Torsdag den 13. april


Kulturvisioner enstemmigt vedtaget
Fra nazi-Johnny i Greve til BZere i København – jo, Gladsaxe byråd kom vidt omkring, da de kommunale kulturvisioner i aftes var til debat på april-mødet.
En debat, der vendte ideen med et ungdomshus endnu en gang og som i den forbindelse fik førnævnte yderpunkter ind i diskussionen.
 
Men efter en god times debat var det en svært tilfreds kulturudvalgsformand, der kunne konstatere en fuldstændig opbakning til planen, der indeholder visioner om en svømmehal i Værebro og et kulturhus i Buddinge.
Den socialdemokratiske formand Peter Nielsen sammenlignede visionerne med et skib, der nu var sat i søen – et skib, han med den stærke medvind i sejlene ikke er bange for kommer til at lide skibbrud.

Kriminalpolitiet i Gladsaxe efterforsker bilsvindel i sydøsteuropa
Dyre og prangende biler fra Danmark kører tværs over landegrænser, ned til den sydøstlige del af Europa – for aldrig at vende tilbage igen.
De bliver nemlig solgt, hvorefter ejeren i Danmark melder bilen stjålet og derefter indkasserer forsikringspenge.
Kriminalpolitiet i Gladsaxe har i den seneste tid modtaget flere henvendelser fra store forsikringsselskaber i politikredsen, for hvem disse køreture koster dyrt.
 
Gladsaxe Politi efterforsker nu sagen, og har i den forbindelse indledt et samarbejde med grænsestationer i Europa.
Og kriminalinspektør Palle Sanvig siger til Nyhedsmagasinet, at det ikke er utænkeligt, at svindlen er organiseret.

Gladsaxelisten vil have ansvaret i Vadstrupgårdsagen placeret
Gladsaxelisten er gået til Folketingets Ombudsmand for at få vurderet tilsynsrådets behandling af kommunens rolle i forbindelse med Vadstrupgårdsagen.
"Vi kan ikke leve med, at man i kommunen siger, at sagen har haft store omkostninger, og det så i øvrigt går i glemmebogen" siger John Damm Sørensen fra Gladsaxelisten. "Og borgmester Ole Andersen har efter vores mening ansvaret" siger han.
 
22 børn blev i perioden 1995-97 udsat for seksuelt misbrug i daginstitutionen, og en mandlig pædagogmedhjælper blev senere idømt 3 ½ års fængsel for overgrebene.

Stor mængde hash beslaglagt
En usædvanlig stor mængde hash blev forleden beslaglagt, da politiets patrulje mandag eftermiddag stødte på en ung mand med såkaldt suspekt opførsel.
 
Den 26-årige befandt sig på Vandtårnsvej, da politiet tog kontakt til ham. På sig havde han ikke mindre end 97,3 gram hash - mere end rigeligt til en glad aften i byen, og formentlig med salg for øje.
Manden er nu sigtet i sagen.

Ny socialdirektør
Gladsaxe byråd vedtog i aftes at ansætte Jane Torpegaard Andersen, Roskilde, som kommunens nye socialdirektør pr. 1 juni. Der var 34 ansøgere til stillingen.
Den nye chef for kommunens social- og sundhedsforvaltning er 45 år og blev uddannet som socialrådgiver i 1978 samt som cand. scient. adm. i 1982.
 
Jane Torpegaard Andersen har mange års erfaring inden for social- og sundhedsforvaltningen, som fuldmægtig i Nordjyllands Amtskommune og senere i Albertslund kommune, vicesocialinspektør i Thisted kommune og i perioden 1989 –99 som socialchef i Greve kommune.
Hun har siden den 1. januar i år været ansat i Socialministeriet som direktør for Udrykningsholdet – det statslige videns- og rådgivningscenter for indsatsen over for utilpassede unge.

Venskabsbysamarbejde kan føre til international handel
International handel mellem skoleelever.
Det bliver formentlig et af resultaterne af Gladsaxes venskabsbysamarbejde.
I dag flyver en gruppe skotske skoleelever hjem til Skotland efter en uge i Gladsaxe, hvor de blandt andet har boet privat hos danske skoleelever fra 10. klassecentrets iværksætterlinie.
 
Besøget – og danskernes besøg i Skotland – er første led i et nyt samarbejde mellem 10. klassescentret og en skole i Gladsaxes venskabsby Paisley.
Til næste år fører det måske til et handelssamarbejde mellem to klasser, så danskerne sælger varer produceret af skotter og omvendt.
 
I denne omgang har skotternes blandt andet oplevet turistseværdigheder som Den Lille Havfrue og Kronborg. De har også fået et indblik i det danske skolesystem, som er noget mere uformelt end det skotske. For eksempel er det anderledes, at de danske elever kalder deres lærere ved fornavn.

Konfirmanders blå mandag i fare
For nogle af årets konfirmander går den blå mandag måske op i den blå luft.
Den mandag nogle af 8.klasses-eleverne fra Marielyst Skole ifølge traditionen skulle ud og fejre konfirmationen med kammeraterne og for eksempel tage i Tivoli eller bytte tøj, skal de i stedet på tur til en landbrugsskole, hvor de skal være en uge.
 
"Hvis vi ikke kommer om mandagen, må vi ikke komme med på 9. klassesafgangsturen til Prag", siger Michelle Rommedal fra 8.a. på Marielyst Skole.
Hun mener ikke bare eleverne kan flytte den blå mandag til en anden dag, fordi konfirmanderne gerne vil være sammen med de andre fra konfirmandholdet.
 
I går lykkedes det ikke at få en kommentar fra skoleinspektøren på Marielyst Skole.

Ambitiøst liverollespil i Radiomarken søger tilskud
"De to elvere stod og betragtede søens overflade. Solens ild var ved at slukkes i den fjerne ende af Laprikos søen, og et flot rødt maleri tegnede sig på himlen over den stillestående sø".
Sådan starter fortællingen "Daggry?", det fjerde – og hidtil mest ambitiøse – liverollespil under titlen Søslottet, som Gladsaxe Eventyr- & Rollespilsforening, GERF, håber at kunne præsentere igen i år.
 
Og interessen for liverollespil i Gladsaxe er stor. Sidste år stod ungdommen nærmest i kø for at deltage i det fire dage lange arrangement i Radiomarken.
Denne gang planlægger foreningen et endnu større og endnu flottere scenarie, med kulisser af bl.a. gamle bindingsværkshuse og en mindre palisadeborg. De godt 500 deltagere bliver udklædt i middelalderstil og hver deltager får sin egen særlige rolle og de medvirkende bor og overnatter i Radiomarken under hele forløbet.
 
I modsætning til aktiviteterne i de respektive rollespilsforeninger, så er Søslottet åbent for alle interesserede i Gladsaxe Kommune, og man behøver ikke at vide noget om rollespil på forhånd.
Idéen med projektet er nemlig at udbrede kendskabet til liverollespil og bygge bro mellem de garvede rollespillere og borgerne i kommunen.
 
For at kunne realisere projektet har Gladsaxe Eventyr- & Rollespilsforening søgt om midler fra Udviklingspuljen, og spørgsmålet om økonomisk tilskud er til behandling på et møde i Folkeoplysningsudvalget i aften.