Nyhedsuddrag fredag den 12. november 1999

Byggefejl på
hovedbibliotek
Omfattende reparationer af revner og forskydninger på Gladsaxe hovedbiblioteks facader bliver nu udført af den entreprenør, der i 1979 udførte byggeriet.
 
Dermed slipper kommunen for at skulle betale et betragteligt beløb til udbedring af de omfattende skader.
Det var et rutinemæssigt byggesyn, der sidste år afslørede de mange fejl og mangler. Reparationen bliver udført her i efteråret.

Læser om sig
selv i eget blad
Kommunalpolitikere og ledende embedsmænd foretrækker at læse om sig selv i deres eget ugeblad, Danske Kommuner.
Det viser en undersøgelse, bladet har fået lavet. Kun de landsdækkende aviser slår bladet af førstepladsen, når det gælder information om det kommunale område. Derefter kommer andre fagblade såsom bladet Kommunen og dernæst følger reginalblade og de gratis lokalaviser.
 
Danske Kommuner har 13 ansatte og udkommer 40 gange om året i et oplag på små 10.000 eksemplarer.

Konservative:
AB betaler for
lidt i husleje
Når Konkurrencestyrelsen om føje tid får svar fra Gladsaxe Kommunepå en række spørgsmål om kommunens samarbejde med AB og AB A/S, bliver det med mindst én mindretalsudtalelse.
 
Det konservative Folkeparti mener nemlig, at lejen på 250 kr. pr. kvadratmeter sponsorlounge er for lavt sat. En pris på 400 ville være mere realistisk i forhold til markedsprisen i området.
 
Dermed er partiet på linie med Gladsaxelisten, der har klaget til styrelsen med påstand om ulovlig erhvervsstøtte.
 
Tilsynsrådet har tidligere været involveret i stadionbyggeriet og de efterfølgende aftaler mellem kommune og fodboldaktieselskabet AB, uden dog at have fundet grund til kommentarer. Nu vil tiden så vise, om Konkurrencestyrelsen ser anderledes på sagen. Under alle omstændigheder vil styrelsens afgørelse kun være af vejledende karakter.

Bagsværd-datafirma
samarbejder med
amerikansk gigant
Bagsværd-virksomheden i-data har indgået en samarbejdsaftale med den amerikanske multinationale datakoncern Hewlett-Packard. Danske forbrugere kender virksomheden især fra de populære HP-printere og cd-brændere.
 
Aftalen giver i-data adgang til HPs teknologi og forhandlernet. I-data producerer bl.a. såkaldte drivere til printere, og de skal fremover sælges gennem Hewlett-Packard. En driver er kort fortalt en komponent i en computer, der får programmer og såkaldt hardware til at arbejde sammen.
 
i-data forventer i øvrigt at blive børsnoteret inden længe.

Thrane & Thrane
flytter til Lyngby
Gladsaxe mister en de helt store fremadstormende kommunikationsvirksomheder, Thrane & Thrane i Søborg, der skal til at bygge nyt hovedsæde og produktion på Lundtoftesletten i nabokommunen Lyngby-Taarbæk.
 
Der er planer om 10.000 nye m2 i højteknologisk arkitektonisk udformning og så er der mulighed for at udvide med yderligere 5.000 m2.
 
Thrane & Thrane begrunder bl.a. flytningen med, at det kommende naboskab med Danmarks Tekniske Universitet, DTU, på Lundtoftesletten, giver mulighed for at tappe egnede ingeniører direkte fra fad, så at sige.

Kursen op for
Berendsen
Sophus Berendsen-aktiekursen er for opadgående, og det er i virkeligheden ikke Buddinge-koncernens egen skyld, fortæller Berlingske Tidende.
 
Berendsen er aktionær i det britiske selskab Rentokil, og det forlyder i finanskredse, at Rentokil sender otte milliarder kroner tilbage til aktionærerne, som selskabet alligevel ikke selv kan investere. Og det forlydende gav udslag på børsen. Berendsen-aktierne steg forleden med tre pct. til kurs 172.

Søndergård skoles
nye inspektør
kommer fra Ishøj
Gladsaxe Byråd udpegede på det lukkede møde onsdag aften den 47-årige Lena Hyldager fra Ishøj som ny inspektør på Søndergård skole. Hun afløser Preben Busch, der har udskiftet skolearbejdet med konsulentvirksomhed.
Lena Hyldager arbejdede i en årrække i Greve kommunes skolevæsen, før hun i 1996 blev viceskoleinspektør i Ishøj. Hun starter som skoleinspektør i Gladsaxe 1. januar.