Mandag den 28. februar


Forhandlinger om lærernes arbejdstid brudt sammen
De efterhånden langtrukne forhandlinger om lærernes arbejdstid i det kommende skoleår brød i sidste uge sammen. Afstanden mellem kommunens og Gladsaxe Lærerforenings ønsker til fastsættelse af lærerpausetid var simpelthen for stor, siger skoledirektør Svend Erik Haase, der ikke mener, at kommunens udspil til lærerne tilstræber ændringer i skolernes hidtil anvendte resurse til pause.
 
Men dét er lærerne ikke enige i. Timetallet for pauser og frikvarterer er klart under det sædvanlige, og det vil lærerne ikke acceptere. Pauserne tjener nemlig flere nødvendige formål, mener Gladsaxe Lærerforenings formand, Henrik Poulsen, der er meget skuffet over kommunens udspil. "Det lægger reelt op til, at lærerne skal arbejde gratis. Og dét er vi bestemt ikke interesserede i" siger han til Nyhedsmagasinet.
 
Henrik Poulsen er i de kommende dage ude på samtlige skoler i Gladsaxe for at orientere om situationen, og lærerne vil tage videre stilling til sagen på den årlige generalforsamling den 7. marts.

Pinlig byggefejl
Byggeriet af den nye 1.000 m2 store bygning ved Buddinge Trælast er blevet stoppet med øjeblikkelig virkning.
En kontrolmåling fra en landinspektør viser nemlig, at bygningen overskrider byggelinien med op til to meter ud mod Buddingevej og 36 cm ud mod Klausdalsbrovej.
 
Bygningschef i Gladsaxe Kommune, Benedicte Weber, siger til Nyhedsmagasinet, at der er tale om en unik sag med kun ganske få lignende tilfælde i rets- og bygningshistorien.
Det er entreprenørfirmaet NCC, der står med de røde øren efter overskridelsen, der i værste fald kan komme til at koste to mio. kroner at få rettet op på.
 
Politikerne i teknik- og miljøudvalget mødes i dag ekstraordinært med denne ene penible sag på dagsordenen.

Kultur og sport spænder ben for hinanden
Der bliver ingen idrætsnat i Gladsaxe i år. Det må konstateres efter det seneste møde i folkeoplysningsudvalget, hvor FIG, den lokale sportssammenslutning, trak ansøgningen til dette års arrangement tilbage.
 
Idrætsnatten var ellers ved at blive en fasttømret sommerbegivenhed, hvor mange klubber havde mulighed for at præsentere sig selv under festlige og anderledes rammer.
Sidste år skete det i samme weekend, som organisationen Kulturen havde valgt til at lancere en kulturel pendant til idrætsnatten.
 
Det er to dyre arrangementer at afholde, og derfor synes folkeoplysningsudvalget, at kulturen og sporten må arbejde sammen om et fællesprojekt.
Men kulturfolkene vil kun holde messe hvert andet år, sportsfolkene idrætsnat hvert år, så foreløbig tyder alt altså på nul nattesport.

Annoncefejl uden betydning, mener juristerne
Udliciteringen af hjemmehjælpsdistriktet i Stengården skaber til stadighed nye problemer for den "chefløse" socialforvaltning.
Nu er det annoncen for udliciteringen der er forkert formuleret. Det konsulentfirma, der i dyre domme har udarbejdet udbudsannoncen til EF-tidende, har anvendt en forkert overskrift, idet de bruger det forkætrede udtryk "lettere personlig pleje" - og dét er en fejl, siger man hos kommunen, der ikke har set annoncen inden den gik i trykken.
 
Diverse jurister mener dog ikke at ordet "lettere" har nogen betydning for den ydelse der skal leveres, og for at undgå tidstab ved at ændre annoncen, skal Socialudvalget på onsdag tage stilling til, om man skal indrykke samme annonce i Berlinske Tidende, med den forkerte ordlyd.

Stort minus i AB A/S
AB A/S offentliggjorde i torsdags et katastrofalt dårligt regnskab for første halvår af regnskabsåret 1999/2000.
Superligaklubben kom ud af halvåret med et underskud på knap 8, 2 mio. kr. Grunden til underskuddet skal findes i manglende salg af spillere, siger bestyrelsesformand Dennis Holmark til Nyhedsmagasinet. Så selv
salget af René Henriksen til græske Panathinaikos, har altså ikke kunnet redde regnskabet.
Det sidste halvår har man bl.a. købt ejendommen på Skovdiget, hvor der nu er administration og merchandise butik, ligesom der er blevet købt op af egne aktier for et beløb på 7,3 mill. kr.
 
Dennis Holmark er ikke nervøs for fremtiden i AB. Han er overbevist om, at med AB´s brede og attraktive trup, vil spillersalg det næste halve år rette op på regnskabet, ligesom indgåelsen af hovedsponsoraftalen med
Merkantildata først vil have indflydelse på resultatet for resten af året.