Mandag den 7. august


Ingen regning for annonce
Gladsaxe kommune skal ikke betale for at stå opført i den elektroniske fagbog, IT-bogen, på internettet.
Gladsaxe figurerer, ligesom flere andre kommuner, med annonce på en hjemmeside, der reklamerer med Danmarks største erhvervsopslag - selvom den, gentagne gange, har afvist firmaets sælgere.
 
I sidste uge sendte kommunens informationschef Preben Sørensen derfor et brev til firmaets salgsafdeling, hvori han forlangte, at Gladsaxe Kommune blev slettet fra siden.
Men, dagen efter blev informationschefen kontaktet af Medieforlagets Danmarks salgschef, Michael Elvej, der forsikrede, at det hele beror på en misforståelse.
Annoncen er nemlig gratis.
 
"Vi har blot købt navn og oplysninger på alle momsregistrerede foretagender, med henblik på at kunne tilbyde vores kunder et så komplet opslagsværk som muligt" siger Michael Elvej til Nyhedsmagasinet.
En standard-annonce i bogen er altså gratis, og det er kun, hvis kommunerne skal have en udvidet annonce, med eksempelvis links til kommunens hjemmeside, at det koster penge, forklarer salgschefen.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Gladsaxevirksomheder går fri af liste over fødevaresyndere
Frisk mælk på supermarkedernes hylder og uskadelig mad på restauranternes tallerkener.
Sådan bør det være, og sådan har det på det seneste også været i Gladsaxe.
I hvert fald slipper alle kommunens restauranter, købmændsbutikker og personalekantiner for at blive hængt ud for at svine med maden på Fødevaredirektoratets nyeste liste over virksomheder, der har fået bøder, forbud eller påbud af Levnedsmiddelkontrollen.
 
Til gengæld er nogle af virksomhederne i Gladsaxes omegn med på listen.
I kantinekøkkenet hos Rambøll i Virum er der fundet kogt oksebryst med for mange bakterier, ligesom Hotel Eremitage Cafe & Bar i Lyngby Storcenter er blevet snuppet med en lasagne med for mange bakterier. Begge steder har nu fået forbud mod at servere de pågældende retter.
 
Folk, der vil se listen over fødevaresyndere, inden de kører udenbys for at spise, kan klikke sig ind på Fødevaredirektoratets hjemmeside på adressen www.vfd.dk.

Groft hærværk på S-togs station
Der kommer formentlig til at gå lidt tid, førend ventesalen på Kildebakken Station igen ligner sig selv.
3 unge mænd udøvede natten mellem lørdag og søndag hærværk for ca. 25.000 kroner.
Politiet modtog kort efter midnat, natten til søndag, flere henvendelser fra beboere der havde hørt høje brag fra stationen, men politiet er stadig interesseret i henvendelser fra eventuelle vidner.
 
Det voldsomme hærværk fandt sted et kvarter over midnat, natten til søndag.

Skrøne om sommervejr
I dag starter skolerne, og ferien for det arbejdende folk er for de flestes vedkommende også forbi, og dermed kommer alt det gode vejr nu – tror vi.
For der er reelt tale om en gammel skrøne, siger afdelingsmeteorolog i DMI, Stig Rosenørn, til Nyhedsmagasinet.
 
"Det handler om psykologi. Når vi har ferie, lægger vi mere mærke til vejret, og når vi igen møder på arbejdet, så noterer vi ethvert solstrejf, men ikke de mange overskyede og regnfulde timer", siger meteorologen, der har set mere end 40 års statistik om vejret i henholdsvis juli og august igennem.

(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)


Sommerferieaktiviteter var en succes
Fritidskonsulent Ivan Klitte sparer ikke på superlativerne, når han er gør status over årets sommerferieaktiviteter.
"Det har været fantastisk", siger han.
Omkring 2000 børn har deltaget i aktiviteterne, der blandt andet var arrangeret af kommunens foreninger.
 
Der er dog kommet fem klager.
"Men den dag vi ikke får klager, skal vi holde op. Vi har jo med mennesker at gøre", siger Ivan Klitte.
Klagerne har blandt andet gået på for meget larm i forbindelse med rollespil på Mørkhøj Skole og aktiviteter, der sluttede tidligere end annonceret.
 
På fredag bringer vi i øvrigt nogle af resultaterne af sommerferieaktiviteterne.
Klokken ti sender vi nemlig den første af tre udsendelser med indslag lavet af de børn, der i sommerferien indtog Radio Gladsaxe for at prøve sig selv som journalister.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

I-data opkøber MPI Technology
Gladsaxevirksomheden I-data er blevet 200 millioner kroner fattigere og en printervirksomhed rigere.
I-data har nemlig opkøbt franske MPI Technology, skriver Computerworld.
MPI Technology udvikler blandt andet printservere, udstyr til at forbinde printere og computere og et produkt, som gør det muligt at se print på internettet.