Fredag den 28. april


Aftale om lærernes arbejdstid
Der er netop blevet indgået en aftale om lærernes nye arbejdstid for det kommende skoleår.
Det er Gladsaxe Lærerforening og Gladsaxe Kommune, der er blevet enige.
Aftalen betyder blandt andet, at de lærere, der har flest undervisningstimer får ekstra forberedelsestid, og at det er bestemt, hvordan tiden til lærernes pauser skal beregnes.
 
På Gladsaxes skoler skal tillidsrepræsentanter og skoleledere nu forhandle om, hvordan aftalen skal føres ud i livet på den enkelte skole.

Skolebestyrelsesfmd: Kvaliteten forringes og flere elever svigtes
Enghavegård Skole nedsætter timetallet og dropper lejrskolerne, og på Egegård Skole skærer de ned på forældremøderne.
Den politiske beslutning om besparelser på folkeskoleområdet skal nu udmøntes i praksis, og som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i går, er det er op til de enkelte skolebestyrelser at bestemme, hvor der skal spares.
Men de nye besparelser rammer både svage og bogligt stærke elever og går især ud over de såkaldt bløde kompetencer, mener formanden for skolebestyrelsen på Enghavegård Skole, Kai Frey.
Og det går ud over kvaliteten i folkeskolen.
 
Der bliver nemlig mindre tid til den mere praktisk orienterede undervisning, og det vil især gå ud over elever med særlige behov, og udviklingen af de bløde færdigheder, mener Kai Frey.

Arbejdermøder
På mandag fejrer arbejderbevægelsen i Danmark 1. maj med de traditionsrige arrangementer landet over kulminerende med samlingen i Fælledparken i København.
I Gladsaxe er der hele seks arrangementer at vælge imellem, fire socialdemokratiske, et fra SF og endelig et med Gladsaxe imod Unionen.
I Nyhedsmagasinerne kl. 8 og 9 på mandag transmitterer vi fra to af de socialdemokratiske møder samt fra SFs og Unionsmodstandernes møder.
 
Men allerede her om lidt i Nyhedsmagasinet giver Gladsaxes politiske 1. mand, borgmester Ole Andersen, sin vurdering af 1. maj før og nu.
Ole Andersen har været med i mange sammenhænge i arbejderbevægelsen, men sidder i dag som arbejdsgiver og forhandler løn for mange tusinde mennesker.
(Lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

To millioner naturkroner
To mio. rare amtskroner står og venter på ansøgere med gode ideer til naturprojekter, der kan forbedre forholdene for planter og dyr eller skaber nye naturområder.
Der kan såmænd også være tale om vandhuller i bahaven, selvom hullet så skal være af en vis størrelse, siger Gert Juhl fra Københavns amts naturafdeling.
"Vi taler om vandhuller på mindst 100 m2, så det udelukker jo nok de fleste parcelhusbaghaver. Men hvis privatpersoner har andre naturideer, så er det bare med at kontakte os", siger Gert Juhl til Nyhedsmagasinet.
 
Ansøgninger om del i de to mio. naturkroner skal være hos amtet senest den 1. juni.

Novo Nordisk går i retten
Novo Nordisk har anlagt en såkaldt patentkrænkelsessag mod Aventis.
En patentkrænkelsessag opstår, når et firma mener, et andet firma ulovligt bruger en opfindelse, firmaet har patent på.
I dette tilfælde drejer sagen sig om, at Novo Nordisk mener Aventis krænker to af Novo Nordisks tyske patenter ved at fremstille og sælge det langsomtvirkende insulinlignende stof Lantus.
 
Sagen kommer for retten i Düsseldorf i Tyskland.