Tirsdag den 1. februar


Frit lejde til sociale bedragere
Nettet om de sociale bedragere strammes betydeligt i disse måneder. I Gladsaxe kommune lanceres nemlig til foråret en større kommuneshopping aktion.
Og borgerne får nu en sidste chance, før indsatsen mod socialt bedrageri, eller kommuneshopping som det populært kaldes, intensiveres.
 
Frede Mølgaard, forvaltningsdirektør i Central- og skatteforvaltningen, fortæller, at Gladsaxe Kommune frem mod aktionens start vil tilbyde frit lejde til de borgere der har "glemt" at videregive korrekte oplysninger til kommunen.

Borgmester: Udviklingsråd med begrænset betydning
Hovedstadens Udviklingsråd er ikke kommet for at blive, mener Gladsaxes socialdemokratiske borgmester Ole Andersen, der kun giver det nye råd en begrænset levetid.
"Jeg havde hellere set en reform for hovedstadsområdet, hvor amterne blev nedlagt og opgaverne fordelt ud primært til de enkelte kommuner og samarbejdsorganer kommunerne imellem", siger Ole Andersen til Nyhedsmagasinet.
 
Eneste arbejdsområde for det nye råd, som Ole Andersen ser forholdvist positivt på, er regionplanlægningen, der nu samles ét sted. Tidligere var den del spredt ud på de tre hovedstadsamter og to hovedstadskommuner.
 
Selvom rådet skal forvalte én milliard årlige kroner indenfor så store områder som f.eks. trafik, i dette tilfælde HT, så mener Ole Andersen ikke, at rådet samlet set vil få den store betydning.

Lave broer til fare for motorvejstrafik
"Det er et spørgsmål om tid, førend der sker en alvorlig ulykke", siger færdselspolitiet i Gladsaxe på baggrund af næsten daglige meldinger om fastklemte lastbiler på Hillerødmotorvejen.
En kombination af et nyt asfaltslidlag og i forvejen lave broer resulterer nemlig flere gange ugentlig i lastbiler, der bogstaveligt talt rammer loftet mod broerne.
 
Hidtil er det sket, uden at den øvrige motorvejstrafik er banket op i de holdende lastbiler, men der er, ifølge politiet, kun tale om held.
I de fleste tilfælde har lastbilerne selv kunnet bakke ud af bro-problemet, men enkelte gange har der skullet både politi og Falck til.

Skolevalgs-kabale går ikke op
50 nye skolebørn kommer formentlig ikke til at gå på den folkeskole, de selv, eller måske snarere deres forældre, foretrækker.
745 håbefulde nye små plus 18 omgængere starter nemlig i folkeskolen efter sommerferien, og hvert femte barn har søgt anden skole end distriktsskolen.
 
Omkring 100 ønsker har kunnet opfyldes, men som nævnt er det ikke lykkedes at få kabalen til at gå op for 50 børn. De må alle indstille sig på at gå på den skole, hvor de nu engang hører til.
 
Der er i øvrigt blevet indskrevet flere børn til skolestart i år end beregnet, og det betyder oprettelse af en ekstra børnehaveklasse.
En sådan koster 600.000 kroner på årsbasis.

16-årig anholdt efter voldstrusler mod politi
Trusler mod politifolk i aktion er et større og større problem.
Det sker nemlig efterhånden ret ofte, at politifolk bliver truet med vold af tilskuere til forskellige politiforretninger, som det hedder, f.eks. anholdelser.
 
Senest blev en 16-årig dreng taget med på politigården efter at have fremkommet netop med voldstrusler mod en politiassistent lørdag aften på Høje Gladsaxe Torv.
Ifølge kommissær Jørgen Aasberg fra Gladsaxe politi er den type trusler i stigning, sammen med bemærkninger som "vi ved, hvor dine børn går i skole", eller "vi skal nok få ram din kone".
 
Selvom truslerne sjældent bliver ført ud i livet, så nægter mange politifolk alligevel at bo i de kredse, hvor de arbejder, fortæller politikommissæren til Nyhedsmagasinet.

Nødhjælpsindsamlere søges!
Den 27. februar afholder Folkekirkens Nødhjælp sin årlige sogneindsamling - men interessen for at stemme dørklokker i Søborgmagle sogn er bestemt ikke overvældende. Her skal der bruges 27 indsamlere, men kun 14 interesserede har indtil videre tilmeldt sig.
 
I Søborgmagle Kirke regner de med, at den beskedne tilmelding hænger sammen med, at beboerne i det lille lokalsamfundsanfund er så tæt på hinanden og kender hinanden så godt, at de fleste derfor vil føle det pinligt at stemme dørklokker hos egne naboer og bekendte.
 
Kirken forventer dog at antallet af indsamlere vil stige i ugen op til indsamlingen, der i år har fået navnet "Giv De Fattige Ret". Og indsamlere kan tilmelde sig på kirkekontoret på telefon 39 67 03 90.