Nyhedsuddrag fredag den 17. september 1999

Emilce beklager
ordvalg men
ikke kritikken
Enhedslistens byrådsmedlem Emilce Nielsen – der også er medlem af Socialudvalget i Gladsaxe – havde glemt den skriftlige dokumentation for sine anklager mod Socialforvaltningen om misinformation på udvalgets møde onsdag. Derfor udsattes sagen til næste møde om 14 dage.
I stedet fik udvalget Emilce Nielsens mundtlige redegørelse – og samtidig beklagede hun sit ordvalg.. Men hun understreger over for Radio Gladsaxe, at hun fastholder sin kritik af Socialforvaltningen.
 
Formanden for Socialudvalget, Erling Schrøder (Soc.) vil ikke kommentere Emilce Nielsens mundtlige redegørelse, men henviser til, at sagen bliver taget op igen på det næste udvalgsmøde.

Overbygningsskoler
- ikke i Gladsaxe
Flere og flere kommuner overvejer en udbygning af 10. klasseskole-modellen, så alle de større elever fra 7. klasse og opefter samles på særlige overbygningsskoler. Men formanden for skolebestyrelsen i 10. Klasse-Centret i Gladsaxe, Trine Græse, mener ikke, det er aktuelt for Gladsaxe.
 
I Gladsaxe ville det uden tvivl betyde længere skoleveje for en masse elever, siger Trine Græse. Det er specielt landkommunerne, der ville kunne få gavn af sådanne overbygningsskoler.
 
Ud over foreningen Skole & Samfund har også formanden for Folketingets uddannelsesudvalg, Hans Peter Baadsgaard udtalt sig kritisk om ideen. Han føler sig ikke sikker på den pædagogiske og uddannelsesmæssige gevinst.

Færre patienter
Det kommunale socialpsykiatriske netværk i Gladsaxe fungerer så godt, at amtets psykiatriske hospitalsafdelinger har oplevet en mærkbar nedgang i antallet af indlagte Gladsaxe-borgere.
Socialpsykiatrien i Gladsaxe består bl.a. af støttecentret Brohuset, Vadstruphus og Kildehuset.

Hanne Andersen på
kulturrejse til USA
Når en 18 mand stor delegation fra Folketingets kulturudvalg i morgen lørdag rejser til New York for at opleve det ambitiøse kultur-fremstød Danish Wave, bliver det med socialdemokraten Hanne Andersen fra Gladsaxe i spidsen.
 
Som formand for udvalget er hun meget spændt på at se, hvordan amerikanerne tager imod den række af arrangementer med danske kunstnere, som i den kommende måned vil kunne opleves over hele New York.

Sæsonstart for
vintersporten
Der bliver kamp om sportspublikummet i Gladsaxe på søndag.
De store vintersportsgrene som håndbold og ishockey går nemlig i gang samtidig med, at fodboldens superliga kører videre på fuld kraft.
 
Skøjtehallen lægger is til GSFs premiere kl. 15 i fineste ishockeyrække, stadiongræsset betrædes kl. 17.15 af AB, der er håndbold i lange baner fra kl. 10.30, hvor damejuniorerne spiller elitebold mod FIF og så går det ellers slag i slag dagen igennem afsluttende med kampen i herrernes 1. division. Aldrig før har Gladsaxe/HG haft så mange hold med i divisionerne og det giver klubben store forventninger til sæsonen.