Fredag den 18. august


Dyre drengestreger
En drengestreg til omkring en halv million kroner – og så kunne det endda have gået endnu værre i form af tabte menneskeliv.
Sådan må containerbranden ved supermarkedet Prima i Værebro Park i Bagsværd søndag sidste uge betegnes.
Den formentlig påsatte brand i den lille papcontainer satte nemlig hele supermarkedets kølesystem ud af drift, siger 1. mand i Prima, Alex Olesen.
 
"Vi mistede varer for omkring 350.000 kroner, da vi måtte smide 6-8 ton kød, mælk, frostvarer og pålæg ud", siger Alex Olesen til Nyhedsmagasinet.
 
Prima får dækket de ødelagte varer af forsikringen, men har mistet omsætning i dagene uden køleanlæg, der først kom til at fungere igen onsdag.
 
Kriminalpolitiet i Gladsaxe står i øvrigt stadig uden spor i sagen.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Samme slags videoafhøringer i Vadstrupgårdsagen som i Mosen-sagen
Dommen i Vadstrupgårdsagen bygger på videoafhøringer, der er foretaget på samme måde som i den verserende retssag om mulig pædofili i børneinstitutionen Mosen i Høje Gladsaxe.
Det siger anklageren i Mosen-sagen, advokat Peter Varming.
 
Videoafhøringerne må ikke bruges som bevis i Mosen-sagen, fordi de ikke lever op til højesterets krav. Blandt andet fordi den tiltalte ikke fik mulighed for at gennemse afhøringerne sammen med sin advokat, så han eventuelt kunne bede om genafhøringer.
"Hele Vadstrupgårdsagen er kørt på nøjagtig samme måde" siger Peter Varming.
 
Thomas Rørdam, der er forsvarer i Mosen-sagen, prøver også at få Vadstrupgårdsagen genoptaget gennem Den Særlige Klageret, blandt andet med henvisning til politiets afhøringer af børnene.
Han har tidligere sagt til Jyllands-Posten, at han mener at kunne dokumentere, at børnene i nogle sammenhænge har talt usandt. Og at spørgsmålet så er, om man kan fæste lid til deres forklaringer i øvrigt.

Planer om stort kulturbrag
Tre dages vaskeægte kulturfest, fordelt over hele Gladsaxe.
I kølvandet på vedtagelsen af Gladsaxe Kulturplan 2000, har formanden for henholdsvis Folkeoplysningudvalget og Kultur- fritids- og idrætsudvalget foreslået et stort arrangement, hvor et bredt udsnit af kommunens kulturtilbud bliver præsenteret.
 
"Der er mange borgere, som ikke ved, hvad der findes af tilbud i den anden ende af kommunen, og kulturbegivenheden hér skal ud i alle hjørner af kommunen, dvs. både til Mørkhøj, Stengård, Bagsværd, Buddinge osv." siger formanden for Folkeoplysningsudvalget, den radikale Lis Smidsholm.
 
På onsdagens udvalgsmøde blev det besluttet at arbejde videre med forslaget, og nu er det så Børne- & kulturforvaltningens tur til at fremsætte idéer til den ambitiøse kultursatsning, der, hvis planerne realiseres, vil blive afholdt næste år.

Mønt-modstand fra nye folk
Det bliver kun den ene side af mønten, der bliver repræsenteret, når Gladsaxe mod Unionen på næste torsdag inviterer til ØMU-møde.
Det bliver nemlig to nej-sigere, der kommer til at træde op på podiet for at begrunde nej’et.
Ovenikøbet to, der normalt ikke ville være blevet forbundet med en anti-unionsholdning, nemlig socialdemokraten Hardy Hansen og lykkehjulsbestyrer Bengt Burg.
 
De to usædvanlige nej-folk kan mødes på Gladsaxe Hovedbibliotek på torsdag kl. 19.30.
Til september arrangerer unionsmodstanderne et mere traditionelt valgmøde med to nej-sigere og to ja-sigere.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Budgetdebat på byrådsmøde
Der er 22 dagsordenpunkter på programmet, når Gladsaxe byråd på onsdag samles for første gang efter sommerferien.
Der er syv lokalplanforslag til debat, seks anlægsbevillinger, en ansættelsessag om vicedirektøren i socialforvaltningen og vel nok vigtigst af alt, byrådets første samlede stillingtagen til borgmester Ole Andersens budgetforslag.
 
Vi transmitterer direkte fra mødets start kl. 18 nu på onsdag.

Besøg os på budgetdagen
I morgen er der Budgetdag.
Det foregår på Rådhuspladsen fra klokken 10.30 til 14.30, og der vil være mange forskellige aktiviteter, der alle fortæller noget om de ting, Gladsaxe Kommune bruger penge på.
Radio Gladsaxe er også repræsenteret.
Hos os kan man blandt andet få sat ansigt på stemmen i radioen, sende en hilsen, give sin mening til kende i den åbne mikrofon og deltage i konkurrencen om billetter til Cirkus Arena.

Rettelse
I en tidligere udgave af Nyhedsmagasinet fortalte vi, at de radikale ikke stemte for sidste års budget.
Det er forkert. De var med i forliget.
Radio Gladsaxe beklager fejlen.