Onsdag den 9. august


Landstræner vil afløse Hanne Andersen i Folketinget
Landstræner Morten Espersen er klar til at afløse Hanne Andersen som Gladsaxes socialdemokratiske repræsentant i Folketinget.
Mandag blev han valgt som Bagsværd Vælgerforenings bud på en folketingskandidat.
Den 49-årige gymnasielektor er træner for Danmarks landshold i roning, og har tidligere selv vundet to sølvmedaljer og tre bronzemedaljer i verdensmesterskaberne.
 
Selv om Morten Espersen er mere kendt som sportsmand end som politiker, ser han en sammenhæng mellem de to ting:
"Idrætten er jo en stor del af det kulturelle liv i samfundet, så den vil jeg gerne give et skub mere", sagde han til Nyhedsmagasinet, inden han tirsdag aften selv tog flyveren til OL i Sydney.
Derudover er børns rettigheder hans mærkesag.
 
Men før Morten Espersen når målstregen i Folketinget, er der lang vej.
Bagsværd er kun en af fire vælgerforeninger i Gladsaxe-kredsen, og de andre kan også opstille kandidater. Så inden Morten Espersen kan føje folketingskandidat til sin titel, skal han vinde den socialdemokratiske afstemning. Og derefter skal han naturligvis have et tilstrækkeligt antal stemmer ved det kommende folketingsvalg for at få Hanne Andersens taburet.
 
Hanne Andersen ønsker selv at trække sig ved næste valg. Hun har siddet 16 år i Folketinget, hvor hun blandt andet er formand for kulturudvalget.

(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet)


Skuffelse over manglende støtte til handicappet
Moderen til en 16-årig multihandicappet pige føler, at Gladsaxe Kommune svigter.
Datteren Nena Laursen er gået ud af Skolen på Taxvej, og er startet i en ny skole for unge handicappede. Når dén slutter klokken tolv eller to om eftermiddagen, er det meningen, hun skal over i ungdomsklubben Lavuk.
Men selv om Nena har fået en plads i ungdomsklubben, kan hun ikke komme der.
Kommunen har nemlig endnu ikke bevilget en støttepædagog, og så kan Nena ikke få lov til at komme i ungdomsklubben.
 
"Det er ikke sjovt for en pige på 16 år at gå hjemme ved sin mor. Hun skal have lov til at komme ud blandt jævnaldrende og få et ungdomsliv", siger moderen Helle Laursen.
 
Sagen om Nena Laursens støttepædagog ligger nu på bordet hos konsulenten for bevillinger til støttepædagoger. Hun kommer tilbage fra ferie i dag.
Radio Gladsaxe forsøgte i går uden held at få en forklaring fra kommunen på, at sagen har trukket ud så længe, at Nena ikke kunne starte i Lavuk efter sommerferien.

Gang i budgetforhandlingerne
To milliarder!
Så mange kroner skal politikerne fordele på næste års budget.
Forhandlingerne gik så småt i gang samtidig med, at sidste års forhandlinger sluttede, men nu begynder de at trappe op. Budgettet skal nemlig vedtages den 11. oktober, og frem til den dato bliver forhandlingerne heftigere og heftigere.
 
På fredag kommer borgmesteren med sit udspil til det nye budget, og her er ét af forslagene om nye tiltag blandt andet en ny svømmehal i Værebro. Til gengæld har borgmester Ole Andersen ingen lukninger på programmet.
 
I programmet Den Varme Stol onsdag den 9. august klokken 7.3o og 17.30 bringer vi et længere interview med borgmesteren om budgetforhandlingerne.

Tabte kampen mod kræften
Byrådsmedlem Lizzi Madsen døde i søndags, 62 år gammel, efter længere tids kamp mod en kræftsygdom.
Lizzi Madsen blev valgt ind i Gladsaxe byråd i 1993 og deltog i sit sidste byrådsmøde i juli.
Hun repræsenterede socialdemokratiet i Børne- og undervisningsudvalget og i Børne- og ungeudvalget.
 
Partifællen, borgmester Ole Andersen, skriver i sine mindeord til lokalavisen Gladsaxebladet blandt andet, at "Lizzi Madsen altid arbejdede for børnenes tarv i de ofte meget vanskelige sager, der passerede udvalgene. Som byrådsmedlem arbejdede hun stilfærdigt, men målrettet og med stor energi til det sidste for at finde gode og retfærdige løsninger", skriver Ole Andersen.
 
Trine Græse træder ind i Gladsaxe byråd efter Lizzi Madsen.