Mandag den 21. februar


Hver fjerde skoleelev belastet
"Har psykosociale og voldsomme adfærdsproblemer". "Traumatiseret og psykisk skrøbelig". "Aggressiv og truende adfærd".
Sådan lyder skudsmålet for op mod hver fjerde elev på Værebro skole i Bagsværd.
Skolens bestyrelse gør i et brev til politikerne opmærksom på de store ressourcer, det kræver, når 84 ud af 351 elever er så stærkt belastede.
 
Skolen mener selv, at nedskæringer og omfordelinger af ressourcerne er en del af forklaringen, og peger på det nødvendige i en stor central pengepulje placeret hos Pædagogisk Psykologisk Rådgivning.
Herfra skal skoler med behov så kunne søge.
 
Problemerne med stærkt belastede børn i folkeskolen skal diskuteres i morgen i børne- og undervisningsudvalget.

ETNO 2000´s første møde en succes
Der var stor interesse for ETNO 2000´s første møde i Værebro. Små hundrede mennesker, både indvandrere og danskere, havde valgt at tilbringe fredag aften i Værebro parkens selskabslokaler.
En af de foredragsholderne der høstede stor ros for sit indlæg var Gitte Sønderhousen, der bl.a. fortalte om sine erfaringer med den kurdiske befolkning i Tyrkiet, og om deres gæstfrihed og kulturværdier.
 
Også borgmester Ole Andersen talte ved arrangementet, i sin egenskab af formand for integrationsrådet i Gladsaxe. Og han fremhævede på mødet betydningen af den gensidige tilpasning, og nævnte desuden foreningslivet som én af vejene for en vellykket integration i det danske samfund.
 
Fælles for mødedeltagerne var et ønske om, at ETNO 2000 vil sætte gang i en bredere debat om forholdet mellem danskere og invandrere.


Gladsaxe-komponist fik 4.plads ved melodi grand prix
Ivar Lind Greiner deltog som komponist i weekendens danske melodi grand prix med sangen "Mayday Mayday", men måtte se sig slået af Brødrene Olsens "Smuk Som Et Stjerneskud".
 
Det blev til en 4.plads, og Ivar Lind Greiner havde bagefter stor ros til solisten Ida Lohmann/Aida, som fremførte det, i grand prix sammenhæng, lidt atypiske grand prix nummer.
De to skal nu snakke om et eventuelt fremtidigt samarbejde.

Nytårsløjer gav 14 dages fængsel
14 dages ubetinget hæfte. Sådan lød dommen over en 49-årig mand fra Bagsværd, der nytårsaften udsatte børn og voksne for fare for liv og førlighed.
Manden brækkede styrepinden af en stor raket, som han puttede ned i en genbos postkasse.
Selvom der stod flere familier med børn i nærheden, så antændte han raketten, der sprængte postkassen i tusind stumper.
Lågen fra postkassen fløj over vejen og ramte huset på dér, men heldigvis blev ingen ramt, hverken af lågen eller af de mange fragmenter, der fløj gennem luften.
 
Den 49-årige udbad sig ved domsafsigelsen i Gladsaxe ret betænkningstid for at overveje en anke til Landsretten.

Sandtoften åbner dørene
Når Sandtoften, der bl.a. er værkstedscenter for psykisk handicappede om godt 14 dage holder åbent hus og loppemarked i værkstedet Regnbuen, er formålet ikke kun at tjene penge, fortæller medlem af forældregruppen Bent Jensen. Brugerne vil nemlig gerne have en større kontakt til omverdenen, og vise, hvad det er der bliver lavet på værkstederne.
 
Pengene fra loppemarkedet går til Sandtoftens rejsefond, der er med til at financiere busture. Bl.a har brugerne været på busture til Legoland og tyskland.
 
Og det kombinerede åbent hus – loppemarked arrangement finder altså sted den 8. og 9. marts.

Koloni til leje
Lej en hel feriekoloni for 5.000 i højsæsonen.
Det tilbud bliver formentlig snart en realitet ved et af de allermest attraktive steder i det danske sommerland.
Gladsaxe Kommunes feriekoloni Fyrregården ved Højby Sjælland, lige ud til Sejerøbugten, har ellers tidligere været lejet ud til Københavns kommune hver juli måned.
 
Men det vil københavnerne ikke mere, og da Gladsaxes egne institutioner ikke rigtig har noget at bruge stedet til i den periode, så får private nu chancen.
Der regnes i øjeblikket med en lejepris på 5.000 pr. uge, men så er der også plads til to-tre børnefamilier.

Pavillon nødvendig til flere børn
450.000 kroner – det er den nette sum, det koster at få plads til én børnehaveklasse mere end prognoserne havde forudsagt på Buddinge skole efter sommerferien.
Den lille halve million går til opsætning af en pavillon, der skal fungere som klasselokale, indtil en rigtig bygning kan stå klar omkring sommertid næste år.
 
80.000 går til møblement, der klogeligt bliver af samme type som i den nye bygning, og som derfor kan flyttes med over.
 
Den midlertidige pavillon kommer til at stå ved østsiden af den eksisterende skolefritidsbygning.