Nyhedsuddrag onsdag den 8. september 1999

Udsigt til meget
kort byrådsmøde
Aftenens byrådsmøde tegner til at blive et af de korteste i nyere tid. Kun ni punkter har fundet vej til dagsordenen.
 
De omhandler bl.a. andenbehandlingen af forslaget til lokalplanen for omsorgscentret på Mørkhøjvej, et projektforslag for omsorgscentret Gyngemosegård og den endelige ekspropriation af de ejendomme, der står i vejen for ombygningen ved Buddinge Station.
 
Radio Gladsaxe transmitterer direkte fra mødet, og hvis man ikke når at lytte med i aften, kan byrådsmødet høres i morgen, hvor det genudsendes her på kanalen.

 
Mindre hjemmeservice
– mere sort arbejde
Kun et enkelt firma regner med en omsætningsnedgang på op til en tredjedel, når regeringen indskrænker hjemmeservice tilskuddene til næste år. Omsætningsnedgangen kan betyde fyringer.
 
En rundspørge, Nyhedsmagasinet har foretaget til ti hjemmeservicefirmaer i Gladsaxe, afslørede, at de ni af dem ikke ville blive ramt særlig voldsomt, idet de berørte områder kun udgør en mindre del af deres omsætning.
 
Hjemmeservice er en succes, så stor at regeringen mangler 170 millioner på budgettet. Men nu har Erhvervsminister Pia Gjellerup fået flertal for en slankere model for næste år. Det betyder, at tilskuddet til vinduespudsning , luftning af hund, indkøb og lignende forsvinder fra næste år, mens tilskuddet til havearbejde sættes ned til 35%.
 
Alle adspurgte firmaer var dog enige om en ting, nemlig at omfanget af sort arbejde vil stige i det nye år, når tilskuddene falder bort.

 
Regnvandet er
ikke opgivet
"Vi vil forsøge at finde en billigere løsning til vanding med regnvand i haverne ved det kommende omsorgscenter i Mørkhøj", siger Ole Andersen, borgmester i Gladsaxe, efter gårsdagens økonomiudvalgsmøde.
 
Her var der enighed om, at det kvarte million kroner dyre forslag, der har været undersøgt, netop var for dyrt.
Det beløb dækkede opsamlingstanke, rørsystem i jorden, pumpe samt flere vandstandere.
Det må kunne gøres billigere, mener økonomipolitikerne. Det øvrige omsorgscenterprojekt kører videre som hidtil.

Kritikerne delt
om Dr. Jekyll
"Et Freudiansk snit ned i menneskesjælen" og "en banalt fortalt historie uden overraskelser eller interessante dybder".
 
Så forskellige er anmeldernes meninger om Gladsaxe teaters nyeste satsning "Dr.Jekyll & Mr.Hyde" som havde premiere i weekenden.
 
Teaterchef Flemming Enevold spiller den altdominerende hovedrolle som dobbeltmennesket Jekyll & Hyde, og også hans præstation deler anmelderstanden. Politikens anmelder mener, han aldrig skulle have spillet rollen, mens Henrik Lyding fra Jyllands Posten mener, at Enevold er et indlysende rigtigt valg.
Helt i forstillingens ånd, har "Dr. Jekyll & Mr. Hyde" altså delt anmelderne i to.