Mandag den 18. December


Ekstra rensning af forurenet grundvand koster millioner

Det kommer til at koste millioner at sikre grundvandet i området ved Grusgraven og Vadstrupvej i Bagsværd.
Tidligere på året blev der opdaget to nye forureninger med chlorerede opløsningsmidler, som ikke bliver opfanget af anlægget fra den såkaldte Grusgrav, men i stedet ryger lige ud i grundvandet. Og dét, i et område med særlige drikkevandsinteresser, som det hedder.
Derfor skal der nu indføres en ekstra rensningsproces med kulfilter, hvorefter det rensede vand bliver ledt tilbage til grundvandet. Afværgeanlægget skal udvides med to nye boringer, for at kunne opfange de to nyopdagede forureninger, ligesom selve rensningsanlægget også skal udvides.
 
Regningen lyder på 4,8 millioner kroner, og Teknisk Forvaltning i Københavns Amt anbefaler, at beløbet frigives på driftsrammen til afværgeforanstaltninger.
Den 21. februar tager Amtsrådet endelig stilling til finansieringen.
Og udvidelsen af rensningsanlægget i Bagsværd forventes færdig den 1. juli næste år.

Regatta druknet i succes

Københavns Regattaforening, der står for de store rostævner på Bagsværd Sø, fik et uforudset stort underskud på 200.000 kroner på sommerens arrangement.
Der meldte sige simpelthen flere deltagere end forventet, hvilket betød øgede hotel- og transportudgifter, samtidig med, at en af de større sponsorer faldt fra.
 
Selvom Københavns amt og Idrætsfonden Danmark yder en underskudsgaranti, så mangler foreningen stadig næsten 100.000 kroner til at betale forskellige leverandører med.
Dansk Forening for Rosport yder et lån på 40.000, og Gladsaxe Kommune har lovet at yde et lån, der dækker udgiften til el-leverandøren.
Men endnu mangler der lån-ydere, inden Regattaforeningen kan få betalt samtlige kreditorer.
 
Der er dog håb forude, fordi både amtet og Danmarks Idrætsforbund sandsynligvis er på vej med hjælp.
I bedste fald havner foreningens budget på et rundt nul ved årsskiftet, men lånene skal jo betales tilbage, og det er derfor under alle omstændigheder en skidt start på året for søens folk.

Forsikringsaftale med KGF

Det blev Kommunernes Gensidige Forsikringsselskab, der løb med en fem-årig aftale med Gladsaxe Kommune til en værdi af over 40 mio. kroner.
Kommunens forsikringer har netop været sendt i udbud og valget faldt altså på den hidtidige partner.
Aftalen koster 8,2 mio. om året, hvoraf næsten 3,5 mio. kroner er til dækning af eventuelle arbejdsskader.
 
Stormen sidste år kostede forsikringsselskabet 1,5 mio – det var især skader på rådhus og sportsstadion, der kostede dyrt – men det regnskab har ikke fordyret den nye aftale.
Indenfor arbejdsskadeområdet er det specielt løfteskader i ældreforsorgen og børneinstitutioner, der er bekostelige.

Vidner til trafikulykke efterlyses

Politiet efterlyser vidner til en trafikulykke ved Trafikpladsen på Gladsaxe Ringvej.
Ulykken skete sidste mandag ved fire-tiden. En kvinde krydsede Ringvejen i fodgængerfeltet, og blev påkørt af en personbil. Hun mener, at bilen kørte over for rødt lys.
 
Vidner til ulykken bedes henvende sig til Hundige Politi, der har sagen, fordi den påkørte henvendte sig til dem. Det kan ske på telefon 43 60 14 48.
 
I øvrigt bragte bilisten selv den påkørte til skadestuen, hvor han oplyste sin adresse med videre.

Amt spænder ben for torve-planer

Københavns Amt forsinker nu planerne for det nye Søborg Torv.
Gladsaxe Kommunes forslag til lokalplan har siden efteråret været til offentlig debat – og når høringsfristen udløber i morgen tirsdag, så er der i hvert fald kommet én indsigelse.
Søborg Hovedgade er nemlig amtets vej, og lokalplanforslaget for Søborg Torv betyder ombygninger på Søborg Hovedgade, ligesom der også lægges op til, at der skal placeres en pavillon på fortorvet.
 
Og at amtet nu gør indsigelser imod det ambitiøse lokalplanforslag, skal man nok ikke lægge alt for meget i.
Det er nemlig udelukkende en administrativ indsigelse, siger teknisk direktør Jørn Gettermann.
Politikerne i amtets udvalg for Teknik- og miljø kan ganske enkelt ikke nå at behandle sagen om det nye Søborg Torv før den 24. januar. Og da fristen for indsigelser mod lokalplanforslaget udløber i morgen tirsdag, ja så har amtet gjort indsigelse, og på den måde vundet tid, forklarer Jørn Gettermann.


Hør flere nyheder i dagens lydudgave

af Nyhedsmagasinet