Onsdag den 23. februar


GSF Ishockey starter professionel afdeling
Det kriseramte GSF Ishockey´s fremtid var mandag aften oppe ved en ekstra ordinær generalforsamling i bestyrelsen. Kun ét punkt var på dagsordenen, nemlig forslaget om at oprette en professionel afdeling i Gladsaxe Skøjteløberforening.
 
Forslaget blev enstemmingt vedtaget af den tidligere bestyrelse, og foran ligger nu 2 måneders hårdt arbejde. Klubben skal nemlig ud og skaffe den nødvendige kapital til den nye opstart, og forud venter flere samtaler med mulige sponsorer.
 
På torsdag starter i øvrigt slutspillet, der for GSF´s vedkommende handler om at forblive i den bedste række i superisligaen, og her skal Gladsaxe møde rivalerne fra Herlev.

Stor besparelse på vaskerikonto
10 mio. sparet på tøjvask.
Med så stort og kontant et beløb er det lykkedes for Københavns amt at nedbringe udgiften til de tre amtshospitalers tøjvask.
Amtsrådet besluttede simpelthen at skære små 10 mio. på vaskerikontoen, uden at det i øvrigt skulle forringe vaskekvaliteten.
Dermed blev besparelsen lagt over vaskeriet I/S Institutionsvask, der så at sige fik armen vredet om til selv at finde penge.
 
Institutionsvask er jo kendt i Gladsaxe, som det vaskeri, der med større eller mindre held vasker pensionisternes tøj.
Der bliver vasket små tre mio. kilo tøj hvert år fra de tre amtshospitaler i Gentofte, Herlev og Glostrup, og Institutionsvask har nedsat kiloprisen fra 19, - kr. til 16,50 kr. for at finde besparelsen.
Til sammenligning betaler Gladsaxe Kommune 20,35 kr. pr. kilo.

Voldtægtsforsøg afbrudt af hundelufter
Gladsaxe politi efterlyser en 20-25 år mand efter et formodet voldtægtsforsøg mandag aften kort før kl. 22.
Gerningsmanden stod gemt i noget buskads på hjørnet af Mårvænget og Dådyrvej i Søborg, da den 17-årige pige kom forbi.
Han greb fat i hendes arm og skulder og forsøgte at vælte hende omkuld, men blev forstyrret af en hundelufter, der kom forbi i det samme.
 
Gerningsmanden beskrives som ca. 160 til 165 cm. Høj, bredskuldret og iført sort joggingtrøje med lynlås, blå cowboybukser og hvide kondisko.
 
Oplysninger kan gives til Gladsaxe politi på telefon 39 69 14 48.

Få, men engagerede fremmødte til møde om miljøet
Om det var den aktuelle busstrejke, der var skyld i et ret så beskedent fremmøde, skal være usagt, men i hvert fald mødte kun 12 miljøinteresserede borgere op, ved den lokale Agenda 21´s møde mandag aften på Hovedbiblioteket. Her havde Den Grønne Guide, Jesper Bjerring Larsen, indbudt interesserede til en grøn snak om dét her med økologien og bæredygtige perspektiver.
 
Blandt de fremmødte var både unge som ældre, og garvede, lokale "græsrødder" og nye ansigter.
Og over kaffen og kagen blev der ivrigt diskuteret emner som kompostering i kolonihaver, fælles cykelture i de grønne nærområder, og sågar en såkaldt "koholder-" eller "kogræsser-ordning" i Herlev, som måske kunne være til inspiration også her i Gladsaxe.
 
De få, men engagerede fremmødte fik altså for alvor gang i idéudvekslingen på mødet – og lokal Agenda 21 er stadig åben for miljøinteresserede, med lyst til at engagere sig aktivt i miljøarbejdet.

Røveri ved Novo
To unge dansktalende med marokkansk udseende eftersøges af Gladsaxe politi efter et røveri på åben gade mandag aften.
Her blev en mand på Smørmosevej, ved Novos hovedsæde i Bagsværd, passet op ved 18.50-tiden af de to gerningsmænd, der forlangte penge udleveret.
De slog manden i maven og tildelte ham et snit ved øret med en skarp genstand, hvor efter de huggede en pung med 1.200 kr.
 
Den ene beskrives som 19 til 20 år, karseklippet og bodybuildertype. Den anden som værende omkring 16-17 år, ligeledes karseklippet.

Unge gravide er gravide med særlige behov
Gravide teenagere i Gladsaxe planlægger deres graviditeter. Der er altså ikke tale om "smuttere", men om
planlagte ønskebørn.
Det fortæller sundhedsplejerske Anette Selch, der har arbejdet med unge gravide i Gladsaxe Kommune i over 10 år.
I Gladsaxe taler man om unge gravide helt op til 22 år, mens de helt unge under 15 år forekommer så sjældent i kommunen, at der kan være år imellem.
 
Tilbuddet til de unge gravide er oprettet, fordi de unge har andre behov end de ældre gravide, og blandt andet har brug for en særlig fødselsforberedelse.