Nyhedsuddrag fredag den 3. september 1999

Halal-kød
til byrådet
Bjarne Rasmussen fra Venstre i Gladsaxe vil nu have undersøgt, om der serveres halal-slagtet kød i børneinstitutionerne i Gladsaxe.
 
Daginstitutioner blevet bedt om at svare på spørgsmål, om de bruger halalkød. Det er der endnu ikke kommet officielt svar på. Hvis der bruges halalslagtet kød, må sagen op i byrådet, mener Bjarne Rasmussen.
 
"Det er dér sagen skal afgøres og ikke ude i den enkelte institutions bestyrelse", siger venstremanden.

Skoleråd kritiserer
budgetforslaget
Budgetforslaget på skoleområdet fra Gladsaxe-borgmester Ole Andersen får nogle ordentlige rap over fingrene fra Skolerådet, der netop har holdt møde om sagen.
 
Skolerådet består bl.a. af folk fra skolebestyrelserne, formænd, medarbejder- og lederrepræsentanter samt politikere.
 
I en udtalelse fra rådet hedder det bl.a.:
 
"Besparelsen på medarbejderressourcerne rammer vikarkontoen, som netop er reduceret og som i forvejen var utilstrækkelig. Den rammer specialundervisning, selvom en analyse netop har vist, at ressourcerne ikke er fulgt med behovet. Lærernes behov for efteruddannelse er langt fra at bleve fuldt tilgodeset og så er der i det samlede regnestykke tale om reducering af udgifterne på knap 2% pr. elev.
 
Selv om skolerådet ser positivt på initiativet til at nedsætte klasekvotienten i de små klasser samt bevarelsen af Bøgestrøm skole for de svageste elever, så frygter et flertal af rådet for fremtiden.
En fremtid, hvor kvalificeret personale ikke længere vil søge til Gladsaxes skolevæsen – dertil er det for økonomisk udpint."

Lars Abel ind i
teaterverdenen
Byrådsmedlem i Gladsaxe og formand for undervisnings- og kulturudvalget i Københavns amt Lars Abel blev på det konstituerende møde i den nye bestyrelse for Det Storkøbenhavnske Teaterfællesskab forleden valgt som næstformand. DST står foran store opgaver.
 
Ny formand blev Mona Heiberg, socialdemokratisk medlem af Københavns Borgerrepræsentation.

"Din krop –
din fremtid"
Fremtidsmennesket er temaet i et nyt og hidtil uset samarbejde i teaterverdenen. Det er Gladsaxe Teater og Experimentarium, der går sammen om en ny slags teaterforestilling om fremtidsmennesket med undertitlen: "Din krop, din fremtid."
 
Projektet er indstillet til at modtage 50.000 kr. i støtte fra Københavns amts Kulturfond, der administreres af undervisnings- og kulturudvalget.
 
Teaterstykket skal beskrive fremtidens menneskekrop, som den vil ændre sig som følge af den teknologiske udvikling. "Det begyndte med briller, høreapparater, kunstige tænder, pacemakere, organtransplantationer og skønhedsoperationer", hedder det bl.a. i oplægget. Og videre: "Snart vil vi kunne forudsige vore børns genetiske egenskaber. Vi kan måske genmanipulere vore børn. Med computerteknologi kan vi forstærke vore sanser og vore muskler – i sidste ende vil computere blive indpodet i hjernen."
 
Det er denne fremtidsvision, der skal levendegøres i det usædvanlige samarbejde.

Lille forening
med stor sag
Amnesty International’s lokalafdeling i Gladsaxe er en lille hårdt arbejdende gruppe på syv mennesker, men ikke mindre end gruppen kunne bemande en stand på weekendens kulturmesse, og det var i øvrigt hér, lokalafdelingen fik sit syvende medlem, fortæller Lissen Garvig, som vi har en samtale med senere i Nyhedsmagasinet.
 
Amnesty har det som så mange andre lokalforeninger: Det kniber med at finde nye kræfter. "Men vi har hårdt brug for dem", siger Lissen Garvig.
 
Der er for resten af året planlagt tre offentlige arrangementer på Gladsaxe Hovedbibliotek. Tirsdag den 28. september er emnet Menneskerettigheder i USA, den 2. november handler det om Amnesty og Kosovo og så slutter året med et møde om Den internationale Straffedomstol, og det er tirsdag den 30. november.