Torsdag den 10. august


Nyt byrådsmedlem i muligt dilemma
Trine Græse, der den 23. august tiltræder som nyt byrådsmedlem efter Lizzi Madsen, kan havne i et dilemma, hvis hun, som ønsket, vælges ind Børne- & Undervisningsudvalget.
Trine Græse har igennem 10 år siddet med i skolebestyrelser på 10. klasse-centret og Buddinge Skole, hvor hun i foråret var med til at udmønte de politisk vedtagne besparelser på folkeskoleområdet i praksis – politiske beslutninger der dengang fik hårde ord med på vejen - af skolebestyrelserne.
 
"Måske vil jeg komme i et dilemma ind imellem, fordi jeg så er nødt til at sætte mig op på et andet "niveau" og kigge på tingene under en lidt større paraply" siger Trine Græse til Nyhedsmagasinet. "Men jeg er alligevel sikker på, at jeg stadig vil kæmpe for de samme ting. som jeg altid har gjort" siger hun.
 
Det er endnu ikke afgjort, hvilket udvalg Trine Græse skal sidde i.
Hun tiltræder som nævnt officielt i byrådet den 23. august.

(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)


Ønske om større økonomisk kompetence
Budgettet er reelt bestemt på forhånd, og indflydelsen er minimal.
Brugerbestyrelsen ved Bagsværd Stadion har været med i en større spørgeskemaundersøgelse af tilfredsheden i brugerbestyrelserne under Kultur- fritids- og idrætsområdet.
De 11 spørgsmål handler blandt andet om brugerbestyrelsens opgaver, kompetencer og samarbejde med de politiske udvalg, og generelt er der stor tilfredshed blandt de fire brugerbestyrelser.
 
Men når det kommer til spørgsmålet om tilfredshed med brugerbestyrelsens økonomiske kompetence svarer brugerbestyrelsen ved Bagsværd Stadion lidt mindre begejstret.
Det er nemlig kun en meget lille del af budgettet, brugerbestyrelsen rent faktisk har indflydelse på, siger formand Gunnar Christensen. Ud af det årlige budget på ca. 2,3 mio kroner går halvdelen til lønninger og derefter kommer de faste udgifter til lys, varme, vand osv. Dermed er der kun ca 100- 200.000 kroner tilbage at råde over, siger han.
 
Svarerne fra spørgeskemaundersøgelsen blev evalueret på tirsdagens møde i Kultur- fritids- og idrætsudvalget, og ved et kommende møde i brugerbestyrelsen ved Bagsværd Stadion vil Børne- & kulturforvaltningen være til stede og informere brugerbestyrelsen om bl.a. mulighederne for indflydelse på det samlede budget.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Flere vil afløse i folketinget
I Nyhedsmagasinet i går kunne vi fortælle, hvem den socialdemokratiske vælgerforening i Bagsværd stiller op som kredsens kandidat som afløser for folketingsmedlem Hanne Andersen.
I dag kan vi så bringe listen over de kandidater, som de tre øvrige lokale foreninger i Gladsaxe vælger kandidat ud fra.
 
I Mørkhøj kommer de til at vælge mellem professor Bent Greve og den cand.polit-studerende Sophie Andersen. Hun bor i København og er i øvrigt niece til netop Hanne Andersen og dermed også Gladsaxes borgmester Ole Andersen.
Sophie Andersen er eneste bud fra vælgerforeningen i Buddinge, ligesom hun er én af to kandidater fra Søborg vælgerforening – den anden er forretningsfører i AB, Michael Jakobsen.
 
Kun socialdemokraterne i Bagsværd har, som nævnt, valgt kandidat – rolandsholdets træner Morten Espersen – de øvrige tre har endnu ikke holdt generalforsamlinger forud for urafstemningen i september, der er afgørende for, hvem den endelige folketingskandidat bliver.

Tilstår flere villaindbrud
29 villaindbrud i henholdvis Bagsværd og Køge.
Det er det foreløbige antal af opklarede indbrud, begået af to unge mænd, den ene fra Bagsværd.
Mændene er sigtet, og har erkendt 25 indbrud i Køge, tre, begået i villaer i Bagsværd, og ét på Stengård Skole.
Men de to har måske endnu flere villaindbrud på samvittigheden, siger Gladsaxe Politi.
 
"Vi arbejder stadigvæk videre med sagen, og vi har de to unge mennesker med ude og køre i bil for at se, om de evt. kan udpege steder, hvor de har lavet indbrud. Så sagen er ikke afsluttet endnu" siger vicekriminalinspektør Ole Andreasen.
 
(Lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Nye elever, ny skole
Københavns amts specialskole på Taxvej i Bagsværd får om et års tid nye brugere.
De nuværende elever, der alle er multihandicappede, flytter til splinternye lokaler i en 45 mio. kroner dyr skole på vestegnen.
Den tog Lars Abel, formand for amtets undervisnings- og kulturudvalg, i denne uge første spadestik til.
 
Lokalerne på Taxvej bliver i stedet indtaget af børn med andre indlæringsvanskeligheder.
Hvad der ligger bag dét ord i denne forbindelse, har det ikke været muligt at få nærmere defineret, hverken af udvalgsformanden eller psykologerne i amtet.
 
"Vi afventer færdiggørelsen af nogle rapporter på specialskoleområdet efter tre konferencer i foråret, førend vi kan komme den endelige elevgruppe tættere", siger Lars Abel.