Tirsdag den 8. februar


Konservative: Spildte millioner til kriminalitetsforebyggelse
"Seks millioner ud af vinduet". Så kontant er den konservative gruppes holdning i Gladsaxe byråd overfor den øgede kriminalitetsforebyggende indsats, der netop er sat i værk i Høje Gladsaxe.
Den konservative gruppeformand Lars Abel siger til Nyhedsmagasinet, at der længe har været gang i kriminalitetsforebyggende initiativer, og at det nu må være politiets opgave med de sidste forhærdede kriminelle.
 
Den seneste tids øgede politiovervågning i området har da også båret frugt, idet kriminaliteten er nede på acceptabelt niveau.
 
Men hos Gladsaxe politi siger vicekriminalinspektør Ole Andreasen, "at problemerne kun er løst på kort sigt, og at både boligselskabernes og kommunens øgede indsatser er nødvendige".
På et møde i går mellem politi og boligselskaber i Høje Gladsaxe blev der i øvrigt enighed om, at politiet indtil videre fortsætter den ekstra patruljering i området.

Lærerforeningen ikke hørt i drøftelser om lærertimer
Gladsaxe Lærerforening er ikke blevet hørt i forbindelse med drøftelserne om forbruget af lærerressourcer. Det mener formanden Henrik Poulsen, som derfor nu har formuleret sin utilfredshed i et brev, stilet til Børne- & Undervisningsudvalget.
Han henviser til en budgetnote, der lukker op for drøftelser med lærerforeningen, med henblik på at byrådet vil kunne tage stilling til de overordnede rammer for forbruget af lærertimer, som det hedder i budgetnoten.
 
Og Gladsaxe Lærerforening har ganske rigtigt deltaget i drøftelser, og er bl.a. blevet præsenteret for tallene vedrørende forholdet mellem undervisningstid, og timerne til lærernes øvrige arbejde, fortæller Henrik Poulsen. Men de tal er senere blevet ændret – uden at lærerforeningen har haft mulighed for at kommentere dem.
 
Henrik Poulsen har endnu ikke fået svar tilbage fra Børne- & Undervisningsudvalget.

Pistolrøveri ved lukketid
15.000 i kontanter. Det blev udbyttet af endnu et pistolrøveri i Bagsværd, denne gang mod BS-supermarked fredag aften lige ved lukketid.
På det tidspunkt truede gerningsmanden ekspedienten i supermarkedets kiosk med en pistol. Da kassebeholdningen ikke blev langet over disken med det samme, skubbede røveren ekspedienten omkuld to gange. Med de 15.000 under armen forsvandt manden mod Bagsværd station, hvor sporet ender.
 
Gerningsmanden beskrives som 190 cm høj, dansk, ubarberet og iført en grøn anorak.
Eventuelle vidner til røveriet fredag aften kl. 20.05 bedes henvende sig til Gladsaxe politi på telefon 39 69 14 48.

Bestyrelsesmedlemmer dækkes af forsikring
Nu bliver bestyrelsesmedlemmer udpeget af Gladsaxe byråd dækket af den kommunale forsikring.
Det gælder medlemmer af eksterne bestyrelser som f.eks. HNG, Vestforbrænding, rederiet med bådfarten, boligselskabernes bestyrelser og det private plejehjem Hareskovbo.
 
Medlemmet skal være direkte udpeget af byrådet, førend forsikringen dækker. Hvis udpegelsen er sket eksempelvis via en generalforsamling, så skal selskabet eller organisationen selv tegne en forsikring.
Den type forsikringer blev aktuelle sidste år, hvor bestyrelsesmedlemmer blev gjort økonomisk medansvarlige i forbindelse med uberettiget fyring.
Det sker dog yderst sjældent og derfor koster dækningen heller ikke ekstra for forsikringstageren Gladsaxe Kommune.

Visionær kulturplan til debat
Kulturinteresserede Gladsaxeborgere bør spidse øren flere gange i morgen.
Første gang kl. 7.30, hvor kulturchef i Gladsaxe Kommune, Svend Erik Haase, er gæst i programmet "Den varme stol".
Onsdag aften diskuterer byrådet visioner for lokal kultur og den diskussion kan også høres her på Radio Gladsaxe – vi transmitterer jo som sædvanlig direkte fra byrådsmødets start kl. 18.
 
Den visionære debat er anden del af et større udredningsarbejde om kulturlivet, sådan som det leves i de politiske rammer af Kultur- fritids- og idrætsudvalget. Første del tog form af en statusopgørelse på kulturlivet og nu kommer så anden og nok så spændende del, den med visionerne.
 
Lyt med i morgen kl. 7.30 og fra kl. 18, hvis kultur er noget der du’r.

Byggepjecer på vej
Nu bliver det snart nemmere at overholde loven, i hvert fald når det gælder mindre nybyggeri, tilbygninger og carporte.
Teknikere i Gladsaxe Kommune er nemlig gået i gang med at lave små pjecer om mange af de praktiske og lovmæssige drillerier, byggelystne borgere støder på med jævne mellemrum.
 
Der er tale om en mindre serie under titlen "Før du bygger", og pjecerne skal ligge på biblioteker og byggemarkeder.