Torsdag den 6. april


Journalistiske overreaktioner
Store dele af pressen går nærmest amok, når Gladsaxe Kommune og en ny pædofilisigtet bliver kædet sammen.
Børn, forældre, pædagoger og lærere bliver jaget vildt for journalister, der hæmningsløst kaster sig over ofrene, som det skete senest for en lille måneds tid siden, da en pædagog ved Søborg skole blev anholdt og sigtet for pædofili.
Det skal der sættes en stopper for, mener Bjarne Rasmussen, Venstres leder i Gladsaxe byråd.
 
"Da der blev holdt informationsmøde om sagen for forældre, så vi journalister hænge i træerne ind over skolegården, børn blev nærmest bortført til interview og den ene usandfærdige skandalehistorie efter den anden kom frem", siger Bjarne Rasmussen til Nyhedsmagasinet.
Han mener, at det kan gøres ved kun at informere de direkte indblandede – altså langt hen ad vejen holde pressen udenfor.

Karakterer til hjemmesider
Nu skal kommunernes og andre offentlige institutioners hjemmesider på internettet bedømmes fire gange årligt af forskningsministeriet.
Det kan være med til at højne kvaliteten af siderne, mener man i ministeriet.
For et år siden blev godt 800 hjemmesider bedømt, svarende til ca. hver anden hjemmeside fra det offentlige, her i blandt også Gladsaxe Kommune og hovedbiblioteket.
Den kommunale hjemmeside fik dengang fire ud af fem @’er, hvor fem er det højeste.
 
Lidt ringere bedømt blev bibliotekets hjemmeside, der kun fik tre @’er.
Kun 14 af de undersøgte hjemmesider fik topkarakter.
I den kommunale administration er arbejdet med version 3 af hjemmesiden i gang – et arbejde, der formentlig er afsluttet omkring sommer, hvor også den næste landsdækkende undersøgelse ventes klar.

NOVO øger ejerandel
Og til slut kan vi fortælle, at Novo Nordisk nu har øget beholdningen af egne aktier, så selskabets samlede ejerandel nu udgør 7,31 procent af den samlede ejerkapital.
Ved årsskiftet udgjorde Novo Nordisk egne aktier kun 5,98 procent af aktiekapitalen.
 
Selskabet har tidligere – den 3. november - meddelt, at det ville købe for op til to milliarder kroner af egne aktier for at øge koncernenens beredskab til at betale eventuelle virksomhedskøb med Novo-aktier. Nu har de købt aktier for 1,5 milliard, skriver RB Børsen.