Onsdag den 20. oktober 1999


Lærerforening mødes
med borgmesteren
Formanden for Gladsaxe Lærerforening, Henrik Poulsen, har bedt borgmester Ole Andersen om et møde i dag, på baggrund de store nedskæringer på folkeskoleområdet, som det nye budgetforlig indeholder. Der er lagt op til, at lærerne skal undervise mere for de samme penge, og det betyder ifølge lærerformanden, at tiden må tages fra de pædagogiske udviklingsarbejder. Gladsaxe Lærerforening har i protest mod borgmesterens budgetoplæg trukket sig ud af det pædagogiske samarbejde med kommunen. I en kommentar til lærernes udmelding siger borgmester Ole Andersen, at lærerforeningens udmelding ikke vil få nogen betydning, men det er formanden for Gladsaxe Lærerforening, Henrik Poulsen, slet ikke så sikker på. Protesten vil nemlig brede sig til skolerne, hvor forbitrelsen blandt lærerne er meget stor, siger Henrik Poulsen. Også skolelederne er meget frustrerede, og det kan ikke undgå at få konsekvenser for det pædagogiske udviklingsarbejde, er lærerformandens vurdering. Budgetforslaget forventes vedtaget ved næste byrådsmøde den 13. oktober, og i lærerkredse tales der om at markere utilfredsheden med budgettet med en demonstration foran Gladsaxe Rådhus på dagen.

Folk i samfundstjeneste
dobbelt-tjekkes
Selv om Kriminalforsorgen selv tjekker de personer, der forretter samfundstjeneste i de kommunale institutioner, så forlanger Gladsaxe kommune nu selv at se vedkommendes straffeattest.
Dermed bliver personer i samfundstjeneste, trods den meget kortvarige ansættelse, ligestillet med folk, der skal fastansættes i det kommunale.
Det bliver således op til de kommunale forvaltningschefer at vurdere, om den enkelte passer på den ønskede arbejdsplads.

Beta-interferon
til 200 patienter
Der er i øjeblikket 150 sklerosepatienter i Københavns amt, der bliver behandlet med det effektive præparat Beta-interferon på Glostrup sygehus. Yderligere et halvt hundrede patienter skønnes at ville have gavn af behandlingen, og det er amtets mål, at de også skal ha’ tilbuddet om behandling inden årets udgang.
Der er tale om en udvidet behandling med Beta-interferon, og baggrunden er regeringens pålæg til amterne om også at inddrage patienter i den fremskredne fase af sklerose. I en rapport fra Statens Institut for medicinsk Teknologivurdering anslås det, at mellem 1500 og 2000 ud af i alt 6000 sklerosepatienter på landsplan vil have gavn af Beta-interferon.
Københavns amt har fået halvanden mio. kr. ekstra i bloktilskud fra Staten til at udvide behandlingen.

Nyt fælleskommunalt
miljølaboratorium på vej
Fødevareministeriet overtager fra nytår ansvaret for levnedsmiddelkontrollen og flytter samtidig administrationen væk fra kommunerne.
Det betyder ændringer i det daglige kontrolarbejde, der især handler om kvalitetsundersøgelser af det vand, vi drikker, og det, vi svømmer i.
Det der nu lægges op til er et fælleskommunalt miljølaboratorium med foreløbig 16 kommuner som interessenter.
Vi har mere om sagen senere i Nyhedsmagasinet.

Gladsaxes politiske
historie i bogform
En væsentlig del af Gladsaxe Kommunes festligholdelse af årtusindeskiftet kommer først rigtigt til udtryk i sommeren år 2001.
Til den tid er professor Per Boye fra Aalborg Universitet færdig med bestillingsværket om Gladsaxes politiske historie.
En lille halv million koster det professorlige manuskript – dertil kommer så layout, trykning og andre udgifter.

Sygehuse kan ikke
holde budgetterne
Det kniber gevaldigt med at holde sig inden for budgetrammer på flere af Københavns amts sygehuse.
Til sygehusudvalgets møde torsdag foreligger en redegørelse for den økonomiske situation og udsigten til merforbruget ved årets udgang, Sygehusforvaltningen skønner, at der ved årsskiftet vil være tale om en budgetoverskridelse på mellem 12 og 19 mio. kr. Men hertil skal lægges et merforbrug på skønsmæssigt knap 10 mio. kr. på patientbefordring, der er opstået efter De Grå Bilers konkurs.
Glostrup sygehus tegner sig for det største merforbrug på ni til 16 mio. kr., mens Herlevs skønnes at blive tre mio. kr.

Posten skal ud –
med elevatoren
Posten skal ud – også til Høje Gladsaxe. Men i det store boligområde har der ind imellem været problemer med postbudene og elevatortrafikken – problemer der kan udarte til vold, som vi oplevede for nylig, da en beboer blev dømt for vold mod et postbud. Postbudet trykkede på elevatorknappen på en lang række etager på én gang og blokerede for alle andre.
Men nu har Fællesledelsen holdt et opklarende møde med postmesteren, og parterne er blevet enige om at genoplive en gammel aftale om, at postbudet kun må trykke elevatoren op til tre etager ad gangen. På den måde undgås det at blokere for alt for mange beboere, der også skal med elevatoren.