Mandag den 17. april


S: Børnepasningen i Gladsaxe skal forblive på kommunale hænder
Et nyt forsøg giver kommunerne lov til at udlicitere børnepasningen til private virksomheder, men den nye ordning møder socialdemokratisk modstand i Gladsaxe.
Private servicevirksomheder får nu mulighed for at overtage driften af børnehaver og vuggestuer, og samtidig tilbyde forældrene supplerende ydelser som tøjvask, indkøb, og hentning og bringning af børn. Men medlem af Børne- & Undervisningsudvalget, Lonny Hjort, mener ikke den nye ordning skal praktiseres i Gladsaxe. Den kommunale børnepasning i Gladsaxe er i top, siger Lonny Hjort.
 
Nyhedsmagasinet har lavet en rundspørge blandt flere større private virksomheder i Gladsaxe,
og i hvert fald én af de store servicevirksomheder er positiv overfor forslaget, og vil overveje muligheden, hvis forsøget med udlicitering af børnepasning bliver aktuelt i Gladsaxe Kommune.

Nye mål i børnehaven
Hvad skal vi lære i dag? Sådan vil børn i Gladsaxe fremover spørge, ikke kun når de kommer i skolen om morgenen, men også når de møder i vuggestuen eller børnehaven.
Gladsaxe byråd har nemlig vedtaget målsætninger for det pædagogiske arbejde og værdigrundlaget i institutionerne.
 
"Børnene skal i daginstitutionerne starte udviklingen af forskellige kompetencer. De skal udvikle personlige og sociale kompetencer. De skal udvikle sproget og kommunikationen. De skal arbejde med natur og kultur, samt mestre praktisk-musiske aktiviteter og forskellige krops- og bevægelsesaktiviteter", siger formanden for
Børne- og undervisningsudvalget, socialdemokraten Karin Søjberg Holst.

Fængslet for chikanekørsel
En 26-årig rocker-relateret mand blev fredag ved retten i Gladsaxe fængslet for overtrædelse af færdselsloven, hærværk, trusler på livet og vold i forbindelse med hans kørsel og optræden på Hillerødmotorvejen torsdag den 30. marts.
 
Da manden åbenbart ikke mente at en forankørende bil, en Polo, overhalede hurtigt nok, pressede han sig indenom og ud foran, og bremsede så kraftigt, at begge vogne holdt stille. Han fór ud, rev døren til Poloen op og slog føreren i ansigtet, hvorefter han truede ham på livet og sparkede og slog til bilen.
Bagefter forsvandt den utålmodige mand fra stedet i fuld fart i en metallic rød BMW.
 
Og det er dén bil der har bragt politiet på sporet af manden, fortæller kriminalinspektør Palle Sanvig.
Efter omtale i medierne, har politiet modtaget en række henvendelser, der tilsammen gjorde det muligt at identificere BMW´en. Ejeren havde på et tidspunkt lånt vognen ud, og Palle Sanvig pointerer, at det er låneren af bilen der nu er fængslet mens sagen færdigefterforskes.
Den unge mand er fængslet i tre uger.

Dagbog fra dagplejen
Dagplejen i Gladsaxe har udgivet en lille bog med fotos fra dagliglivet i dagplejerne.
Mellem billederne af legende, klappende, spisende og grinende børn, er der små klip fra de dagbøger 60
dagplejere og dagplejepædagoger skrev den 19. maj sidste år.
Et af klippene lyder for eksempel sådan:
"På vej ned til legestuen kigger vi på biler, cykler og busser. Hver gang en bus kører forbi os, siger de to store SEEE". En leg de har sammen".
 
Bogen er en del af et større projekt, som Forbundet af Offentligt Ansatte, FOA, har lavet om kvalitet i dagplejen.

Gasbrud i Bagsværd
Bagsværd bymidte blev fredag formiddag afspærret for al trafik efter brud på en gasledning på Bindeledet.
Det betød at kørslen med de elektriske S-toge blev indstillet, og at busser og andre trafikanter blev holdt tilbage på grund af faren for eksplosion.
 
Meldingen om ledningsbruddet løb ind hos vagthavende på Gladsaxe politistation kl. 9.10.
En time og seks minutter senere kunne alarmen afmeldes – HNG havde fået lappet hullet sammen.

Fund af euforiserende stoffer i Bagsværd
En 25-årig mand fra Bagsværd fik torsdag aften uanmeldt besøg af politiets civilpatrulje.
I lejligheden fandt politiet bl.a. større mængder af amfetamin og hash samt en spingkniv, og den unge mand blev straks anholdt og sigtet.
 
Ved samme lejlighed fik patruljen øje på en 32-årig mand, ligeledes fra Bagsværd. Og ved nærmere eftersyn, viste det sig, at han var i besiddelse af endnu større mængder af euforiserende stoffer, nemlig 72,65 gram amfetamin, 12,86 gram heroin, 10,25 gram hash, en springkniv og en gasspray.
Også han blev anholdt og indbragt.