Nyhedsuddrag tirsdag den 2. november 1999

 
Sorte udsigter
for rostævner
Det ser sort ud for kommende internationale rostævner. Selv om Københavns amt fortsat deltager i Gladsaxe kommunes arbejdsgruppe omkring søens miljøproblemer og har bidraget med 100.000 kr. til forundersøgelserne, så er Bagsværd Sø dog fortsat prioriteret under Furesøen. Og ingen kan sige noget om, hvornår der kan findes penge til Bagsværd Søs oprensning.
 
Sagen har netop været oppe i både teknik- og miljøudvalget og i undervisnings- og kulturudvalget. Formanden for sidstnævnte udvalg, Lars Abel siger, at amtet har en større plan for hele Mølleå-området – og heri indgår både Furesøen og Bagsværd Sø. Og der er altså ikke penge til at restaurere hele området på én gang.

Fritidsklubber
skal udbygges
Nu skal der gang i udbygning af to fritids- og ungdomsklubber i Gladsaxe – det drejer sig om Fritids- og Ungdomsklubben Søborg på Frødings Allé og Fritids- og Ungdomsklubben Kilden på Kildebakkegårds Allé.
 
Økonomiudvalget skal i dag behandle indstillinger om anlægsbevillinger til de to institutioner på til sammen 8,4 mio. kr. Udbygningerne indledes med projekteringer allerede i år, og dette arbejde fortsættes ind i det nye år, hvor også selve byggearbejdet går i gang. Begge institutioner ventes klar til brug i begyndelsen af oktober næste år.
 
På grund af større søgning til de to institutioner, har man begge steder måttet benytte midlertidigt opstillede pavilloner, der bliver fjernet i forbindelse med udbygningen.

Pølsevogn må vente
Sagen om pølsevognen på DK-tankstationens område på Buddinge Hovedgade var en af de mere langvarige ved sidste møde i teknik- og miljøudvalget i Gladsaxe.
 
Fra flere sider tales der nemlig varmt for en af danskens nationalspiser. Men nu har pølsevognen været til høring hos naboerne, der ikke alle sammen er lige begejstrede for udsigten til, at få den lille vogn som nabo.
Hydro Texaco, der har benzintank lige ved siden af, mener ikke, der skal foregå flere aktiviteter på ejendommen. Der foregår så meget i forvejen, at Hydros egne parkeringspladser ofte optages af naboens kunder.
 
Selv om pølsesagen blev grundigt politisk diskuteret, blev vognens endeligt udsat til et senere møde, indtil indsigelserne er blevet set grundigere efter.

Gladsaxes berlinske
venskabsby udvides
Selv om den berlinske bydel og kommune Wilmersdorf i år 2001 bliver slået sammen med en anden berlinsk bydel, Charlottenburg, ventes veskabsbysamarbejdet med Gladsaxe Kommune at fortsætte.
 
Det kom frem under et borgmestermøde i den franske venskabsby Gagny for nylig, hvor også borgmester Ole Andersen deltog. Det vides endnu ikke, om Wilmersdorf beholder sit navn, eller om de to bydelsnavne lægges sammen – ét vides dog, nemlig at bydelen får omkring 320.000 borgere efter sammenlægningen.

Stadig Bond-billetter
at få i Gladsaxe
Mens premierebilleterne til den nye James Bond-film i Imerial-biografen med landets største filmlærred for længst er revet væk, så er der stadig pladser at få i Gladsaxe Bio.
 
Det gælder både gallapremieren torsdag den 9. december og den almindelige premiere om fredagen.
Med til historien hører, at lærredet i Gladsaxe Bio faktisk er landets næststørste, og at lysanlægget matcher de bedste i landet.