Mandag den 28. august


Vaskeristrejken får nu konsekvenser på plejehjemmene
Medarbejderne på virksomheden Institutionsvask, der bl.a. sørger for tøjvasken på Gladsaxes plejehjem og Amtssygehusene i Herlev, Gentofte og Glostrup, fortsatte i weekenden arbejdsnedlæggelsen.
I morgen tirsdag er det en uge siden, omsorgscentret Kildegården har fået leveret rent sengetøj, håndklæder og viskestykker.
"Det er en alvorlig situation, og hvis ikke strejken slutter mandag, bliver vi nødt til at sætte nødblus på" siger distriktsleder Anni Funk.
"Det betyder, at vi må lave om på vores rutiner, og bruge de to vaskemaskiner i privatvaskeriet til at vaske sengetøj" siger hun til Nyhedsmagasinet.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Strejkende vil tilgodeses i ny aftale om Institutionsvask
Medarbejderne på Institutionsvask strejker, efter det for nylig blev besluttet at sælge den amtsligt- og kommunaltejede virksomhed, på trods af, at medarbejderne har opfyldt besparelseskrav på 11 millioner kroner. De ansatte føler sig nemlig ikke tilgodeset i den nye aftale, fortæller tillidsrepræsentant for de kvindelige vaskerimedarbejdere, Conny Vanell.
 
"Københavns Amt vil med den nye aftale være forpligtet til at være kunder hos den nye ejer i en 4-årig periode, og der ønsker personalet at blive sikret de samme løn- og ansættelsesvilkår, som de har nu" siger Conny Vanell.
 
Der er i øvrigt oprettet et nødberedskab, der sørger for rent operationstøj på operationsafsnittene på amtssygehusene, og dermed er der ingen operationer der bliver aflyst pga strejken.

(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)


Stort papirforbrug på rådhuset og lokalkontorerne
Papirerne sprøjter stadig ud af printere og kopimaskiner på rådhuset og lokalkontorerne i Gladsaxe.
I løbet af det første halvår af år 2000 er der blevet brugt 6,5 millioner stykker A4-papir. Det svarer til, at hver eneste dansker i Danmark fik et brev med en hilsen fra Gladsaxe Kommune, og så ville der endda være en stor bunke tilbage.
 
Hvis tendensen fortsætter indtil nytår, betyder det, at det samlede årsforbrug stiger med mere end to millioner papirstykker.
 
Rådhusafdelingen opfordrer derfor medarbejderne til at skære i papirforbruget. Det gjorde de også i april, men da hjalp det tilsyneladende ikke ret meget.

Fire tasketyverier på en uge
Fire tasketyverier, problemer med fulde folk og indbrud i biler.
I sidste uge har ordenspolitiet i Gladsaxe kun opdaget eller modtaget anmeldelser om mindre lovovertrædelser.
Men et tasketyveri kan også virke alvorligt nok, for den det går ud over.
Mandag aften opdagede en cyklist en 27-årig kvinde, der chokeret gik omkring i vildelse på cykelstien langs den vestlige side af Hillerødmotorvejen ved Mørkhøj.
Hun blødte fra et sår i panden og på højre hånd og klagede over smerter i venstre albue og begge fødder.
 
Kvinden forklarede, at hun havde cyklet et stykke længere tilbage, da en knallert med to personer kom op på siden af hende og forsøgte at stjæle hendes taske fra kurven bag på cyklen. Det mislykkedes, fordi tasken var fastgjort til cyklen.
Cyklisten ringede til politiet og kvinden blev hentet i en ambulance og kørt på hospitalet.
Hun kunne hverken give signalement af gerningsmændene eller forklare, hvor lang tid, der var gået.
 
Der blev til gengæld ikke brug for en ambulance, da en person torsdag aften blev ramt i hovedet af en mindre sten, som blev smidt ud fra ottende sal i Høje Gladsaxe.
Personen havde nemlig tilfældigvis styrthjelm på.

Loftkjær fra Gladsaxelisten kæmper for åbenhed i Danmark og EU
Kurt Loftkjær fra Gladsaxelisten bider ikke kun de lokale politikere i haserne.
Nu er han også blevet talsmand for en ny komité, Åbenhedskomitéen, der kæmper for åbenhed i forvaltningen i både EU og Danmark.
 
Kurt Loftkjær har i et brev bedt de politiske partier og lister i Danmark fremsende en kopi af deres nedskrevne politik for at skabe en reel åbenhed i såvel Danmark som EU. Han vil så lægge listerne ud på Åbenhedskomitéens hjemmeside.
 
I brevet giver Kurt Loftkjær listerne og partierne en svarfrist indtil fjorten dage før Euro-afstemningen , ellers vil han på hjemmesiden skrive, at de ikke på opfordring har kunnet fremsende en skriftlig åbenhedspolitik.
"Fristen kan synes kort, men da politiske partier og lister ved festlige lejligheder, som for eksempel op til afstemninger om EU og valg til EU, Folketing, amter og kommuner, ofte hver især fremhæver sit arbejde for åbenhed, bør det være enkelt for de pågældende partier/lister at fremsende en åbenhedspolitik, som tåler offentliggørelse", skriver han i sit brev.
 
Åbenhedskomiteens web-adresse er www.aabenhedskomite@politik.dk