Torsdag den 30. september 1999

Lærerprotest får
ingen betydning
Gladsaxe Lærerforenings udmelding af det pædagogiske samarbejde med kommunen får ingen reel betydning, siger borgmester Ole Andersen.
Gladsaxe Lærerforening meddelte i tirsdags, at foreningen trækker sig ud af kommunens pædagogiske samarbejdsudvalg. Det sker, fordi lærerne ikke længere vil være med til tage ansvaret for den pædagogiske udvikling i Gladsaxe, når folkeskolen med lærerforeningsformand Henrik Poulsens ord "skal spares sønder og sammen, samtidig med, at de mange elever strømmer ind".
Borgmesteren beklager lærernes skridt, men siger, at det også er i lærernes interesse at samarbejde, og derfor regner borgmesteren med, at lærerne snart melder sig klar igen.

Forargeligt siger
Emilce om
skolebudgettet
"Det er dybt forargeligt", siger Enhedslistens byrådsmedlem i Gladsaxe, Emilce Nielsen om budgetforligets besparelser på skoleområdet. Og hun kalder det fejt af borgmester Ole Andersen og de øvrige forligspartier "at tage lærerne som gidsler".
Hermed hentyder Emilce Nielsen til budgetnoten om, at kommunen og lærerne skal forhandle sig frem til en ny arbejdstidsaftale inden for de rammer, forliget har afstukket.
Enhedslisten møder til budgettets andenbehandling den 13. oktober med markante ændringsforslag. Bl.a. foreslås det at droppe udliciteringen af hjemmehjælpen og afsætte ekstra 12 mio. kr. til børn og unge med særlige behov og ekstra otte millioner til voksne med særlige behov – det er penge, partiet vil tage af kommunekassen.

Lis Smidsholm:
- Vi spiser da
halalkød hjemme
Erling Schrøder, socialdemokratisk byrådsmedlem og formand for Socialudvalget, skal ikke regne med at få Lis Smidsholms radikale stemme for sit forslag om at forbyde halalslagtet kød i Gladsaxes institutioner.
Lis Smidsholm mener for det første ikke, at de institutioner, der har oplyst, at de bruger halalslagtet kød, serverer det for alle børn. Og for det andet synes hun, det smager godt. "Vi spiser da jævnligt halalslagtet kød hjemme hos os", tilføjer det radikale byrådsmedlem.
Hun er heller – lige som Schrøder – bekymret over, at der læses bønner hen over slagtekødet. Det sker jo bl.a. af hensyn til eksporten, tilføjer Lis Smidsholm.

I fængsel for
at snyde
i en arvesag
En 52-årig mand er i en domsmandssag ved retten i Gladsaxe blevet idømt ti måneders fængsel – hvoraf de otte blev gjort betingede – for mandatsvig og bedrageri og for at have givet urigtige oplysninger til skifteretten i forbindelse med boopgørelsen efter hans mor.
Domsmandsretten blev sat på nøjagtig etårsdagen for moderens død på et plejehjem i Gladsaxe. Den tiltalte havde undladt at fortælle skifteretten, at han har en søster, der også var arveberettiget.
Han havde oven i købet underskrevet en erklæring, hvoraf det fremgik, at han var enearving.
Desuden havde han – med fuldmagt – hævet store beløb på moderens bankkonto. Men det havde han gjort i en årrække, tilføjede han, og i overensstemmelse med sin mor, der havde den vane at
trække større beløb og gemme pengene på sin bopæl. Hvor de mange penge siden er blevet af,
forbliver en gåde. Han hævdede desuden i retten, at det var aftalt med moderen, at han skulle overtage bankbogen, og hvad der ellers var af værdier, hvis hans mor døde.
Han forklarede ligeledes, at søsteren i flere år ikke havde haft noget med moderen at gøre, og han havde fået det indtryk, at hun heller ikke var interesseret i at arve noget. Et erstatningskrav fra boet på 475.000 kr. skal behandles ved en senere lejlighed.

Otte måneders
fængsel for vold
mod ekskæreste
Otte måneders ubetinget fængsel – det var den pris en 27-årig mand i går måtte betale i retten i Gladsaxe for vold mod sin ekskæreste og for at have nikket en jævnaldrende mand en skalle på Søborg Hovedgade i maj i år. I dommen indgår også straffen for tyveri, brugstyveri og forsøg på tyveri. Han er tidligere dømt for vold og tyveri.
Han kunne ikke erkende sig skyldig i voldstiltalerne, fordi han på grund af druk ikke har nogen erindring om episoderne. Men de to mennesker, hans voldelige adfærd gik ud over, kunne til gengæld alle detaljerne, da de blev afhørt som vidner.
Ekskæresten blev overfaldet en tidlig morgen i sin lejlighed i Gladsaxe. Han tog kvælertag på hende og kastede hende mod en væg med hovedet først. Og da kvinden - efter at have ringet til politiet - løb ud af lejligheden, løb han efter. Ved politiets ankomst lå kvinden på jorden med manden ovenpå.
En uges tid tidligere var han blevet sur på en jævnaldrende mand på værtshuset "Toppen", fordi han var blevet tiltalt med et forkert navn. Uden for værtshuset nikkede han den sagesløse værtshusgæst en skalle og kom først til besindelse, da personale fra værtshuset fik ham overmandet.

Karavane i
Gladsaxe
Gladsaxe Gymnasium fik i går besøg af en karavane. Mere end 35 kameler havde taget opstilling i skolens kantine, og det usædvanlige besøg havde trukket mange elever væk fra skrivepultene og ned til et nærmere kig.
Kamelerne, der havde eksotiske navne som Realkredit Danmark, Søværnets Frøkorps og Gentofte Kommune, er med på en længere rejse. De er del af Uddannelseskaravanen, der i disse uger besøger flere end 100 gymnasier og handelsskoler i hele landet, og som i går var nået til Gladsaxe.
Karavanen, der tager turen Danmark rundt for 4. år i træk, har deltagelse af repræsentanter for både det private erhvervsliv og de offentlige institutioner, som på denne måde forsøger at vække de unges interesse for at vælge netop deres arbejdsplads efter endt grunduddannelse. Straks efter besøget på
Gladsaxe Gymnasium hev Uddannelseskaravanen teltpælene op igen, og drog videre mod andre
skoler. Men den vender tilbage til næste år, bedyrer karavanens fører, Per Bjørnskov fra konsulentfirmaet Andersen og Bjørnskov.

Borgerliggørelse af
Socialdemokratiet
Efter mange års deltagelse i de politiske budgetforlig i Gladsaxe, så har SF i år valgt
at trække sig ud.
Ikke fordi partiet er blevet mere socialistisk end det hele tiden har været, men fordi
Socialdemokratiet, den ellers faste forligspartner, har bevæget sig mere i retning af den borgerlige fløj i byrådssalen. Det mener Tove Eckhardt fra SF.

HTs buslinje 161
omlagt 14 dage
Fra og med i dag og indtil midten af oktober omlægges HT’s buslinje 161 i Gladsaxe i retning mod Rødovre, oplyser HT.
I forbindelse med nedlægning af højspændingskablerne er Gammelmosevej blevet midlertidigt ensrettet ved Stengården station, og derfor kører linje 161 fra Lyngby ad Stengårds alle-Buddinge Hovedgade-Gladsaxe Møllevej og derfra videre ad den normale rute. Samtidig er der opsat midlertidigt stoppested på Stengårds Allé ved Knuds Allé.