens spor
i Gladsaxe
Det blev en weekend i orkanens tegn, Gladsaxe Politi og Falck melder om en travl weekend, hvor de måtte rykke ud til nedfaldne grene, træer og ledninger.
 
Desuden var en del plankeværk omkring byggepladser faldet omkuld. Det voldsomste i Gladsaxe var et tag på Kildebakkegårds alle der faldt ud over kørebanen og dele af det ligger der stadig. Gladsaxe politi melder at der ikke var nogen personskader i Gladsaxe, som følge af orkanen.

Diskussion om
teaterbestyrelse
Antallet af bestyrelsemedlemmer i Gladsaxe Teaterselskab skal sættes ned fra ni til femt til syv medlemmer som følge af ændringer i teaterloven. Det kan betyde, at Gladsaxe Kommune mister plads i bestyrelsen.
 
De politisk udpegede medlemmer må nemlig ikke udgøre et flertal, og da det primært er amtet, der spytter i teaterkassen, så vil amtsrådet sandsynligvis satse på at sætte sig på de politiske pladser i bestyrelsen.
Gladsaxe teaters nuværende bestyrelse har opstillet hele fire modeller for den fremtidige fordeling, flest går dog ind for, at amt og kommune får én plads hver.
 
I den nuværende bestyrelse sidder tidligere borgmester Tove Smidth og kulturchef Svend Stilling valgt fra kommunen, Lars Abel og Vibeke Nielsen fra amtsrådet.
 
Sagen skal drøftes politisk i økonomiudvalget i Gladsaxe.

Nybyggeri i
Gladsaxe
Gladsaxe kommune sørger for at være forberedt, hvis By- og Boligministeriet lige som tidligere år skal ha’ en liste over planer og ønsker for støttet boligbyggeri i år 2000. Derfor præsenteres Økonomiudvalget i morgen for forvaltningens forslag om 55 nye boliger.
 
Det meste er gengangere fra den liste, som blev sendt til ministeriet sidste år, men den gang fik Gladsaxe ikke By- og Boligministeriets tilsagn om støtte. Så nu prøver man igen. På listen står syv boliger på Buddinge Hovedgade 111 til sindslidende, ni boliger til psykisk udviklingshæmmede i Elledalen og 39 lejligheder i det forventede nybyggeri på hjørnet af Søborg Hovedgade og Erik Bøghs Allé. Dertil kommer ønsket om, at der i hvert af årene 2001, 2002 og 2003 bygges 25 statsstøttede andelsboliger.

PLS-consult hjælper
med udliciteringen
Det bliver ikke overraskende PLS-consult, der kommer til at bistå socialforvaltningen i Gladsaxe Kommune med udliciteringsforsøget af hjemmehjælpen i Stengård distrikt.
 
PLS har igennem flere år bistået kommuner i samme ærinde og udgav i starten af 1997 en yderst gennemarbejdet dokumentationsrapport om de hidtige erfaringer med udlicitering i kommuner og amter. Blandt andet blev Græsted-Gilleleje, der er en af de mest udliciteringsivrige kommuner, fulgt tæt med deres udlicitering af ældreplejen.
 
Der er i første omgang afsat 300.000 kroner til konsulenthjælpen.

Tilfredse forældre
Forældrekredsen omkring Buddinge skole er tilfredse med det nuværende omfang af skole-forældre-samarbejdet. De ønsker med andre ord ikke yderligere arbejdsopgaver. Det viser en spørgeskemaundersøgelse fra tidligere på året, som nu er blevet offentliggjort i Børne- og kulturforvaltningens blad Kommunikation.
 
Forhistorien er skolebestyrelsens beslutning for mere end et år siden om at opprioritere forældremøder og samtaler, og samtidig blev der stillet nye krav til den skriftlige information til hjemmene. Det er disse nye tiltag, Buddinge skole har villet måle effekten af med spørgeskemaundersøgelsen.
 
Over hele linjen svarer forældrene, at de er tilfredse med det nuværende omfang af skole-hjem-arbejdet. Det gælder således bl.a. antallet af temauger, forældremøder, samtaler og sociale arrangementer. Det gælder også den skriftlige information. Og generelt er hele 85 procent af forældrene tilfredse med det omfang, informationen fra skolen har nu.
 
Forældrene har i deres besvarelser heller ikke så meget at udsætte på kvaliteten af skole-hjem-arbejdet.

Lærere vil ha’ ros
"Når forældre roser". Sådan burde titlen på den næste store pjece til folkeskolelærerne fra Kommunernes Landsforening lyde.
 
Det skriver Flemming Lundahl, lærer i Gladsaxe, i et indlæg i fagbladet Folkeskolen.
Baggrunden er en netop udsendt pjece til lærerne med titlen "Når forældre klager".
Flemming Lundahl er træt af fokuseringen på klager og efterlyser i stedet pjecen om, hvordan man som lærer skal modtage ros.
Især de unge lærere står til masser af ros hver dag, mener Gladsaxe-læreren.