Torsdag den 3. august


Voldtægtsforbryder på flugt måske skjult i Gladsaxe
Den 42 årige Serif Maksuti, der er dømt for mord og voldtægt, er stadig på fri fod, efter at han i tirsdags flygtede fra et møde i fogedretten i København.
Og politiet regner det nu for sandsynligt, at den dømte opholder sig i Gladsaxe.
 
"Vi kan konstatere, at han er set tirsdag aften et sted i København, og vi ved også at han har tilknytning til Gladsaxe kommune, hvor han blandt andet har haft en veninde i Søborg området. Så derfor kan han godt færdes her" siger vicekriminalinspektør Ole Andreasen, Gladsaxe Politi, til Nyhedsmagasinet.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Lang ventetid på afgørelse i pædofilisag
I marts måned kom pædofili igen på dagsordenen i Gladsaxe.
Politiet anholdt en af medarbejderne på skolefritidsordningen ved Søborg Skole og sigtede ham for seksuelt misbrug af et barn.
Det bragte naturligvis rystelser gennem forældrekredsen, og i de landsdækkende medier blev der igen talt højt om Gladsaxe.
Men så blev der stille.
Politiet mørkelagde nemlig efterforskningen, og det er endnu ikke afgjort om, der overhovedet bliver rejst tiltale. For øjeblikket ligger sagen hos statsadvokaten, der skal afgøre om, politiets materiale kan bære en retssag.
 
Før sommerferien sendte forvaltningen et brev ud til forældrene, hvor sagens gang blev forklaret, og ifølge skoleinspektøren på Søborg Skole accepterer forældrene, at en sådan sag tager lang tid.
"Vi forholder os allesammen afventende. Selvfølgelig har alle været dybt berørte, men de forholder sig også besindigt og venter og ser. Men vi er alle meget spændte på, hvad det bliver eller ikke bliver", siger skoleinspektør Mogens Almgren-Jensen.
 
Statsadvokaturen kan ikke give noget bud på, hvornår det bliver afgjort, om sagen ender i retten, eller om materialet er så spinkelt, at den tidligere medarbejder går fri uden en retssag.

Jubilæet er aflyst
Den stort anlagte jubilæumsfest på Stengård Skole bliver ikke til noget i denne omgang.
Skolen skulle ellers have fejret sit 50 års jubilæum med et brag af en fest for både nuværende og tidligere elever, men ledelsen har nu meddelt forvaltningen og borgmesteren, at Stengård Skole, i øjeblikket, slet ikke i er i stand til at afholde så stort et arrangement på grund af den igangværende renovering.
 
"Eleverne bor i skolegården og pavillioner, og skolen er ét stort byggerod" siger inspektør Dorthe Schnack, "og vi kan umuligt få plads til så mange ekstra mennesker".
 
Jubilæet på Stengård Skole bliver dog ikke helt glemt – på selve dagen, den 25. august, er der klasselærerdag, men altså kun for lærere og nuværende elever. Hvad der præcis kommer til at foregå, er ikke helt planlagt endnu, mén skolen prøver også at lave en samlet aktivitet for eleverne.
 
Og den store jubilæumsfest i anledning af 50 året udsættes så til næste år – hvor skolen fylder 51 år.
Men måske er skaden ikke helt så stor. "Vi har kigget i de gamle scrapbøger, og det viser sig, at Stengård Skole først blev indviet for 48 år siden" siger inspektør Dorthe Schnack til Nyhedsmagasinet.
Så hvem ved. Måske bliver det først om 2 år der skal være stor fest på Stengård Skole…

Forældre kan hjælpe børnehaveklassebørn
Efter sommerferien begynder 695 små gladsaxeborgere i en af folkeskolernes børnehaveklasser.
Om de får en god start afhænger blandt andet af forældrene, siger skoleinspektør Birgitte Ledertoug.
De kan for eksempel hjælpe børnene i gang ved at læse højt, vise interesse for skolen og lave små lege om ord og tal med børnene.
Det er også godt, hvis forældrene viser børnene, at det er vigtigt at lære at læse. For eksempel ved selv at læse avis.
 
Langt de fleste af kommunens skolebørn begynder mandag eller tirsdag i næste uge.
Enkelte får lidt længere sommerferie, fordi skolen springer vinterferien over.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Mange aktiviteter til Budgetdag
Så er det ved at være tid til den årlige budgetdag i Gladsaxe.
Bag den måske lidt tørre titel, gemmer der sig intet mindre end en lille fest.
Det er nemlig byrådets udvalg og forvaltninger, der viser frem, og der er både information og underholdning.
I den mere informative afdeling hører blandt andet økonomiudvalgets bod, hvor man både kan få en aktuel orientering om kommunens økonomi og budget og høre om kommuneshopping-projektet.
De mere forlystelsessyge kan hoppe i hoppeborg, prøve lykkehjulet eller kaste med bolde i socialudvalgets bod eller bage snobrød hos Byøkologisk Center.
 
Musikglade kan blandt andet lytte til en fælles koncert med Gladsaxe Musikskoles Blæseorkester og Neubrandenburgs ditto eller se genopførelsen af Gladsaxe Musikskoles udgave af "The Wall".
 
Radio Gladsaxe er også til stede med en åben mikrofon, hvor du kan give din mening til kende, og dem, der hellere vil optræde "live", kan træde op på Folkets Talerstol ved indgangen fra Søborg Hovedgade.
 
Budgetdag 2000 finder sted lørdag den 19. august klokken 10.30 til 14.30. Programmet kan fås på de lokale biblioteker, i Info-disken på rådhuset og på lokalkontorerne.