Fredag den 11. august


Stigende ungdomskriminalitet
Tre 13 årige drenge fra Høje Gladsaxe truer med en kniv to små drenge til at udlevere deres t-shirts,
og en 16 årig begår gentagne gange indbrud, både i København og i Bagsværd, hvor han bryder ind i en villa på Skovallén, og stjæler smykker for ca 300.000 kroner.
 
De helt unge Gladsaxe-borgere holder i øjeblikket kriminalpolitiet godt beskæftiget, med alt fra knivtrusler, hærværk og alvorlige indbrud.
Og antallet af unge kriminelle i Gladsaxe er stigende, siger vicekriminalinspektør Ole Andreasen.
 
"Vi kender ikke forklaringen, men tendensen er klar. Det har muligvis ligget og luret en tid, og nu har vi altså de her nyudklækkede unge indbrudstyve og kriminelle" siger han til Nyhedsmagasinet.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Sort skat
De lokale skattemyndigheder i Gladsaxe optræder igen på Told & Skats sorte liste over kommuner, der har ydet en utilstrækkelig indsats med selskabsligningen.
Gladsaxe har tidligere været på den sorte liste, selvom skattefolkene rent faktisk fik fat i flere kroner end aftalt med de centrale skattemyndigheder.
Problemet dengang var, at Gladsaxe ikke nåede så mange selskaber igennem, men til gengæld gik mere grundigt til værks med dem, der trods alt blev nået.
 
Gladsaxe deler sortlistningen med 22 andre kommuner, blandt andre naboerne i København, Gentofte, Herlev og Lyngby-Taarbæk.
 
Der var i går hektisk aktivitet hos ledende skattefolk i Gladsaxe for at forklare den upassende placering overfor politikerne, og det har derfor ikke været muligt at få en kommentar.

Multihandicappet pige får støttepædagog
Gladsaxe Kommune har nu bevilget en støttepædagog til en multihandicappet pige, der ellers ikke kunne starte i en ungdomsklub for handicappede.
Moderen til den 16-årige pige, Nena Lauersen, fortalte her i Radio Gladsaxe om sin skuffelse over kommunens langsommelig behandling af sagen.
Selv om det allerede i maj måned blev besluttet, at datteren skulle begynde i ungdomsklubben efter sommerferien, havde kommunen i forgårs endnu ikke afgjort, om hun kunne få bevilget den nødvendige støttepædagog.
Men nu er problemet altså løst, og Nena Lauersen kan snart begynde i ungdomsklubben Lavuk.
 
"Normalt plejer det at falde i hak, så vi hurtigt ved om, vi vil bevilge støtte", siger afsnitsleder på socialfagligt kontor med speciale i handicappede, Gunvor Abrahamsen.
Hun vil ikke udtale sig om årsagerne til den lange sagsbehandling i det konkrete tilfælde med Nena Laursen, men siger helt generelt, at sager kan trække i langdrag, hvis der er tale om specielle, ekstra bevillinger.

Plejehjemsbeboere flyttes
Næsten 140 beboere på plejehjemmene i Gladsaxe kommer i efteråret år 2001 til at skifte hjem.
De to gamle plejehjem, Bakkegården og Kildegården, skal nemlig renoveres, så de svarer til dagens boligkrav i størrelse og udstyr.
Samtidig kommer det nye plejehjem Rosenlund i Mørkhøj til at stå færdig, og det vil blive inddraget som reserveplejehjem.
Det er netop blevet aftalt i socialudvalget.
 
"Beboerne på Bakkegården bliver alle flyttet til Rosenlund og må efter renoveringen selv bestemme, om de vil blive boende eller flytte tilbage igen til Bakkegården", siger socialudvalgets formand, Erling Schrøder fra socialdemokratiet.
 
21 beboere på Kildegården flyttes til dag- og natenheden samme sted, til gengæld flyttes de normale brugerne af dag- og natenheden til Rosenlund.

Klippekort og penge forsvundet efter indbrud
Det var en noget ukammeratlig opførsel en tidligere kollega til buschaufførerne ved Gladsaxe Trafikplads natten til onsdag førte sig frem med.
Han brød nemlig ind i chaufførernes omklædningsrum, brækkede 28 skabe op og slap afsted med et stort antal klippekort og penge fra vekselboksene.
 
Tekniske beviser, kriminalpolitiet vil ikke ud med hvilke, førte dog allerede torsdag til anholdelse af den 27-årige gerningsmand, der har tilstået.

Byrådet vil gøre Gladsaxe smukkere
Så tænder Gladsaxe Byråd igen for det lange lys.
Denne gang er det Kommuneplanen for 1997, der skal revideres, og borgerne inviteres til at deltage.
Alle borgere i Gladsaxe har fået en blå folder med posten.
Gladsaxe Kommuneplan 2001. Planstrategi, står der udenpå.
 
Pjecen indeholder dels en beskrivelse af nogle af de tanker, byrådet gør sig om kvalitet i bymiljøet og erhvervslivets muligheder, dels en invitation til at tage del i debatten om, hvordan Gladsaxe bliver en smukkere og mere levende by at bo og arbejde i.
 
Den 29. august klokken 19.30 er der borgermøde på Rådhuset, hvor lektor ved Kunstakademiets Arkitektskole, Lars Gemzøe, fortæller om kvalitet i bymiljø.

(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)


Fire unge vil til Klagenfurt
I år har Gladsaxe Kommune haft større held med at engagere unge i et europæisk ungdomsseminar i Klagenfurt i Østrig.
Sidste år var der kun en enkelt pige, der ønskede at komme med på seminariet, hvor unge mellem 17 og 25 år diskuterer EU-aktuelle emner.
Det betød at en af de to pladser forblev tomme. Og det selv om både ophold, rejse og forplejning blev betalt.
I år har fire gladsaxeborgere ansøgt om en plads, så kommunen må skuffe to.