Tirsdag den 12. December


Hærværk betaler sig!

Gladsaxe Kommune giver fortabt overfor hærværksfolk, der gang på gang har ødelagt en busbom, der adskiller industrikvarter og boliger på Krogshøjvej i Bagsværd.
Bommen har siden 1990 været placeret i skillelinien mellem de mange tusinde arbejdspladser på bla. Novo og så rækkehuse og villaerne.
Men de seneste år er bommen oftere og oftere blevet revet ned og påkørt med vilje af utålmodige bilister, der ikke har lyst til at tage omvejen gennem Bagsværd.
Faktisk når bommen dårligt at blive repareret, førend den bliver hevet ned igen.
Derfor foreslår vejteknikerne i kommunen helt at undlade at have busbommen – et foreslag politikerne i teknik- og miljøudvalget skal drøfte i næste uge.
 
Hos Gladsaxe politi undrer man sig i færdselsafdelingen over, at selvtægtsfolk måske nu skal have lov til at gennemtrumfe deres vilje ved simpelt hærværk.
Uanset en øget politiovervågning, så vil ganske mange sandsynligvis alligevel smutte igennem ind til boligområderne, hvor der jo netop er etableret 40 km-zoner.
 
En mulighed var, at politiet videoovervågede busbommen.
Politiet er nemlig de eneste, der har lov til det på offentlige veje, men det skal ske efter en konkret henvendelse fra kommunen, forlyder det fra færdselsafdelingen hos Gladsaxe politi.

7. klasseselever på arbejde

Flere hundrede unge dropper til foråret skolen til fordel for et arbejde som designer, kok, journalist eller mekaniker.
Det er Gladsaxe Ungdomsskole og Skole- og ungdomsvejledningen der giver eleverne mulighed for at arbejde i en hel uge med et bestemt job eller fagområde, ganske som var det på en rigtig arbejdsplads.
Forløbet skal gøre eleverne bedre rustet til, på et senere tidspunkt, at vælge praktikplads.
Det har skoleelever i Gladsaxe for så vidt haft mulighed for gennem snart ti år med projekt Job/Arbejdsliv, også på Ungdomsskolen – men projektet har i dag skiftet navn til Jobsnuseren, og eleverne, ja de er blevet yngre, fortæller skoleinspektør Jens Thind Andersen.
Fremover er det nemlig 7. klasseselever der kan benytte sig af "Jobsnuseren", bl.a. fordi unge i dag allerede efter 6. klasse skal starte karriereovervejelserne.
 
Det første hold på Jobsnuseren starter til februar næste år. Projektet er et samarbejde mellem Gladsaxe Ungdomsskole og Skole- og Ungdomsvejledningen og erstatter altså det tidligere Job/arbejdsliv for 8. klasserne.
 
7. klasses eleverne skal i allernærmeste fremtid beslutte sig for, hvilket job de vil prøve kræfter med til foråret, og derfor er de i denne uge på besøg i ungdomsskolens værksteder.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Vandforsyning sikres

Hvis der sker brud på vandforsyningen fra Københavns Vand, så får hver husstand 65% mindre vand til sin rådighed, indtil bruddet altså er blevet repareret.
Der er nemlig i øjeblikket kun én ledning, der forbinder vandleverancen fra København med de to lokale vandværker i Søborg og Bagsværd.
Ledningen blev etableret i 1947 og har efterhånden en alder, hvor brud ikke er utænkelige.
Derfor foreslår teknikere fra den kommunale vandforsyning, at der laves en ekstra ledning, så vandbehovet hele tiden kan blive dækket.
Den ekstra vandledning vil koste omkring 1,5 mio. kroner.

Forskellige bud på skolemål

Hvad skal børnene lære i skolen ud over matematik, stavning, engelsk grammatik og andre kontante færdigheder?
Det spørgsmål skal to arbejdsgrupper med repræsentanter for blandt andet forældre og forvaltning besvare, så der i løbet af 2001 kan laves nye skolepolitiske mål for Gladsaxe.
 
Radio Gladsaxe gik på gaden for at spørge nogle borgere, hvilke personlige og sociale færdigheder, de synes, børnene skal lære i skolen. Svarene gik blandt andet på evnen til at omgås andre, at kunne sige fra og at læse i biblen.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)


Hør flere nyheder i dagens lydudgave

af Nyhedsmagasinet