Mandag den 11. December


Videoovervågning af kommunale institutioner?

Videoovervågning af kommunale institutioner kan blive konsekvensen af den stigende kriminalitet begået mod især Gladsaxes skoler.
Fra 1998 til ´99 steg antallet af indbrud og hærværk til mere end det dobbelte, og alt tyder på, at dén tendens fortætter.
Derfor foreslår en styringsgruppe under Central- og skatteforvaltningen nu, at der bliver sat videokameraer op på flere af kommunens institutioner.
Overvågningen skal dels have en præventiv funktion og dels være med til at identificere gerningsmændene.
 
Allerede i oktober måned blev der efter længere tids trusler og ballade sat et videokamera op på Høje Gladsaxe bibliotek. Og ordningen har været en stor succes, fortæller afdelingsleder Birgitte Flindt.
 
Og måske følger en række kommunale institutioner altså trop og udstyres med et videokamera.
Forslaget om tv-overvågning er på dagsordenen på Økonomiudvalgets møde i morgen tirsdag. Her skal også tages stilling til et nyt regelsæt for TV-overvågning i Gladsaxe kommune - det handler bl.a. om ansvar, daglig brug af overvågningsudstyret og af selve optagelserne.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Nabostrid om hæk

En hundehvalp, et hegn og en letantændelig nabo er ingredienserne i den næste historie, der udspandt sig midt i oktober måned.
Her fik en mand på Juni Allé ny nabo – og så skulle alt jo være godt.
I hvert fald hvis begge parter havde fulgt de normale normer for naboskab, der blandt andet inkluderer at præsentere sig for hinanden.
Det undlod de – og det var fejl nr. 1.
 
Fejl nr. 2 opstod, da den nye nabo, uden at orientere de omkringboende, begyndte at renovere sin have.
Det indebar fjernelse af et stykke hæk, godt nok på egen side af hegnspælen, men så der opstod et hul ind til naboens have.
Da hullet åbenbarede sig for naboen, blev han stærkt fortørnet og fór skældende og smældende ud til manden, der var i gang med at sætte hegn op, så en nyindkøbt hundehvalp ikke kunne smutte ud.
 
Udover den grundige omgang skæld-ud, så vankede der oveni et kraftigt slag med flad hånd i baghovedet – fejl nr. 3.
Det kostede en tur på skadestuen og et par dages hovedpine for ofret – og i fredags i retten i Gladsaxe kostede det gerningsmanden en bøde på 1.500 kroner.
Han nægtede sig godt nok skyldig, men modtog efter lidt betænkningstid dommen.

Få spritbilister på stor julefrokostaften

Gladsaxe Politi stoppede i fredags næsten 2000 køretøjer, på vej til- eller fra årets julefrokost.
I alt fire trafikanter havde begivet sig ud med for meget alkohol i blodet, og blev sigtet for spiritus- og promillekørsel.
Politiet havde ekstra mandskab på vejene fra klokken otte fredag aften til de tidligere timer lørdag morgen klokken fire. Ca. 20 mand stod fordelt ved bl.a. Bagsværd Hovedgade, Gladsaxe Ringvej og Hillerødmotorvejen.

Brandtomt rives ned

Brandtomten efter den ulyksagelige familietragedie i oktober på Aldershvilevej i Bagsværd skal nu rives ned.
Her begik en familiefar selvmord efter at have dræbt tre børn og hustru og sat ild til huset.
Siden har den delvis udbrændte villa ligget som en stadig påmindelse om tragedien for naboer og børn på Bagsværd Kostskole, der ligger lige over for.
Det har derfor været et ønske at få revet villaen ned – et ønske, som familiens forsikringsselskab, der i dag står som ejer af grund og hus, nu opfylder.
 
Planen er at opføre et nyt hus indenfor et års tid efter nedrivningen, der bliver sat i værk, så snart byggemyndighedernes tilladelse foreligger.

Gladsaxe støtter en række velgørende foreninger

Socialudvalget i Gladsaxe Kommune gav i sidste uge 600 kroner til en række landsforeninger, som for eksempel Dansk Blindesamfund og Hjerteforeningen.
"Det er et symbolsk beløb, som vi giver som en cadeu til foreningerne. Vi samarbejder også af og til med landsforeningerne, for eksempel ved at spørge dem til råds", siger socialudvalgsformand Erling Schrøder til Nyhedsmagasinet.
 
I alt får 14 landsforeninger en check på 600 kroner, og social- og sundhedsforvaltningen kan give andre landsforeninger et tilsvarende beløb, hvis de søger inden årets udgang og tidligere har fået støtte fra socialudvalget.
 
Derudover bevilgede socialudvalget 8000 kroner til SIND lokalforening og 3000 kroner til Julearrangementet for enlige og ældre i Værebro og omegn.


Hør flere nyheder i dagens lydudgave

af Nyhedsmagasinet