Nyhedsuddrag mandag den 13. september 1999

Stadion indviet
Det blev vist ikke helt den folkefest, formanden for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget Peter Nielsen ønskede sig her i Nyhedsmagasinet i sidste uge. 9100 deltog i festlighederne. Og der var ikke noget i vejen med stemningen – og slet ikke på de billige pladser, hvor Deres udsendte befandt sig – da Gladsaxes ombyggede stadion i går blev indviet.
 
Og stemningen skal nok også have været endnu bedre i går end på den majdag i 1940, da Gladsaxes første stadion blev indviet få uger inde i den tyske besættelse. Det var noget af det, borgmester Ole Andersen kom ind på i sin indvielsestale.
 
Indvielsen kulminerede med superligakampen AB-Silkeborg. Hér fik publikum valuta for pengene – måske ikke lige den sejr, der var set frem til, men uafgjort 1-1 er bedre end nederlag.

- og stadion i
Tilsynsrådet
Blot to dage efter den officielle indvielse af det nye Gladsaxe stadion bliver de formentlig sidste sten vendt i sagen om muligt brud på udbudsreglerne i forbindelse med byggeriet.
 
Tilsynsrådet har ellers sagt god for den regnskabsaflæggelse, Gladsaxe kommune har fremlagt – det samme gjorde Konkurrencestyrelsen i første omgang. Nu har styrelsen udbedt sig supplerende oplysninger, bl.a. om udgifterne til ABs udskiftning af stole på den gamle tribune.
 
Det er Gladsaxelisten, der har rejst sagen med påstand om, at de samlede udgifter til stadion overstiger 38 mio. kroner, og at hele byggeriet derfor skulle have være sendt i EU-udbud.
 
Det samlede regnestykke nærmer sig da også det beløb, men ifølge Gladsaxe kommune, så når ABs og kommunens samlede udgifter til projektet kun op omkring de 36 mio.

Kafferisteri 125 år
Emdruplund Kafferisteri, der i år fejrer 125 års jubilæum, er ikke bange for konkurrence fra udlandet. Danskerne vil have dansk ristet kaffe.
 
Kafferisteriet, der i dag ligger på Columbusvej i Mørkhøj, startede i 1874 i Helsingør, men har siden 1976 ligget i Gladsaxe. Den nuværende ejer Søren Johannessen overtog i 1967 virksomheden efter sin far, og fra en virksomhed med tre ansatte dengang har den udviklet sig til en noget større virksomhed med 25 ansatte.
 
Selv om antallet af danske kafferisterier de sidste 30 - 40 år er faldet fra ca. 60 til 6 – 7, er Søren Johannessen ikke bekymret for fremtiden. Danskernes specielle kaffesmag skal nok holde de resterende kafferisterier i arbejde og med et nyt marked for dansk kaffe i de baltiske lande, ser fremtiden lys ud.

AB overvejer
ny tennishal
Planer om bygning af en ny tennishal på anlægget ved Skovdiget i Bagsværd får nu Akademisk Boldklub til søge lejemålet forlænget.
 
Da klubben i 1962 rykkede fra Nørre Allé til Bagsværd indgik Gladsaxe kommune en overenskomst med AB frem til år 2015.
 
Men skal AB investere i en ny hal, så vil klubben gerne sikres lejemålet i mindst ti år længere, altså til år 2025.
Ønsket bliver i første omgang drøftet i kultur-, fritids- og idrætsudvalget, der i morgen mødes AB for dels at se anlægget, som det tager sig ud i dag, og dels for at mødes med ABs forretningsudvalg.
Det er flere års trængsel og skærmydsler mellem tennis-, håndbold- og fodboldspillere om træningstider i den nuværende hal, der ligger bag ønsket om nok en hal.