Fredag den 14. april


Kulturel mudderkastning
Emilce Nielsen, Enhedslistens medlem af Gladsaxe byråd, risikerer nu at blive trukket i retten af Dansk Folkepartis Klaus Kjær for overtrædelse af injurielovgivningen.
Men Klaus Kjær har selv overtrådt samme lov, mener en jurist.
 
Overtrædelserne skete på onsdagens byrådsmøde under en debat om fremtidens kultur, hvor Klaus Kjær sagde, at ungdomshuset i København er tilholdssted for Enhedslistens kampgrupper, de autonome.
Det fik Emilce Nielsen til at sammenligne nazi-Johnnys borg i Greve med en udklækningsanstalt for medlemmer af Dansk Folkeparti.
 
Dansk Journalisforbunds jurist Elise Hammer bedømmer udtalelserne som mudderkastning, men siger i øvrigt til Nyhedsmagasinet, at begge er på den forkerte side af stregen i injurielovgivningen.

Ny bølge af villaindbrud kan være på vej til Gladsaxe
22 indbrud på kun 14 dage.
Villakvarteret omkring Gammel Klausdalsbrovej og Vindebyvej i retning mod Herlev bymidte oplever lige nu en bølge af indbrud. Og politikommissær Jørgen Aasberg fra Gladsaxe Politi gør opmærksom på, at denne bølge meget nemt kan sprede sig, også til Gladsaxe.
 
Derfor har villaejerne god grund til at være ekstra opmærksomme i denne tid, og hvis man ser ukendte personer med suspekt opførsel på villavejen, eller hvis det ringer på døren og der bliver spurgt efter personer der ikke bor i huset, veje eller lignende skal man ringe til politiet og fortælle om episoden, og eventuelt give et signalement af personen.
Hellere ringe én gang for meget end én gang for lidt, siger politikommisær Jørgen Aasberg.

Beruset mand i førersædet i politiets patruljevogn
Et arbejde som politibetjent er stadig en drengedrøm hos de fleste unge mennesker. Men også
gran-voksne mænd drømmer til tider om et job som lovens håndlanger.
Sidste fredag rykkede politiets patrulje ud til uroligheder på Søborg Hovedgade ved Toppen Bodega, hvor en 29-årig mand fra Søborg havde fornøjet sig med at smide rundt med inventaret.
 
Manden blev bragt med ud til patruljevognen, og alt mens betjentene og den 29-årige sad og snakkede det hændte igennem, satte en beruset ung mand sig ind på førersædet af patruljebilen og forsøgte at blande sig. Den lidt for ivrige mand, ligeledes fra Søborg, blev flere gange bedt om at forlade bilen, men det nægtede han pure.
Episoden endte med, at den 26-årige alligevel fik en køretur i patruljevognen - til politistationen, hvor han blev anholdt og indbragt, idet han også viste sig at være efterlyst i forbindelse med en bøde.

Biblioteket er for alle – også handicappede.
Gladsaxe bibliotekerne og Danmarks Blindebibliotek er gået sammen om et projekt, som har til formål at indhøste erfaringer med, hvordan de kulturelle tilbud i kommunen også kan formidles til børn og unge med handicap.
Projektet hedder "Børnekultur for alle", og i den forbindelse afholdes blandt andet et stort arrangement til efteråret, hvor der vil være optræden med kendte kunstnere der forstår at formidle kulturelle oplevelser på en klar og forståelig måde. Blandt andet har Bubber, Tom McEwan og Sigurd Barret kendt fra tv-programmet "Sigurds Bjørnetime" lovet at komme og underholde.
Temaet for arrangementet er "eventyr" – med vægt på fortællingen, legen og musikken.
De forskellige erfaringer i forbindelse med projektet bliver senere skrevet ned og trykt i en rapport til brug for andre biblioteker og institutioner.
 
Gladsaxe bibliotekernes erfaringer kan på den måde bruges som hjælp og vejledning i formidling af kultur og kulturelle tilbud til børn med handicap - og de håber samtidig at projektet vil medvirke til en bedre kontakt til familier med handicappede børn og unge, og på den måde gøre biblioteket mere synligt for dén målgruppe.

Mongolsk nomadetelt på Værebro skolebibliotek.
Onsdag aften blev der rejst et mongolsk nomadetelt, en såkaldt ger, på Værebro Skoles bibliotek. Archie, en herboende mand fra Mongoliet, hjalp på professionel vis et lille hold energiske danskere med at rejse geren efter de rette forskrifter.
Torsdag morgen fulgte så den officielle indvielse og et lysbilledforedrag om det fjerne asiatiske land.
 
Teltet skal fremover danne ramme ramme for gode historier, som læreren læser op eller fortæller for sin klasse.

Kulturplanen med på budgetdagen
Hvis man ikke orker at læse den omfattende visionsdel for kommunens kulturliv, Gladsaxe Kulturplan 2000, men alligevel gerne vil vide, hvad det hele handler om, så kan man bare møde op, når kommunen til august afholder sin årlige budgetdag. Her bliver der nemlig sat levende billeder til kulturplanen.
 
Temaet for Kultur- Fritids- og Idrætsudvalgets bod er i år Kulturplan 2000, og omkring boden vil det lokale foreningsliv giver smagsprøver på hvad de laver – bl.a. arbejder en atletikforening i øjeblikket på at sætte op til en lille tre-kamp, ligesom der vil være andre tiltag, fortæller udvalgets formand Peter Nielsen.
 
Der vil også på dagen være mulighed for at stille spørgsmål og komme med gode idéer til kulturlivet i Gladsaxe.
Budgetdagen finder sted på rådhuspladsen lørdag den 19. august.