Tirsdag den 15. august


Indkøbs- og vaskeordning fungerer ikke ordentligt
For de senildemente fungerer Gladsaxe kommunes tøjvaskeordning godt – de aner alligevel ikke, hvad tøj, de har på – for de åndsfriske brugere er ordningen derimod fuld af fejl.
Sådan lyder en lettere fortolket udgave af konklusionen på en undersøgelse om tøjvasken for Gladsaxes hjemmehjælpsmodtagere – en undersøgelse, der også vurderer indkøbsordningen.
Tidligere ordnede plejepersonalet både vask og indkøb, men for at opnå besparelser på det kommunale budget, blev begge serviceydelser lagt ud på private hænder.
Nu er det så blevet undersøgt, hvordan dét fungerer.
To kvalitetskonsulenter har tjekket ordningerne ude hos brugerne, og det viser sig, at de ældre er sure over de mange fejl, der sker.
Tøjet kommer for sent tilbage, det er misfarvet og med vrangen ud, lyder nogle af klagepunkterne over tøjvasken.
Indkøbsordningen fungerer heller ikke optimalt. I for mange tilfælde leveres der forkerte varer, varer med for kort holdbarhed og ikke tilstrækkeligt afkølede varer, siger brugerne blandt andet.
Argumentet for overhovedet at lave de nye ordninger, den økonomiske besparelse, opfyldes heller ikke som forventet, da der bruges mange ressourcer på at rette fejl, konkluderer kvalitetskonsulenterne.
Det mest positive fra undersøgelsen er egentlig, at en længere række forholdsvis enkle ændringer vil kunne øge kvaliteten og dermed tilfredsheden, påpeger konsulenterne i et notat om undersøgelsen.

V: Borgmesteren vil ødelægge Gladsaxes økonomi
Venstre langer ud efter borgmester Ole Andersens budgetudspil.
_ Min umiddelbare reaktion er overraskelse. Det ser ud til at man vil ødelægge kommunens økonomi på et år, siger Venstres Bjarne Rasmussen til Nyhedsmagasinet.
Baggrunden for hans udtalelse er, at Ole Andersen vil optage et lån på 40 millioner kroner. Et beløb, der næsten svarer til prisen for den foreslåede svømmehal i Værebro.
_ Det er jo nogle kolosale tal. Man har ikke lånefinansieret i det omfang siden Erhard Jakobsens tid. Det undrer mig også, at borgmesteren vil prioritere en svømmehal frem for veje. For os betyder liv og helbred for børn, gamle og trafikanter mere end en svømmehal, fortsætter Bjarne Rasmussen.
Til gengæld synes han, det er positivt, at borgmesterudspillet kun indebærer forholdsvis få udgiftsstigninger på driften.
Men Venstre vil gå endnu længere og sænke udgifterne.
Præcist hvordan partiet ønsker at spare, vil Bjarne Rasmussen ikke sige endnu, men Venstre vil formentlig pege på fyringer af kommunalt ansatte.
_ I Gladsaxe Kommune er der helt klart et overforbrug af medarbejdere, siger han.
På onsdag uddyber han Venstres budgetønsker i programmet Den Varme Stol, der sendes klokken 7.30 og genudsendes 17.30.

Muslim vil bygge politik på kristendom
Den første muslim i det danske folketing – Lone Yalcinkaya fra Søborg – lægger vægt på, at hun repræsenterer et parti, nemlig CD, der bygger på de kristne grundholdninger om næstekærlighed.
Det kunne lyde som en modsætning.
Men ikke for Lone Yalcinkaya, der langtfra er fanatisk muslim, men både forholder sig kritisk til sin egen og andres religion.
Hun mener nemlig, der er mange ligheder mellem kristendommen og Islam, for eksempel omsorgen for de svage.
Lone Yalcinkaya skal afløse CD´s leder Mimi Jakobsen, når hun til oktober i en periode træder ud af folketinget for at blive generalsekretær hos Red Barnet.
Tirsdag den 15. august klokken 7.30 og torsdag den 17. august klokken 17.30 bringer vi et langt interview med Lone Yalcinkaya i programmet Livet i Gladsaxe.

Retssag om børnesex begynder i dag
I dag begynder retssagen mod en tidligere pædagogmedhjælper fra børneinstitutionen Mosen ved Høje Gladsaxe.
Manden blev ved byretten i Gladsaxe i juni sidste år idømt et års ubetinget fængsel for seksuelle overgreb mod fire børn i institutionen.
Pædagogmedhjælperen har gennem hele forløbet nægtet sig skyldig, og ankede derfor dommen til landsretten, der nu skal tage stilling til sagen.

Ønske om mindre affald i Gladsaxe
Hvordan bliver bjerget af tomme mælkekartoner, læste aviser, sammenmaste dåser og andet affald mindre?
Det spørgsmål vil Affalds- og genanvendelseskontoret i Gladsaxe Kommune gerne have borgerne til at svare på.
Kontoret har selv lavet et hæfte med en række forslag, og nu vil de gerne høre menigmands holdning.
Et af Affalds- og genanvendelseskontorets forslag går på informationskampagner, der skal få borgerne til at smide mindre ud.
Et andet går på en udvidet sortering af papir, så man for eksempel også kan aflevere konvolutter eller telefonbøger i særlige containere.
Interesserede borgere kan hente forslaget til Affaldsplan 2001-2012 på et af kommunens biblioteker eller på Rådhuset.
Frem til den 15. september kan man komme med forslag og onsdag den 6. september bliver der holdt borgermøde om kommunens affaldsplan. Det foregår på Rådhuset klokken 19.30.

Aktie-succes i Gladsaxe
Tre Gladsaxe-virksomheder optræder på listen over firmaer, der til dato har givet årets bedste aktieafkast.
Var man ved årets start den lykkelige ejer af eksempelvis en aktie i I-data i Bagsværd, så er den i dag blevet 192,5 procent mere værd.
Med den kursstigning opnår computervirksomheden en 3. plads på listen, der også tæller Novo Nordisk og Søndagsavisen, begge med hovedsæder i Gladsaxe.
På listen over årets dårligste afkast findes Sophus Berendsen i Buddinge, der i årets første halvdel tabte aktiepusten med små 15 procent.
Det er Berlingske Tidende, der har udarbejdet de nævnte lister.