Nyhedsuddrag torsdag den 18. november  1999

Udvalgsformand:
Lærer-kommentars
fjendebillede uden
hold i virkeligheden
"Skoleledere er rent faktisk byrådets forlængede arme ude på folkeskolerne, så dér er jeg helt enig med kommentaren i Gladsaxe Lærerforenings blad Tyverne."
 
Det siger undervisningsudvalgets formand Karin Søjberg Holst på baggrund af kommentaren, der taler om en diktatorisk forvaltning og et byråd med et stort behov for lakajer.
 
"Det er jo byrådet, der ansætter skolelederne, men det faktum bør da ikke forhindre et givtigt samarbejde mellem lærerne og lederen ude på den enkelte skole. Det fjendebillede, der stilles op i artiklen, har intet hold i virkeligheden", siger den socialdemokratiske formand.
 
Karin Søjberg Holst mener heller ikke, at påstanden om, at kvalificerede ledere ikke søger til Gladsaxe, holder vand og henviser til den netop besatte skolelederstilling på Søndergårdsskolen.

Internet-kriminalitet
kan komme til at
koste far & søn dyrt
Forbrydelser begået via internettet er i voldsom vækst ,og kriminalpolitiet i Gladsaxe bruger også flere og flere ressourcer på den del af forbryderverdenen, selv om dele af forbrydelsen sker i udlandet.
 
Vicekriminalinspektør Ole Andreasen siger til Nyhedsmagasinet, at der i øjeblikket efterforskes i tre større sager, hvor af den ene er ved at nå frem til rettens bord.
Den handler om en far, placeret i Gladsaxe, der for sønnen, der befinder sig i Thailand, har distribueret ulovligt kopierede computerprogrammer.
 
Far & søn-firmaet har haft en omsætning på den ulovlige aktivitet på omkring 250.000 kroner.
 
Der kan blive tale om fængsel i op til et år, en klækkelig bøde samt et enormt erstatningskrav fra programmernes oprindelige opretshavere.

Bagsværd har fået
ny handelsformand
El-installatør Jesper Ryby blev ikke uventet valgt til ny formand for Handelsforeningen Bagsværd By på generalforsamlingen tirsdag aften. Han efterfølger den mangeårige formand Mogens Kjærulff, der på grund af sygdom både har trukket sig som formand, solgt sin forretning og snart flytter fra byen.
 
Jesper Ryby har i en årrække været en af ildsjælene i Handelsforeningen. Han har været med til at trække det store læs omkring foreningens aktiviteter og har en stor del af æren for, at der fra og med arrangementet Go’ nat Bagsværd for nogle år siden er sket en mærkbar aktivitetsudvidelse. Nu får Ryby imidlertid andet at tænke på som formand, og derfor blev der på generalforsamlingen nedsat et aktivitetsudvalg med repræsentanter for alle bydele og med Kenn Christensen (Din Tøjmand) som formand.
Udvalget er trukket i arbejdstøjet – julen står jo for døren, men det vender vi tilbage til ved en senere lejlighed.

Lægevagten
skal skånes
Lægevagten skal skånes. Forstået på den måde, at hvis der er problemer, vi selv kan løse rundt om i de små hjem, så er der ingen grund til at lægge beslag på lægevagten. Hun er så til gengæld ledig til de sygdomstilfælde, der vitterlig kræver lægens indsats.
 
Det er sådan nogle tanker, de har gjort sig i Københavns amt og blandt amtets praktiserende læger og vagtlægerne, da de fandt på at udsende en håndbog med gode råd. Hvad gør jeg?, hedder tryksagen, som fra på mandag omdeles til samtlige husstande i amtet. Håndbogen er led i en storstilet kampagne, der løber ind i år 2000, hvis overordnede sigte er en kvalitetsforbedring af lægevagten, og som er blevet til i samarbejde med de praktiserende læger.
 
Kampagnen tilbyder derudover de 220 vagtlæger et komme på kursus for at blive bedre til at håndtere de mange situationer, vagtlægerne havner i.
 
Men størst gavn vil systemet nok have af kampagnen, hvis rigtig mange lærer at klare de små problemer selv.
 
"Det er desværre ikke sjældent, at folk ringer til lægevagten bare for at få fornyet en recept", fortæller chefen for vagtlægerne i Københavns amt, Hans Henrik Weincke og tilføjer: "Det er ikke en opgave for lægevagten, der skal være til rådighed for folk, der har akut behov for lægehjælp uden for deres egen læges åbningstid."

Nye træer for
270.000 kr.
Gladsaxe Miljø- og Energiråd bliver på sit møde på mandag præsenteret for forvaltningens prioriterede forslag til nye træer rundt om i kommunen. Der er tale om projekt til 230.000 kr.
 
Søborg Hovedgade er højt prioriteret – tre steder bliver tilgodeset, nemlig ved Prima, hjørnet af Søborg Hovedgade og Lykkesborg Allé og så ved Tordenskjoldshus.
Derudover omfatter listen hjørnearealet Maglegårdsallé-Gladsaxevej, på Bagsværd Hovedgade gælder det Bajers Plads, området mellem Bajers Plads og Pinjevej og endelig tilgodeses Buddinge Rundkørsel med ny stedsegrøn bundplantning – men som nr. otte og sidst på listen.

Betinget straf
i voldssag
20 dages betinget hæfte – det var straffen i går i retten i Gladsaxe til en 50-årig mand, der var tiltalt for vold mod sin ekskone.
 
Voldssagen havde et næsten klassisk udspring: Parrets uoverensstemmelser fortsætter trods separation og får indflydelse på samkvemsaftalerne. I september skulle manden hente parrets søn på Søborg Torv efter et lejrskoleophold. Ekskonen var der også for at tage imod drengen, det ene ord tog det andet, og ifølge kvindens forklaring tog han brutalt fat i hende. Hun forklarede, at han have trukket hende i håret og klemt hende om halsen.