Mandag den 4. December


6-årig dreng fik kraniebrud under restaurantbesøg

En hyggelig familiemiddag endte i tragedie søndag aften på restaurant Jensens Bøfhus på Bagsværd Hovedgade.
Under middagen legede to børn på førstesalen i restauranten, da den ene, en 6-årige dreng, faldt ud gennem rækværket.
Rækværket skal normalt være afskærmet med glas, men håndværkere satte tidligere på ugen plastik op som midlertidig afskærmning.
 
Den 6-årige dreng faldt fire meter ned på et betongulv og fik kraniebrud.
Han blev kørt med ambulance til Amtssygehuset i Herlev hvorfra han blev overflyttet til neurokirurgisk afdeling på Rigshospitalet, og drengen skulle nu være udenfor livsfare.
 
Gladsaxe Politi undersøger i de kommende dage, om der er baggrund for at rejse tiltale mod Jensens Bøfhus.
Og politiet har foreløbig spærret rækværket af, for at forhindre, at en lignende ulykke kan ske igen.

Servitut fra 1942 kan stoppe boliger til sindslidende

Byggeriet af syv boliger på Buddinge Hovedgade til sindslidende skal måske stoppes alligevel.
I hvert fald er en advokat, der repræsenterer beboere i området, gået til fogedretten for at få nedlagt forbud mod byggeriet.
En servitut på grunden tilbage fra 1942 tillader nemlig kun opførelse af fire boliger på grunden, og bygherren, der er Gladsaxe Kommune, er i gang med at opføre syv boliger.
De juridiske spidsfindigheder er så mangfoldige, at kommunen har hyret en ekstern advokat til at se på sagen.
 
Gladsaxelistens Kurt Loftkjær har tidligere forsøgt at få byggeriet stoppet med øjeblikkelig virkning via en klage til Naturklagenævnet.
Det skete udfra en vurdering af, at lokalplanen for området ikke levner plads til de nye boliger.
 
Nævnet har ikke taget endelig stilling, blot forholdt sig til, om klagen gav grundlag for opsættende virkning, men det fandt nævnet ingen grund til.
Byggeriet er derfor fortsat ufortrødent, men det kan et eventuelt fogedforbud få sat en stopper for.

Boligløse holdes ude af særregel

Gladsaxe Kommune handlede ulovligt, da der i 1997 blev indført en lokal regel om et års bopæl i kommunen, førend en borger kan få akut bolighjælp.
Det mener by- og boligminister Jytte Andersen.
Hun siger til Berlingske Tidende, at kommunerne er forpligtede til at lave konkrete vurderinger af de personer, der står uden en bolig og ikke spekulere i at lade andre kommuner tage de ekstra byrder.
 
Ministerens socialdemokratiske partifælle, Erling Schrøder, der er formand for socialudvalget i Gladsaxe, siger til Nyhedsmagasinet, at et-årsreglens lovlighed nu bliver undersøgt og lavet om, hvis den er ulovlig.
 
Gladsaxe er ikke den eneste kommune med særregler på området, og derfor vil Jytte Andersen nu have Kommunernes Landsforening til at klarlægge reglerne for medlemskommunerne.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Jule-skralde-sæk

Når små og store har fået, hvad der skal til af gaver den 24. december, så står de fleste med et stort problem – nemlig, hvor skal man gøre af al indpakningspapiret og pappet omkring løbehjul, racerbiler, dukker og sutsko.
I en dansk standardfamilie med et par børn kan det ekstra skrald nemt fylde det meste af et børneværelse ud, men nu er der håb forude.
I uge 50, altså små 14 dage før den store aften, omdeler Gladsaxe Kommune nemlig en ekstra jule-skralde-sæk til alle parcelhuse og tæt/lave bebyggelser med eget skraldestativ.
 
Meningen er at sætte fokus på mulighederne for at genanvende papir, og for at gøre opmærksom på, at kommunen generelt gør en indsats for at genanvende affald.
 
Den ekstra julesæk med gavepapir bliver hentet på bestemte dage i én af de to første uger i det nye år og koster ikke ekstra at få hentet.

Sjovt at arbejde i Folketinget

Ord, ord og flere ord.
En folketingspolitikers arbejde består hovedsagelig af møder, papirgennemlæsning, taler og notatskrivning.
Men det er slet ikke kedeligt, siger Lone Yalcinkaya, der for øjeblikket er vikar for CDs Mimi Jacobsen.
Heller ikke, når man sidder i salen og hører alenlange udredninger.
 
"Det er ofte ordførerne, der opholder sig i salen under første og andenbehandlingerne, og de har virkelig sat sig ind i detaljerne i lovforslaget. Derfor er de virkelig opmærksomme på, hvad der bliver sagt", siger Lone Yalcinkaya.
 
Vi bringer mere om Lone Yalcinkaya og folketingsarbejdet senere i tirsdagens udgave af Livet i Gladsaxe, der sendes klokken 7.30 og genudsendes torsdag klokken 17.30.

(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)


Ingen Gladsaxe-virksomheder taget i madsvineri

Fødevarevirksomheder i Gladsaxe kan med god samvittighed sige værsgo, når der langes flødekager, pizzaer eller leverpostej over disken.
I denne måned optræder der nemlig ingen Gladsaxe-virksomheder på Fødevaredirektoratets sorte liste over restauranter, bagerier, slagtere og andre madbutikker, der har sløset med hygiejnen.
 
På den anden side af kommunegrænsen i Herlev, har Fødevaredirektoratet derimod været ude med et forbud. Det er Super Best på Tvedvangen 201, der har fremstillet tartar med for mange bakterier i.


Hør flere nyheder i dagens lydudgave

af Nyhedsmagasinet