Nyhedsuddrag onsdag den 24. november  1999

Borgmesteren i
integrationsråd
Med valget af borgmester Ole Andersen som medlem af Gladsaxes integrationsråd har Økonomiudvalget udsendt et signal om, at politikerne agter at prioritere integrationen af flygtningene og indvandrerne meget højt.
 
Udvalget fik på sit møde i går de fleste af de sidste navne på plads. Det er alene Dansk Arbejdsgiverforening, der mangler at komme med en indstilling, og det kommer nok til at betyde, at rådet må begynde sit virke uden en repræsentant for arbejdsgiverne. LO har til gengæld udpeget sin lokalformand, det socialdemokratiske byrådsmedlem Svend Nielsen.
 
Borgmesteren udpeget af Socialdemokratiet, de radikale, SF og Enhedslisten, mens de konservative, Dansk Folkeparti og Venstre har valgt den konservative Kirsten Christophersen.
 
Flygtningene og indvandrerne selv har valgt Serdal Benli, Bagsværd, Azem Javadl, Søborg, Alia El Sammaa, Bagsværd, og Mehmet Sadi Tekelioglu fra Søborg. Fra Skolerådet er indstillet Trine Græse, mens boligselskaberne peger på Flemming Larsen, Høje Gladsaxe, og Egil Dræger, Værebro Park.
Det bliver Byrådet, der skal godkende integrationsrådets sammensætning.

År 2000 Plads ved
Bagsværd station
Nu er det stationsforpladsen i Bagsværd, der er inde i billedet som mulig År 2000 Plads i Gladsaxe kommune.
 
Økonomiudvalget besluttede på mødet i går – i hvert fald indtil videre – at holde Buddinge Rundkørsel ude af overvejelserne og så i stedet tale med bl.a. Københavns amt om at gi’ stationspladsen navn efter årtusindskiftet. Amtet har tidligere udtalt om rundkørslen, at man ikke bør navngive en plads, som publikum ikke har adgang til.

Konference om børn
med vanskeligheder
Flere og flere børn lider under så store indlæringsvanskeligheder, at de i stedet for folkeskolen følger amternes specialundervisning. Antallet af børn tilmeldt den vidtgående specialundervisning er steget med godt 50 procent siden 1985, og formanden for Undervisnings- og Kulturudvalget i Købehavns amt Lars Abel ser stigningen som et alvorligt problem. Amtet forsøger nu på flere måder af finde frem til årsagerne til det voksende antal elever med indlæringsvanskeligheder.
 
En ny redegørelse fra Amtet skal danne grundlag for tre store konferencer om emnet, og den første konference afholdes i dag på Herlev Sygehus.
 
Fællestitlen for de tre konferencer er "Fokus På Børn Med Funktionsnedsættelser" men de har alle forskellige temaer. Den første konference handler om de sundhedsmæssige og forebyggende aspekter.

Lydproblemer
i Byrådssalen
Der er fortsat problemer med konferenceanlægget – altså lyden - i Byrådssalen på Gladsaxe Rådhus, og derfor skal der nu bruges yderligere 438.000 kr. til at få bragt forholdene i orden.
Et langt større beløb skal anvendes på nye el- og edbkabler på såvel rådhus som Søborg, Mørkhøj og Bagsværd lokalkontorer. Det eksisterende netværk, der benytter såkaldte Coax-kabler er populært fortalt yt – teknologiverdenen satser i dag på et andet netværkssystem med andre kabeltyper. Det har betydet en voldsom prisforhøjelse på komponenter til det gamle system, og derfor vil kommunen nu bruge godt 3,1 mio. kr. på at skifte kablerne ud.

Klubhusbyggeri
snart klar til start
Nybro-Furå Kano- og Kajakklub mangler nu kun Byrådets godkendelse for at kunne gå i gang med det længe ventede færdiggørelse af klubhusbyggeriet. Men da et stort flertal i Økonomiudvalget allerede har sagt god for projektet, skulle der heller ikke være problemer med at få sagen gennem Byrådet.
 
Hermed får klubben kommunens garanti for et 20-årig banklån på 2,6 mio. kr. Renten på det kommunale lån på 1,25 mio., som klubben fik i forbindelse med 1. etape af klubhusbyggeriet, bliver nedsat. Endelig vil Økonomiudvalget arbejde for at få overført den del af byggeriet, der omfatter bade- og toiletforholdene til offentligt toiletbyggeri. Udvalget mener, toiletterne ved Nybro Kro er for ringe og derfor bør rives ned. I stedet skal der så for kommunens regning opføres nye toiletter i tilknytning til klubhusbyggeriet. Det indebærer en ekstra fordel for Nybro Kro’s udvidelsesplaner, der i øvrigt allerede er ved at blive realiseret.
 
Klaus Kjær fra Dansk Folkeparti stemte i Økonomiudvalget imod forslaget om en rentenedsættelse.

Lang proces ligger
foran udlicitering
Ifølge kontorchef Lars Schnoor fra Omsorgsafdelingen i Gladsaxe Kommune er forvaltningen og et konsulentfirma nu gået i gang med at lave en råskitse til Byrådet, der skal omhandle de forskellige problemstillinger, der ligger i udliciteringen. Råskitsen skal ligge klar i starten af det nye år.
 
Ifølge Lars Schnoor kan Gladsaxe ikke umiddelbart bruge andre kommuners erfaringer, idet ingen af dem har brugt Gladsaxes model, med kun et distrikt.
 
Bl.a. skal man tage stilling til gruppeledernes rolle i den nye organisation og der er også spørgsmål om retssikkerhed og grænser imellem de enkelte faggrupper. Selve udliciteringen er først på plads til efteråret år 2000.