Nyhedsuddrag fredag den 26. november  1999

Sygefravær:
Lær af andre
kommuner
FOAs repræsentant i arbejdsgruppen, der forhandler om indsats mod det høje sygefravær i hjemmeplejen i Gladsaxe, har gode ideer fra andre kommuner med til drøftelserne. Miljøsekretær i FOAs social- og sundhedsafdeling, Tage Christensen henviser til gode resultater i både Odense og Ålborg kommuner.
 
I Odense er der lavet en forsøgsordning, hvor medarbejdere, der f.eks. venter på lægeundersøgelse eller sygehusindlæggelse, bliver sat til at udføre skånejob i stedet for at blive sygemeldt. De bliver dækket ind af vikarer, så de øvrige hjemmehjælpere ikke belastes yderligere af kollegernes sygefravær.
 
I Ålborg er der lavet en udrykningstjeneste på baggrund af et samarbejde mellem kommunen og bedriftssundhedstjenesten, der kortlægger tilskadeskomster i arbejdet. På den måde har man på to år halveret sygefraværet, siger Tage Christensen. Også Holbæk kommune har gode arbejdsmiljøerfaringer fra indsatsen mod sygefraværet.

Indbrudstyve blev
anholdt efter et tip
Fem indbrudstyve blev i går anholdt på fersk gerning.
 
To 19-årige blev om formiddagen set luskende op og ned af havegange til villaer, og en vaks beboer fik alarmeret politiet. De to unge erkendte tre indbrudsforsøg og blev løsladt umiddelbart efter. Derudover blev tre lokale Gladsaxeborgere anholdt, alle tre er i forvejen kendt for kriminalitet.
 
De erkendte i alt tre indbrud i Vanløse og ni i Gladsaxe og var ved anholdensen om formiddagen i gang med endnu et.
 
Vicekriminalinspektør Ole Andreasen fra Gladsaxe politi opfordrer endnu engang, som han også gjorde det i Nyhedsmagasinet i går, til stor opmærksomhed i dagtimerne overfor mistænkelige personer. I øjeblikket skyller en bølge af villaindbrud i dagtimerne hen over politikredsen.

Hospitalscomputere
klar til årtusindskiftet
Det har kostet Københavns amt 12 mio. kroner at år 2000-sikre edb-udstyret på hospitaler, tekniske og øvrige ansvarsområder for amtet.
 
Selv om det er en net sum, så er sikringen faktisk 10 mio. billigere end først antaget i amtets budget, hvor der først på året var afsat 22 mio. til klare den edb-mæssige overgang fra 1999 til 2000.
 
Nullerne i år 2000 har, som bekendt for de fleste, der arbejder med den slags, skabt frygt for at computerne bryder sammen i lange baner. Det burde amtets nu ikke gøre.

Gladsaxe i 100 år
Der er ikke noget i vejen med timingen… Historisk-topografisk Selskab for Gladsaxe Kommune har netop udgivet bogen Da vi var Bønder – Gladsaxe-gårdenes historie, skrevet af tre ansatte i Gladsaxe Byarkiv, og den 6. december åbnes i Rådhushallen en fotoudstilling med træk af kommunens udvikling gennem de sidste 100 år. Udstillingen kan ses til og med lillejuleaften og igen fra 3. til 14. januar.
 
Fotoudstillingen forsøger at beskrive Gladsaxeområdets udvikling fra et landbrugssamfund, bestående af de fire landsbyer Buddinge, Gladsaxe, Mørkhøj og Bagsværd, til et moderne storbysamfund. Der er fotografier fra hele århundredet, og udstillingen er delt op i de fire temaer: forstaden, boligbyen, arbejdsbyen og den rekreative by.
 
Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem kommunens byplanafdeling og Byarkivet. Efter Rådhuset vil udstillingen flytte rundt til omsorgscentrene, skolerne, de øvrige biblioteker og andre steder, hvor der kommer publikum.

Skolen på Taxvej
fortsætter som
specialskole
Skolen på Taxvej i Bagsværd flytter til splinternye omgivelser i Vallensbæk i år 2001, som vi har oplyst tidligere her i Nyhedsmagasinet, men Københavns amt vil fortsætte med at bruge lokalerne i Bagsværd til specialskole.
 
Amtsrådet har netop bevilget små 50 mio. kroner til den ny skole for multihandicappede, der både hvad angår fysisk størrelse og indretning lever op til nutidens krav, bl.a. om et større terapibassin.
Kontorchef i amtets undervisningsafdeling, Bo Beck, siger til Nyhedsmagasinet, at det endnu er for tidligt at sige noget om, hvem der kommer til at gå på skolen på Taxvej.
 
Der kan muligvis blive tale om psykisk udviklingshæmmede eller om såkaldt kontaktbesværede elever, der fx lider af autisme. Hele personalet på den nuværende skole flytter om et par år med eleverne ud til de nye omgivelser i Vallensbæk.

Knap 44.000 kvm.
ledigt erhvervsareal
Det samlede ledige erhvervsetageareal i Gladsaxe er på tre måneder steget med lidt over 300 kvadratmeter , så der den 1. november var i alt 43.657 kvadratmeter ledige kontor- og fabrikslokaler. Til sammenligning kan det oplyses, at Gladsaxes totale erhvervsetageareal er ca. 1,6 millioner kvadratmeter. Men det er så også inklusive de offentlige bygninger.
 
Det er naturligvis i Gladsaxe Erhvervskvarter, vi finder det meste af det ledige areal, nemlig 38.698 kvadratmeter.