Nyhedsuddrag mandag den 1. november 1999

Skarp kritik af
kirkeministeren
Kirkeministeren er blottet for menneskelig forståelse og kristensind.
 
Det konkluderer menighedsrådet i Søborg Magle Kirke efter et svar fra Margrethe Vestager på menighedsrådets brev om sagen mod sognepræsten i Lyngby, Leif Bork Hansen. Præsten er blevet idømt en betinget hæftestraf for at hjælpe serbiske flygtninge med at skjule sig, men har desuden modtaget en tjenstlig advarsel fra kirkeministeren. Der er siden blevet rejst tiltale mod præsten på ny, fordi han har bidraget til at samle penge ind til de skjulte serbere, og Leif Bork Hansen risikerer nu ikke alene ubetinget straf for at overtræde landets love, men også afskedigelse, fordi han ifølge kirkeministeren ikke er værdig til embedet.
Ministerens svar har fået menighedsrådet til at fare i blækhuset igen og protestere mod, at hun alene optræder som udøvende magt uden at tage hensyn til de menneskelige aspekter i sagen.

Socialdemokrater
uenige om
folkepension
Der hersker heller ikke enighed blandt de lokale socialdemokrater om, hvorvidt forslaget om, at folkepensionens grundbeløb sættes ned for de mest velhavende, er godt eller skidt.
Forslaget har været fremme flere gange i den senere tid, og blandt andet Det Kommunale Kartel mener, det vil være en god idé, hvis man på denne måde tager fra de mere velstillede og i stedet bruger pengene på ældrepleje. Forslaget er kontroversielt, fordi det bryder med den hidtidige socialdemokratiske grundholdning, der siger, at folkepensionen skal være for alle.

Ikke rituelt slagtet
kød til de gamle
Dansk Folkepartis lokale kostordfører i Gladsaxe, Klaus Kjær, kan nu sove lidt roligere om natten.
Der serveres nemlig ikke halalslagtet kød på omsorgscentrene ligesom madleverandøren God Mad heller ikke serverer det rituelt slagtede kød til hjemmeboende pensionister.
 
Det fremgår i hvert fald af to af svarene på den lange række spørgsmål, som Dansk Folkeparti i øjeblikket stiller om spisevaner hos både voksne og børn i Gladsaxe.
 
Det jødisk rituelt slagtede koscherkød er der heller ingen i Gladsaxe, der for tiden får serveret.
Så kom det på plads.

Medarbejdere
vil vaccineres
Hvem skal sørge for og sikre, at man ikke bliver syg af influenza? Én selv eller arbejdsgiveren?
Spørgsmålet har været vendt i Gladsaxe Kommune, der hidtil har afvist at ville betale en vaccination til alle eller grupper af medarbejdere.
 
Men nu skal sagen vendes igen, fordi medarbejdere, der sidste år lagde sig på langs med influenza, gerne vil undgå en samme situation. Derfor vil medarbejdere, der har haft de såkaldte sygefraværssamtaler, have kommunen til at betale for en vaccination.
 
Politikerne i økonomiudvalget diskuterer problemet i morgen.

Betonbroer og
finske lastvogne
Hele to gange sidste uge måtte Gladsaxe politi rykke ud på grund af ballade med finner og deres store lastbiler.
Første gang efter anmeldelse fra en 35 årig kvindelig bilist, der havde kørt bag en finsk lastbil på Stengårds Allé.
 
Da lastbilen skulle under motorvejsbroen ramte den med det øverste af taget, så beton blev slået løs og faldt ned på kvindens bil. Lastbilen fortsatte dog ufortrødent til Kong Hans Allé, hvor den kække finske chauffør vendte kareten. Under den manøvre fik han lige ram på et stengærde, der blev beskadiget, og så kørte finnen ellers tilbage for endnu en gang at mase lastbilen under broen.
 
I mellemtiden havde den kvindelige bilist fulgt efter finnen og samtidig via mobiltelefon fået tilkaldt politiet, der kunne stoppe bro-rambukken med chauffør på motorringvejen.
Også på Hillerødmotorvejen var den gal med et finsk lastvognstog, der ikke kunne komme under broen ved ring 4. Men chaufføren havde selv fundet på en udvej – i hvert fald var lastvogen væk, da politiet nåede frem.

Ny politiformand
i Gladsaxe
Medlemmerne af Gladsaxe Politiforening får ny formand i dag.
 
Den hidtidige, Hans Bundesen fra stationen i Gladsaxe, forlader fagforeningens formandsstol til fordel for en stilling i Politiforbundet. Ny kredsformand bliver Peter Jensen fra Ballerup politistation, ny næstformand Jan Lech Pedersen fra Gladsaxe.

Novo i Malmø
Samtidig med åbningen af den nye Øresundsforbindelse næste sommer åbner Novo Nordisk et nyt regionalt hovedkontor i Malmø. Herfra skal Novo Nordisk Helath Care’s datterselskaber i Danmark, Sverige og Norge administreres.
 
Direktør Kjeld Birch fra Novo Nordisk Farmaka Danmark bliver ny regional direktør, og han ta’r et halvt hundrede medarbejdere med fra Danmark. I den forbindelse fratræder Kjeld Birch som formand for Lægemiddelindustriforeningen – LIF – en post han har beklædt siden foreningens stiftelse i 1997.
Det hele er et led i arbejdet med at reorganisere alle Novos europæiske selskaber i større, regionale enheder.

Nye sendetider på
Radio Gladsaxe
Startende fra i dag åbnes alle hverdage kl. 7 med Nyhedsmagasinet, der varer en halv time. Derefter følger et magasinprogram eller musikprogram, afhængig af ugedagen.
 
Nyhedsmagasinet sendes igen kl. 8 til 8.30 og så sluttes der af frem til kl. igen med enten et magasinprogram eller musik. Det aktuelle ugeprogram kan læses i Gladsaxebladet eller på vores hjemmeside radiogladsaxe.dk på internettet.