Fredag den 7. april


Arbejdspres hos kriminalforsorgen
Arbejdspresset stiger formentlig kraftigt hos Kriminalforsorgen i Gladsaxe.
Folketinget har nemlig vedtaget, at spritbilister der ikke er alkoholikere, kan idømmes samfundstjeneste i stedet for frihedsstraf.
Og hver gang en person idømmes samfundstjeneste, skal kriminalforsorgen forinden lave en personundersøgelse. Det tager 15-16 timer.
 
"Men vi håber selvfølgelig, at vi får tilført mere arbejdskraft, hvis vi pludselig får et boom af personundersøgelser", siger lederen af kriminalforsorgen, Anne-Lise Sørensen.

Hemmeligholdelse ikke en god løsning
Forældrene skal inddrages i en debat om, hvordan Gladsaxe Kommune fremover skal tackle sager om pædofili, siger det konservative byrådsmedlem Lars Abel.
Han bakker op omkring venstremanden Bjarne Rasmussens ønske om en diskussion om sagen, men mener ikke, at hemmeligholdelse overfor pressen er en konstruktiv løsning.

Snak og ingen handling overfor unge kriminelle
"Der er ikke sket en disse i mere end 20 år".
Sådan summer beboerformand John Althoff-Andersen situationen sammen om problemer med unge i Høje Gladsaxe-bebyggelsen.
Beboerformanden henviser til en række artikler sidst i ’70erne, hvor Høje Gladsaxe flere gange optrådte i både lokale og landsmedier i forbindelse med ungdomskriminalitet.
 
Han mener, at perioden har været præget af halve satsninger fra kommunens side, der derfor heller ikke har ført markante ændringer med sig.
Tasketyverier, graffitti og anden form for hærværk er stadig en del af dagsordenen i bebyggelsen.
 
I Høje Gladsaxe Bladets aprilnummer skriver beboerformanden, at det nye projekt med et hold af medarbejdere i et udrykningsteam, der er er i tjeneste døgnet rundt, måske vil ændre tingenes tilstand.
Det er det hidtil bedste projekt overfor de unge, mener John Althoff-Andersen, der derfor opfordrer beboerne til at give projektet deres udelte støtte.

Musical på rådhuset
Rådhussalen er omdannet til et hotel.
I hvert fald tilsyneladende.
Fredag og lørdag aften fremfører Klubben Søborg nemlig musicalen Hotel Mirabelle.
I den anledning er rådhussalen omdannet til et hotel i bordeauxrøde farver, og skranken er forvandlet til en
reception.
 
Musicalen er en satire over tv-programmer og bliver vist fredag og lørdag klokken 20. Der kan ikke købes billetter ved indgangen, så de skal bestilles i klubben.

Rekordstort byrådsmøde
Faste tilskuere og lyttere til møderne i Gladsaxe byråd kan godt begynde at glæde sig allerede nu, for onsdagens møde ser ud til måske at kunne slå alle rekorder i antal sager.
Hele 31 dagsordenpunkter skal de 25 byrådsmedlemmer nemlig igennem med så vægtige emner som kulturvisioner, målsætning for daginstitutioner og dagpleje samt satsningen i folkeskolen på IT-området og læsningen.
 
Så sæt kryds i kalenderen ud for kl. 18 nu på onsdag den 12. april, hvor vi starter transmissionen fra byrådets møde.