Nyhedsuddrag tirsdag den 21. september 1999

Lis Smidsholm
gav formanden
klar besked
Det lokale radikale byrådsmedlem Lis Smidsholm er uenig med sin partiformand, men enig med flertallet af deltagerne på det radiakel landsmøde, der blev holdt i weekenden.
 
Marianne Jelved vil nemlig gerne beholde den lave integrationsydelse, men fik på landsmødet af bl.a. Lis Smidsholm, besked på det modsatte.
 
Lis Smidsholm var også enig med flertallet på landsmødet, der krævede en folkeafstemning om ØMU’en hurtigst muligt.

 
To efterlyses for
brandstiftelse
Kriminalpolitiet i Gladsaxe efterlyser to yngre mænd efter brandstiftelse søndag aften, hvor de havde tændt bål i en kælder Søborg Hovedgade 58.
Villaen er under renovering og står tom, men ilden kunne i værste tilfælde have spredt sig til naboejendommene. Nu fik en vågen beboer tilkaldt brandvæsenet, der hurtigt fik ilden under kontrol.
"Selv om der kun skete materiel skade, så ser vi altid meget alvorligt på brandstiftelser. Det var tilfældigheder, der afgjorde, at ingen kom til skade denne gang", siger kriminalinspektør Palle Sanvig.
Han vil derfor gerne i kontakt med vidner, der kan komme med oplysninger om to mænd i alderen 17 til 22 år, den ene 175 til 180 cm høj med mørkt tøj og en rygsæk, den anden 170 til 175 cm, spinkel med lys trøje og mørke bukser. Begge har formentlig lugtet af bål og brand et godt stykke tid efter brandstiftelsen, der foregik ved 21.30-tiden søndag aften.
Oplysninger kan gives til Gladsaxe Politi på telefon 39 69 14 48.

Bowlingklubber ud
af bowlinghal
Efter syv år på banerne i Gladsaxe Bowlinghal står to klubber nu til udsmidning. Årsag: hver af klubberne har kun ét medlem bosiddende i Gladsaxe Kommune.
 
De to bowlingklubber blev begge godkendt i starten af 90’erne som foreninger i Gladsaxe, og dermed opnåede de at få mulighed for at afvikle deres turneringskampe vederlagsfrit. De fleste andre bowlinghaller er private, og klubberne skal betale for brug af baner – derfor er det særdeles eftertragtet at komme inden for Gladsaxes kommunegrænse med den kommunale hal.
 
Så eftertragtet, at det kan være endog meget svært for familier at komme til på de populære baner i kælderen under sportscentret. Den situation skal der gøres noget ved, og står det til børne- og kulturforvaltningen, så skal klubberne smides ud efter indeværende sæson
.
Sagen diskuteres på folkeoplysningsudvalgets møde i morgen onsdag.

Tagpap lever op
til standarden
De i alt 72 af Gladsaxe Kommunes bygninger, der siden 1993 er blevet belagt med tagpap fra Icopal og Phønix, lever, indtil andet er bevist, alle sammen op til de nuværende standarder.
 
By- og Boligministeriet planlægger at skærpe kravene til tagkonstruktionerne og dermed også til de omdiskuterede tagpapbelægninger. De nye krav vil ikke få betydning for de nuværende 72 bygninger, men kun for fremtidige tagkonstruktioner, siger John Werner Rasmusen fra Gladsaxe Kommunes ejendomsafdeling til Nyhedsmagasinet. Han stiller dog spørgsmålstegn ved, hvorvidt de nuværende tagbelægninger vil kunne leve op til de forventede skærpede krav.
 
Opgørelsen over bygninger med tagpapbelægninger er foretaget af ejendomsafdelingen efter forespørgsel fra det konservative byrådsmedlem Henrik Sørensen, på baggrund af den seneste tids diskussion omkring tagpaps brandrisiko.

Uro i skoleklasse
bekymrer mor
En mor til en pige i 1. klasse på Egegård skole er bekymret over den uro, der hersker i mange skoleklasser.
 
Helle Laursen er specielt bekymret over visse læreres måde at håndtere uroen på. Hun tænker på de lærere, der først forsøger at råbe højere end børnene og dernæst sender børnene uden for døren eller over til skolens inspektør i stedet for at finde årsagen til uroen. Helle Laursen mener ikke, hendes bekymringer hidtil har vundet gehør hos lærere.

Natur?
’Hvad er natur for dig?’
 
Sådan spørger den grønne guide i Københavns amt, der samtidig opfordrer folk til at tage et foto af naturen. Guiden har sat 5.000 kroner på højkant til vinderbilledet, og både amatører og professionelle kan deltage – eneste betingelse er, at fotografen bor og tager billedet i amtet.
 
Naturfotoet skal sendes til amtets grønne guide inden den 15. oktober.